Archive for August 2014

30.08.2014 – Pentagonaal

Over de helft, zeg maar, jarig vandaag. Toch maar even een nieuwe mijlpaal. En wiskundig een hele mooie: een vijfhoeksgetal ofwel een pentagonaal getal. Een normale zaterdagochtend, een zaterdagmiddag met twee hockeywedstrijden, één als scheidsrechter (bij Noud) en één als coach (bij Sam) en vanavond uit eten geweest met gezin, zus en zwager. Enzovoort.

Read the rest of this entry »

23.08.2014 – Boekarest (3)

De bruiloft van mijn collega vond plaats op zaterdag en begon met een kerkdienst in een prachtig kerkje in het centrum van de stad. Aansluitend was er een feest met Roemeense tradities zoals het ontvoeren van de bruid rond middernacht en het betalen van losgeld door de bruidegom o.a. met het drinken van Pálinka. Bijzonder om mee te maken. Zie ook Boekarest (1) en Boekarest (2).


Read the rest of this entry »

23.08.2014 – Boekarest (2)

Als vervolg op Boekarest (1) is hier een korte indruk van het bezoek aan het voormalig paleis van Nicolae Ceaușescu. Nu heet het “Palace of Parliament” of ook wel “House of the People”. De bezichtiging gaf een indruk die gemengde gevoelens achterlaat. Met in je achterhoofd de recente geschiedenis, is de indruk zeer overdadig. Er is teveel pracht en praal maar teveel in volume en teveel van hetzelfde. Heel veel Roemenen hebben er lang moeite mee gehad om het gebouw te bezichtigen toen het daarvoor werd opengesteld. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen.
Read the rest of this entry »

22.08.2014 – Boekarest (1)

Afgelopen weekend waren Ingrid en ik naar Boekarest voor de bruiloft van een van mijn medewerkers. We vertrokken vrijdag vroeg om zoveel mogelijk ook van de stad te bekijken. Hier zijn wat indrukken van de stad. Boekarest wordt grondig opgeknapt en dat is overal te zien aan de renovatie van gebouwen en wegen. Het straatbeeld is soms tegenstrijdig met kerk en (veel) nachtclubs vlak bij elkaar.


Read the rest of this entry »

15.08.2014 – Australisch

Om de vakantie, althans die van mij, af te sluiten zijn we met z´n vijven Australisch gaan eten bij Southern Cross in Heemstede. Met een prachtig menu konden we genieten van krokodil, kangeroe, Angus entrecote, kreeft en nog veel meer heerlijks.

Read the rest of this entry »

14.08.2014 – Noordwijk

Strand Noordwijk ligt om de hoek en wat let ons om even uit te waaien en te genieten op het terras van de Caribisch gekleurde strandtent Buitengewoon. Ver op zee was een grote kraan zichtbaar: toch niet een boorplatform vlak voor de kust, of is dit het nieuwe windmolenpark?

Read the rest of this entry »

12.08.2014 – Patent

Tijdens het drinken van een glas thee valt het me op dat ik uit een glas drink waarop staat: PCT patent pending. Voor de uitvinding is dus octrooi aangevraagd maar nog niet verleend.
10599273_4454916468202_3987243941659575401_n

Read the rest of this entry »

10.08.2014 – KAdE (1)

In Amersfoort is kunsthal KAdE te bezichtigen met een expositie samengesteld door Marc Mulders. Marc Mulders laat vooral zijn bewerkingen met glas zien en zijn typisch gekleurde schilderijen. De ruimte naast de bibliotheek is gevestigd in een prachtig ontworpen gebouw.

Read the rest of this entry »

07.08.2014 – Walibi

Het kon niet uitblijven: even gek doen met de jongens op Walibi. Met Sam, Noud en twee vrienden bewogen we ons in de El Condor, Goliath, El Rio Grande, Crazy River, G-Force, Space Shot, Robin Hood, The Tomahawk, Xpress, Hudson Bay, Spinning Vibe en 5D Experience. Lange wachttijden maar dat kon de pret niet drukken. De foto van de Crazy River is niet de meest charmante maar laat een mislukte poging zien om onder het spattende water door te duiken.

Read the rest of this entry »

05.08.2014 – Noud 12

Noud vierde vandaag zijn 12de verjaardag. Dat hebben we gevierd met familie, buren en vrienden, voor zover niet op vakantie. Noud kreeg een pokerspel en een sportcamera van broer en zus.
 

Read the rest of this entry »

05.08.2014 – Haarlem

Terwijl de dames hun eigen route door Haarlem deden, ben ik de St. Bavo of Grote kerk gaan bezoeken. De kerk heeft een aantal prachtige monumenten en kapelletjes. Grote borden met namen van diakenen uit b.v. 1523 en predikanten zijn in het schip van de kerk te vinden. Een lessenaar met een koperen pelikaan uit 1498 is grappig om te zien; de pelikaan was als naam bekend maar niet als verschijning, het beeld lijkt daarom meer op een reptiel. Ook is er een houten schilderij die dienst deed als maquette van de kerk. Zeker de moeite waard om eens te kijken. Zie ook Grote of St. Bavo kerk web site.

Read the rest of this entry »

04.08.2014 – Tanzania

Vanmorgen vroeg landde Annelot met KLM op Schiphol. Ze werkte via projectsabroad in een weeshuis in Dar Es Salaam. Met z’n allen verwelkomden we haar terug in Nederland en thuisgekomen hadden we ontbijt met verhalen en foto’s van haar ervaringen in Tanzania, een andere ervaring dan de safari van vorig jaar.

Read the rest of this entry »

03.08.2014 – Ajax-PEC

Noud en ik hebben de Johan Cruijff Schaal wedstrijd bezocht in de Amsterdam Arena. Het was voor Noud de eerste keer in het grote stadion en een prachtige ervaring. Ajax verloor met 1-0 van PEC door een goed uitgespeelde goal van Nijland.

Read the rest of this entry »

02.08.2014 – Italië (2)

Het tweede deel van de vakantie was in Mattinata aan de oostkust zo’n 140km ten noorden van Bari. De autotocht van 550km van Ricadi liep door een dor landschap, dankzij de TomTom. Ondanks snelste-route-instelling werden we dwars over de “route national” geleid. Eerst nog langs Matera, het stadje met de grotwoningen en daarna naar de kust. Opvallend hoeveel leegstand er is op het vlakke platteland. Mattinata ligt achter een bergrug en heeft een prachtige rotsachtige kust. Varen langs de kust was opnieuw prachtig. Sam was helaas 3 dagen ziek, virus opgelopen en daardoor koorts.
Het bezoek aan het stadje Monte Sant’Angelo was zeer de moeite waard met de bijzonder fraaie grotkerk. De zomer had een langzame start in deze streek maar de temperatuur was daardoor wel aangenaam. Zie ook Italië (1).
Read the rest of this entry »