Archive for September 2009

27.09.2009 – Buizerd

Vanmiddag hebben Ingrid en ik even een wandeling door de polder gemaakt. Waar ik op gehoopt had gebeurde: de buizerd was in het gebied en had net iets te eten gehaald. Daarom had ik de 500mm bij meegenomen.

Read the rest of this entry »

26.09.2009 – Zaterdag

Een echte hockey zaterdag: Noud speelde zijn eerste wedstrijd bij de F1; Sam speelde daarvoor een uitwedstrijd bij de D2; Annelot had haar dansles elders.

Read the rest of this entry »

22.09.2009 – Surprise

Vandaag was ik op mijn werk uitgenodigd om de verjaardag van een collega te vieren. Het bleek een valstrik want men wilde mij naar de afdeling lokken om een afscheidskado te geven. Een prachtig gebaar, ik had zoiets zeker niet vermoed, met een apart kado. Wat heet, ik mag het zelf bepalen bij www.mijnpluim.nl. Dames en heren, bedankt.

Read the rest of this entry »

22.09.2009 – Roodborsttapuit

De foto van de vogel met oranje borst en wit kraagje die ik fotografeerde in het AWD is zeer waarschijnlijk een roodborsttapuit. Een paapje is ook mogelijk maar die heeft een witte streep boven de wenkbrauw. Hier is de foto nogmaals maar nog enigszins vergroot (links), en rechts de foto van www.vogelvisie.nl (19.02.2010: zonder toestemming gekopieerd omdat ik ondanks nette bronvermelding en link naar de bron een vervangend plaatje terugkrijg met kopieerwaarschuwing; ik had niets gekopieerd maar nu dus wel. Wie iets op internet plaatst kan ook verwachten dat het op google komt: kijk maar eens: “roodborsttapuit vogelvisie” :-).

Read the rest of this entry »

20.09.2009 – 25 jaar (2)

Zondag werd het jubileum uitbundig gevierd bij de kinderdienst, jongerendienst en volwassendienst met o.a. Ben Ketting en Kees Kraaijenoord. Het was een bijzonder feestelijke en vrolijke boel. Het thema is danken, vieren, delen. A.s. zondag is de laatste van de drie 25 jaar jubileumdiensten. Warm aanbevolen.

Read the rest of this entry »

19.09.2009 – Natuur

Voor de hockey van Sam, nog even een snel een rondje AWD gedaan met prachtige zon. Een aantal vogels gespot waarvan ik niet weet of het nu de ringmus, paapje of de bonte rietzanger is. De vogel heeft een mooi wit kraagje en is steeds in de buurt van besjes.


Read the rest of this entry »

18.09.2009 – Polder

De kinderen hadden vandaag kermisvrij en dat was dus de reden om niet naar de kermis te gaan maar naar Walibi. Voor vertrek nog even de hond uitlaten en een paar fotos schieten van het landschap met dauw en tegenlicht.

Read the rest of this entry »

17.09.2009 – 25 jaar

De Meerkerk bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd op een speciale manier. Op 17 september was er een dankdienst met o.a. het uitreiken van een nieuw boek met 25 verhalen over mensen die God hebben leren kennen in hun leven. Daarnaast werd gezongen en teruggeblikt over de veranderingen in mensen en kerk. Erg mooi.

Read the rest of this entry »

13.09.2009 – Allerlei

Geen fotos maar wat berichtjes van allerlei aard. Afgelopen week was mijn eerste week op de nieuwe afdeling, enerzijds verkennend en anderzijds boeiend om weer met iets totaal anders aan de slag te gaan. Vrijdagavond hebben we Leen met zijn vrouw, Pedro met zijn vrouw en dochter ontvangen voor diner en gezellig bijgepraat. Gisteren is de hockey-competitie van Sam weer begonnen nu met een achttal talentjes in een team dat de eerste wedstrijd met 1-0 won. Daarna heb ik video nr 3 in elkaar geknutseld van de Griekenland vakantie. Vandaag zijn we naar Friesland geweest voor bezoek aan onze (schoon)ouders. En zo is het weekritme al weer aardig terug.

Read the rest of this entry »