Archive for April 2012

20.04.2012 – Amsterdam

Na het werkbezoek aan Milaan volgde een driedaagse management bijeenkomst om na te denken over een aantal thema’s in de organisatie. We zaten dichtbij huis in het Victoria hotel. Mijn kamer was op de hoek, bovenin met de ronde ramen, onder de koepel met een prachtig uitzicht over het Centraal Station. Het hotel kent een leuke anekdote van twee huiseigenaren die vanwege de te hoge prijs hun huis niet konden verkopen aan de hoteleigenaar. Het hotel is dan ook om die oude huisjes heengebouwd. Meer info is hier.

Read the rest of this entry »

17.04.2012 – Milaan

Het werkbezoek naar Milaan was een interessant uitstapje om een onderzoeksinstituut te bezoeken. Bij gelegenheid heb ik ook een snel bezoek aan het stadscentrum gemaakt. De dom van Milaan is indrukwekkend. De bouw er van begon al in de 14de eeuw en eindigde pas in de 20ste eeuw. Na het bezoek op maandagavond snel in de taxi naar het nabijgelegen stadje Lodi. Zoals verwacht kon de taxichauffeur het hotel niet vinden maar gelukkig had ik Google Streetview van te voren geraadpleegd en kon ik terecht aangeven dat dit toch niet de juiste locatie was.

Read the rest of this entry »

09.04.2012 – NK voorronde

Annelot deed vandaag met haar dansgroep mee aan de voorronde van het NK dansen. Allerlei danssoorten komen aan bod: hip hop, freestyle, jazz enz. Het werd een leuk middagje met de dansers op toer naar het Soneo evenement in Dronten. Helaas niet genomineerd voor het NK, wel heeft het team met Annelot een uitstekende uitvoering gegeven.Read the rest of this entry »

08.04.2012 – Pasen!

Dit weekend vieren we Pasen, de opstanding van Jezus Christus uit de dood. In o.a. het evangelie van Lucas wordt dit genoemd (Lucas 24:1-47), prachtig beschreven hoe twee bekenden van Jezus totaal overrompeld waren door Zijn dood (Goede Vrijdag) en niet in de gaten hebben dat Jezus nu naast hun loopt. Voor mij een mooi beeld hoe je een levend geloofsleven ook nu kunt hebben; Jezus is nog steeds bij ons en woont in ons. Daarom is Zijn opstanding zo belangrijk voor christenen.
In de Meerkerk waar we wekelijks naar toe gaan wordt veel met multimedia gewerkt en het onderstaande filmpje werd getoond. Eens waren we een christelijk land, nu kennen veel mensen niet eens de betekenis van Pasen. Het zet te denken… Ik hoop dat dit niet een representatief beeld van Nederland is.
Op de foto’s (genomen in 1985) de tuin van gebed (Getsemane), de plaats van de kruisiging (Golgotha) en de graftuin (met de weggerolde steen).

Read the rest of this entry »

06.04.2012 – AWD

Vandaag, Goede Vrijdag, zijn Ingrid en ik een wandeling gaan maken door het AWD. We hebben een heerlijke route gelopen bij Pannenland en genoten van natuur en een heerlijk zonnetje. Je hoort veel vogels in het bos en dat stemt vrolijk. De boomklever poseerde heel trots op de tak van een grote boom.
 Read the rest of this entry »

01.04.2012 – Bollen

Even een ritje met Ingrid voor een wandeling in de duinen. Onderweg stoppen we even voor de narcissen die nu volop in bloei staan.

Read the rest of this entry »