21.07.2018 – Orka watching 🇨🇦

Onze eerste wildlife verkenning was op zee: orka watching. Helaas geen orka’s gezien maar wel 4 walvissen (bultruggen; humpbacks in het Engels). De toer vertrok vanuit de haven van Victoria waar de watervliegtuigen aan- en uitvliegen, waar woonboten en pontjes het beeld versieren. De tocht ging eerst in oostelijke richting langs de vuurtoren die gebouwd is in 1906, uitgerust met een Fresnel lens en zich op de Trial Islands bevindt. Al snel boog het schip af om niet in de Amerikaanse wateren te komen en verder te zoeken naar orka’s. De bultruggen lieten zich alleen met staart en wateruitlaat zien. Na de walvissen ging de tocht verder naar de vaste plek voor zeeleeuwen, zeehonden, walrussen en de zee-otter.
Voor alle items, zie Canada 2018.


Total views: 6

Leave a Reply