Archive for October, 2009

31.10.2009 – Pluim

Na een maandje wikken en wegen, heb ik de knoop doorgehakt en de pluim (zie 22.09.2009) die ik van mijn vorige afdeling kreeg verzilverd. De voor mij interessante opties waren 30-45 min vliegen in Lelystad, ballonvaart in Alphen, een maand skien in de Uithof, weekendje Deventer of slipcursus met eigen auto. En dat maakte het kiezen lastig. Ik heb besloten het op een hele andere boeg te gooien want zo kwam ik er niet uit. Ik ga wat langer aan het team terug te denken en mag de komende 15 maanden om de twee weken een tijdschrift ontvangen die mij inspireren om de natuur meer te ontdekken.

Read the rest of this entry »

31.10.2009 – Hockey

De eerste hockeywedstrijden na de herfstvakantie zijn weer begonnen. Sam had vandaag geen wedstrijd maar viel in bij een ander team voor een zieke speler. Noud speelde wel zijn eigen wedstrijd. Met een mooie heldere lucht en wat zonnestralen zo nu dan was het leuk om naar het spel van de jongens te kijken. Sam op veld 2cd, Noud op 2b.


Read the rest of this entry »

19.10.2009 – Fryslân

Op 19 wynmoanne 2009 binne Ingrid en ik mei myn heit en mem te riden west in Fryslân. Earst nei Snits, efternei nei Warkum (it Jopie Huisman museum) en toen op Hylpen oan. Oan it ein fan de dei binne we ut iten west mei syn fjouren.

Deike Fryslân from hooxies on Vimeo.

Read the rest of this entry »

17.10.2009 – Ariadne

Ingrid staat in de november-editie van Ariadne. Hieronder is een scan te zien van het artikel.

Read the rest of this entry »

15.10.2009 – Vimeo

Even vimeo geprobeerd:

Read the rest of this entry »

13.10.2009 – Meteoriet

Vanavond reed ik rond 19.00uur over de A4 bij Leiden/Zoeterwoude richting Amsterdam naar huis en zag aan mijn linkerkant plotseling een groot licht met grote snelheid door de lucht richting aarde vliegen. Mijn eerste reactie was: een neerstortend vliegtuig, maar omdat de snelheid zo hoog was en het licht achter de wolken helemaal werd opgezogen, vermoedde ik al gauw (binnen een seconde) dat het een meteoriet moest zijn. Ik heb wel eens een vallende ster gezien, maar qua grootte overtrof deze vuurbol alles. De snelheid (zo’n 100.000km/u) is echt fascinerend maar zeker ook het uiteenspatten van de bol bij het naderen van de dampkring. Hier is een foto van een andere blogger.

Foto: ©2009 Jan de Vries

Foto: ©2009 Ágúst H Bjarnason

Read the rest of this entry »

10.10.2009 – Bijkeuken

Met mijn schoonvader als stuwende kracht hebben we de bijkeuken vernieuwd met een nieuwe vloer en nieuwe indeling. Al met al een klus van 2 1/2 dag. Het resultaat is naar de tevredenheid van alle bewoners van onze residentie.

Read the rest of this entry »

08.10.2009 – Buisjes

Noud heeft vandaag voor de vijfde keer buisjes gekregen. Een korte operatie die erg nodig en nuttig is omdat hij in groep 3 wel alles moet kunnen horen wat de juf zegt. Nu moet hij even wennen aan al dat lawaai.

Read the rest of this entry »

04.10.2009 – Herfst

Na heerlijk uitslapen en kerkbezoek met Evert-Jan Ouweneel (inderdaad, zoon van) zijn we vanmiddag een wandeling door de duinen gaan maken. De kleuren waren prachtig omdat de zon zo nu en dan door de stapelwolken heen scheen. Ingrid kon materialen verzamelen voor haar kerstmarkt, de jongens steppen en zelf heb ik genoten van het beeld in de zoeker en het geluid van de ontspanknop van de camera.
Natuurlijk werd Rakker door de kinderen verwend vanwege dierendag.


Read the rest of this entry »