Archive for 2014

30.12.2014 – Frank Gehry

Parijs (3/3). De expostie in Pompidou was de aanleiding om het programma van dag 3 aan te passen. We wilden nu per sé het LVMH (Fondation Louis Vuitton) bekijken. Via metro Les Sablons liepen we door het prachtige bosrijke park aan de westkant van de Seine naar het nieuwe gebouw. Tot onze verbazing was het open (alle musea in Parijs zijn op dinsdag dicht). De lange wachtrij maakte even niet uit. Ongelofelijk dat iemand zoiets kan bedenken en realiseren. In het interview bij Pompidou vertelde Frank Gehry dat hij in eerste instantie niet van computer-ondersteunend tekenen hield; ze verbergen namelijk de signatuur van de architect. Maar, zei hij, als je op micro-nivo gaat tekenen is het totaalbeeld toch weer van de architect. “En!”, gaf hij toe, “zonder CAD (CATIA) zou het Guggenheim museum in Bilbao er nooit zijn gekomen”. Er is geen enkel stuk staal hetzelfde in dat ontwerp. En zo leek het ook bij het museum LVMH. Prachtig om te zien. De kunst die werd getoond kon wel een upgrade gebruiken.
Zie ook M.A.M. Parijs (1) en Pompidou Parijs (2)
 
Read the rest of this entry »

29.12.2014 – Pompidou

Parijs (2/3). Voor de tweede dag in Parijs hadden we vooraf tickets gereserveerd voor Centre Pompidou. In Pompidou lopen een drietal exposities: Jeff Koons, Maurice Decamps en Frank Gehry. Jeff Koons is bekend om zijn kitscherige glazen beelden van o.a. stripfiguren. Bijzonder verrassend was de tentoonstelling van het werk van Frank Gehry, de Amerikaanse architect die het LVMH (Louis Vuitton) museum “Iceberg” in Bois de Boulogne ontwierp. Het gebouw is in september geopend en nu open voor publiek. In Pompidou was een zeer uitgebreide collectie te zien van zijn maquettes en werd zijn ontwerpfilosofie toegelicht. Super inspirerend en indrukwekkend.
Na het bezoek aten we in een gezellig Frans tentje (Le Pavé, erg krap maar wel leuk) en liepen we langs het Louvre terug naar de metro naar Saint Germain en Laye waar we vertoefden in Pavillon Henri IV.
Zie ook M.A.M. Parijs (1) en Frank Gehry Parijs (3).


Read the rest of this entry »

28.12.2014 – M.A.M.

Parijs (1/3). De eerste dag van ons bezoek aan Parijs was naar het Musée d’Art Moderne vlakbij de Eiffeltoren. Er waren, naast de normale indeling, twee exposities van Sonia Delaunay en David Altmejd. Sonia Delaunay maakte, net als haar man Robert, prachtige kleur scharkeringen in haar schilderijen waar vaak taferelen van mensen te zien waren. Zij gebruikte haar patronen met name voor stoffen in de mode. David Altmejd onderscheidt zich door ingewikkelde mechanismes met draden, hoofden die anatomisch worden getoond en veel spiegelwerk, als ook thematische beelden van mensen. Zeer apart, niet altijd prettig om naar te kijken, wel zijn draadconstructies met bijvoorbeeld zwanen.
Na het museumbezoek struinden we door de stad naar de Champs-Élysées en aten we Risotto in een Italiaans restaurantje in één van de zijstraatjes.
Zie ook Pompidou Parijs (2) en Frank Gehry Parijs (3).


Read the rest of this entry »

27.12.2014 – 100.000

Ruim drie jaar na aanschaf (34500 km), is er vandaag 100.000km met de auto gereden. Helaas niet schadevrij (busje 1, busje 2) maar wel bewaard voor niet-materiële schade. Weer een moment om dankbaar te zijn.

Read the rest of this entry »

25.12.2014 – Barcelona (3)

Na een paar dage puzzelen heb ik eindelijk achterstallig video materiaal kunnen bewerken. En wel de vakantie naar Barcelona en Bonmont, iets ten zuiden van Tarragona. Zie ook:
Barcelona (2), Barcelona (1)
Bonmont (3), Bonmont (2), Bonmont (1).

Read the rest of this entry »

24.12.2014 – Crossroads

Vanvond vierden we kerstavond bij Crossroads in Amstelveen. Het prachtige koor, waarin een vriendin van ons zingt, Petra, maakte er een feestelijke avond van. Het kerstverhaal werd in meer dan tien talen verteld met op de achtergrond beelden vanuit een satelliet die omwentelingen maakt om de aarde, indrukwekkende combinatie van een bijzonder verhaal en bijzondere beelden. Aan het einde van de dienst was er aandacht voor de christenen en jezidi’s in het noorden van Irak met verzoek om deze mensen tijdens de winter te steunen.

Read the rest of this entry »

23.12.2014 – Vakantiedag

Vakantiedagen opnemen begint met je hoofd leegmaken. Vandaag was zo’n moment dat je samen even wandelt door het AWD met flinke wind en zon in gezicht, uitwaaien. Onderweg veel herten en mooie herfstkleuren (oops, het is al winter). Lekker genoten vandaag van een echte vakantiedag.

 

Read the rest of this entry »

21.12.2014 – The Way Back

Samen met vrienden zijn we naar de musical “The Way Back” geweest die door de ICF in Leiden werd opgevoerd. Het was een andere kerstinvulling dan voorgaande jaren maar beslist de moeite waard. Ouders en kinderen hebben genoten van de voorstelling met uitstekend acteerwerk, supergoede muziek en een prachtige moderne vertolking van een klassiek Bijbelverhaal.

Read the rest of this entry »

20.12.2014 – Jarig

Zaterdag was Ingrid jarig en zijn we uit eten geweest naar visrestaurant “Catch bij Simonis” in Scheveningen. Heerlijk gegeten en gezellig om met elkaar te tafelen.


Foto’s met BlackBerry, kwaliteit niet best…

Read the rest of this entry »

17.12.2014 – Verhuisd

Per 1 januari start mijn nieuwe baan als directeur van de IT ontwikkelingen op het gebied de patentverleningsprocessen. Vandaag vond de kantoorwisseling plaats en ben ik verhuisd naar een ander gedeelte van het gebouw. Op de achtergrond is het uitzicht op de nieuwbouw van het nieuwe kantoor zichtbaar; een continue metafoor van nieuwbouw waar ik zelf de leiding aan moet geven.

Read the rest of this entry »

14.12.2014 – Nachtvorst

De nachtvorst bracht kou in het landschap en tuin. De waterdruppels aan de appeltjes en takken waren een mooi schouwspel voor de camera. In het park sprong een (Vlaamse) Gaai van tak tot tak.

Read the rest of this entry »

11.12.2014 – Santpoort

Afgelopen twee dagen nam ik deel aan de management meeting in Santpoort. Naast al het serieuze werk was er zeker tijd om met elkaar op te trekken in de Kennemerduinen, per mountainbike. Tijdens een flinke storm langs de duinrand van Parnassia hebben we zo’n 22km afgelegd. Grappig was dat naast een aantal pony’s de enige merkwaardige viervoeter een muisje was die tussen de wielen van de mountainbike door het fietspad overstak. Een foto met de traject werd door een collega verzorgd. De route liep langs hockeyclub HBS waar we kortgeleden met Noud z’n team speelden. In Duin & Kruidberg was het ook heerlijk eten in het restaurant met zijn Michelin ster.


Read the rest of this entry »

09.12.2014 – München

Vanwege mijn aanstaande baan ben ik vandaag even naar München heen en weer gegaan om medewerkers in aldaar te bezoeken. De ontmoetingen waren zeer de moeite waard. Op de terugweg gaven de lichtjes van de kerstmarkt op München airport een prachtig decor.


Read the rest of this entry »

06.12.2014 – Fotostudio

Het atelier van Ingrid is volop in gebruik en was vanmiddag even fotostudio. Als opdracht voor de kunstacademie werden allerlei voorwerpen opgesteld. Met behulp van gekke live-effecten werden de foto’s opgevrolijkt met elementen. Dus niet gefotoshopt.

Read the rest of this entry »

06.12.2014 – Kinderdijk

Vandaag was er even geen hockey en konden we even op zoek naar nieuwe binnenverlichting. Helemaal afgereisd naar Sliedrecht, konden we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan aan de molens bij Kinderdijk. Met een prachtig heldere lucht en mooi zonnetje was het genieten van het mooie landschap.

Read the rest of this entry »
 

Copying content is not available on hooxies.nl for copyright reasons