Archive for May 2009

31.05.2009 – Sloep

Eerste Pinksterdag is stilstaan bij de uitstorting van de Heilige Geest. Een merkwaardige gebeurtenis die nog steeds ons leven kan beinvloeden. Ik associeer deze dag altijd met geel (heeft geen reden dan misschien dat ik denk dat in mijn kind- en tienerjaren altijd de zon scheen met Pinksteren). Zo ook vandaag. Ingrid haar ouders zijn op bezoek geweest en we zijn met een sloepje een uur of 3 gaan varen. We hebben een prachtige tocht gemaakt, de jongens hebben gevaren, zelf heb ik fotos gemaakt en Ingrid had koffie en eten meegenomen. In het Fries: wy hawwe hjoed in moaie hjoed hân.


Read the rest of this entry »

30.05.2009 – Duinen

Vandaag om 7 uur ben ik met Pedro naar het AWD geweest. De duinen waren prachtig groen en de vogels vloten gezellig om ons heen. We hebben een wandeling van ruim 3 uren gemaakt met veel tussenstops voor het maken van fotos.


Read the rest of this entry »

25.05.2009 – Tand

Gisteren zat hij al los maar was het laatste zetje nog net even te veel voor Noud. Vandaag gaf de wisseltand zich toch gewonnen. Noud is blij omdat het niet pijn deed en hij nu een grote-mensen-tand krijgt.

Read the rest of this entry »

23.05.2009 – Varen

Vandaag hebben we een sloep gehuurd en gevaren op de Kaag. Het weer was geweldig en de sloep voer fantastisch. Bijna was ik een brokkenpiloot geworden toen ik uit een nauwe aanlegplaats weg moest varen en nog net een zeilboot niet raakte. De gashendel werkte eerst niet, dacht ik, hoever ik hem ook naar voren duwde. Na tussenkomst van de eigenaar bleek de ontgrendeling hem in zijn vrij te zetten en konden we alsnog vertrekken. Even de gashendel naar voren, maar dat was meteen volgas. Oops, snel volgas terug maar daar was de steiger. Na enige paniek (en schaamte) bij de passagiers, kon de sloep schadeloos het volle water op. De sloepverhuur is zeer aan te bevelen, met een prachtige website: http://sloepenopdekaag.nl. Tijdens het varen heb ik videos gemaakt om eens niet met licht en kleur maar met bewegende beelden te spelen.

Read the rest of this entry »

21.05.2009 – Hemelvaart

Hemelvaartsdag is traditioneel een vrije dag. Maar waarom eigenlijk? Op Bijbelkring kwam onlangs het thema nog aan de orde en dan ook met betrekking tot de verwachting dat Christus terug zal komen net zoals hij ten hemel voer. In het boek Handelingen staat de hemelvaart beschreven, gevolgd door de uitstorting van de Heilige Geest, het verhaal van Pinksteren wat we over 10 dagen vieren.

Read the rest of this entry »

21.05.2009 – Artis

Vandaag zijn we naar Artis geweest. Annelot had een vriendin meegenomen. Voor fotos maken was het weer uitermate geschikt. Sam vond de vissen erg interessant die in verschillende aquariums waren te zien, naast de Darwin tentoonstelling. Merkwaardig dat er een maatschappelijke tendens is om alles van Darwin als waarheid te accepteren. Het begint bijna religieuze vormen aan te nemen. Als creationist vind ik de Darwin-hype een beetje eng omdat het verwijt dat de schepping wel zeer eenzijdig is nu ook omgekeerd kan worden toegepast. Dat sluit niet uit dat er wel sprake is van evolutie in diersoorten. Misschien interessant om eens naar de residu-theorie te kijken.
Tegen alle verwachting in mocht (moest) ik de twee meiden vaak op de foto zetten voor hun hyves/msn. Het was een gezellig middagje Amsterdam dat werd afsloten met een etentje bij ons Italiaans restaurant Casa di Mamma.


Read the rest of this entry »

20.05.2009 – 17 again

Even jong worden met de kids in de film “17 again” over een basketball speler die een herkansing krijgt om zijn gefrustreerde leven nu beter te doen. Hij wordt dus weer 17. Grappige film.

Read the rest of this entry »

19.05.2009 – Opschonen

Als proef had ik me aangemeld bij Plaxo en Facebook. Beide sites zijn rommelig en geven me weer extra gedoe op de computer. Ik heb de accounts weggehaald en blijf op Hyves voor prive en LinkedIn voor zakelijk.

Read the rest of this entry »

16.05.2009 – Reunie

Zaterdag 16 mei begon met een hockeywedstrijd van Sam in Uithoorn, de laatste in de competitie. Bij winst zouden ze kampioen worden, en dat deden ze met 11-1. Sam was erg trots met de 4 goals die hij had gescoord. Ingrid was ondertussen naar de begrafenis van de bijzonder aardige overbuurman die deze week helaas overleed.

Aan het einde van de ochtend heb ik de reunie bezocht in Friesland van de lagere school (basisschool voor de jongere lezer). Het was een warm weerzien van oud-klasgenoten die bijna allemaal waren gekomen dankzij het opsporen en oproepen van twee dames. Mij fascineerde vooral het herkennen van elkaar na 34 jaar en de herinnering aan de karakters van de klasgenoten toen en nu. De onderlinge gesprekken waren interessant en warm. Eigenlijk was iedereen enthousiast om elkaar weer te zien, vandaar ook de hoge opkomst. Meteen werden er plannen gemaakt om een volgend weerzien te plannen. Mijn inziens beter even wachten maar contact blijven houden via bijv. Hyves. Daarvoor heb ik een hyves opgezet: http://hoeksteen7475.hyves.nl. Het was een geslaagd weerzien met leuke mensen, en alles Friestalig.
´s Avonds heb ik onze ouders nog kort bezocht voor ik de nachtrit naar huis begon in hevig onweer met gigantische stortbuien.

Read the rest of this entry »

15.05.2009 – Robbie

Voor vrijdagavond waren we uitgenodigd door Rob en Corry voor een diner. Met chefkok Robbie krijgt dit huis zo 3 Michelin sterren. We hebben gezellig getafeld en bijzonder genoten van de maaltijd en wijn.

Read the rest of this entry »

10.05.2009 – Moeder(s)dag

Op 10 mei is mijn moeder jarig en is het ook moederdag. Eerst met de kinderen ontbijt klaargemaakt en kadootje gegeven aan hun moeder. Daarna zijn we naar Friesland gegaan en hebben we mijn ouders bezocht en daarna Ingrid’s ouders. De familiebezoeken waren erg gezellig, goed om elkaar weer te zien en leuk voor de contacten tussen neven en nichten.

Read the rest of this entry »

09.05.2009 – Chocolade

Annelot heeft haar partijtje afgerond met een klein gezelschap. Het thema was chocolade maken. Voor meer, zie Chocolaad>>Fotoalbum.

Read the rest of this entry »

08.05.2009 – Rakker getrimd


Onze Maltezer is getrimd. Dat is even schrikken: is dat hetzelfde hondje?
De schilders zijn ook klaar met hun werk, en het lijkt alsof we een nieuw huis hebben gekocht.

Read the rest of this entry »

08.05.2009 – Annelot 13

Vandaag viert mijn dochter haar 13de verjaardag, en wij natuurlijk ook.

Read the rest of this entry »

07.05.2009 – Ronald

Vanavond werd ik aangenaam verrast door een telefoontje van mijn studiegenoot Ronald die nu in Belgie woont. Even oude herinneringen aan een mooie tijd ophalen en een update hoe het gaat aan beide kanten. De fotos van hieronder zijn Ronald en ik tijdens de studie aan de UT in Enschede (1988).

Read the rest of this entry »