69 – Neem Mijn Leven

🕗 Periode 6 / Dag 69 – 🌲Pad 24. Discipelschap   –   📌 Spr. 3:5-6  | 

📖 1 Sam. 18:1-16 (vs. 1-4: Toegewijd zijn)

Donna gooide haar kalmeringspillen op het bureau van mevrouw Evans en eiste: “Geef me aan of help me!”. De lerares pakte de pillen op en keek Donna aan. “Oke, ik zal je helpen. Zorg dat je hier om half vier bent.” Vanaf die middag kwamen zij regelmatig bij elkaar gedurende anderhalf jaar om aan Donna’s drugverslaving te werken.
Later pas ontdekte Donna dat mevrouw Evans het risico had gelopen te worden ontslagen doordat zij Donna niet had aangegeven. Haar lerares had een enorme verplichting op zich genomen om Donna door die stormachtige periode in haar leven heen te helpen. Door haar vriendschap met deze vriendelijke christelijke lerares ging Donna Gods onvoorwaardelijke liefde en trouw begrijpen. Deels vanwege haar waardering voor wat mevrouw Evans voor haar had gedaan, werd Donna een full-time jeugdwerker. Haar ex-lerares is één van haar beste vriendinnen en geestelijke raadgevers.
Toen Jezus zei dat wij onze levens voor onze vrienden moeten inzetten (Joh. 15:13), wist hij wat de kosten hiervan waren. Johathan nam een zeer groot risico door David te helpen zich te bevrijden van koning Saul, Jonathans vader. Hij nam dit risico om dezelfde reden als Jezus: Hij deed het uit liefde. Effectieve training in discipelschap betekent vriendschap, trouw en toewijding. Het vereist dat je je leven inzet, dat je hierbij onvoorwaardelijke liefde toont en dat je bereid bent risico te lopen.

🔨 Hoe kan je beginnen met het inzetten van je leven voor iemand die het moeilijk heeft? Wees bereid om je voor een lange periode toe te wijden.

🕗 Periode 6 / Dag 69 – 🌲Pad 24. Discipelschap   –   📌 Spr. 3:5-6  | 

Print

Comments are closed.