Archive for July 2011

29.07.2011 – Vakantiefilmpje

Klik hier voor de eerste uitgave vakantiefilmpje van 24.07.2011:

Read the rest of this entry »

29.07.2011 – AWD

Ingrid’s ouders waren vanmiddag even op bezoek. Terwijl de dames even wat gingen shoppen ben ik met Ingrid’s vader een AWD wandeling gaan maken. Het leek wel of alle fauna op vakantie was want het was bijzonder stil. Toch hebben we twee vossen gespot, een aantal leeuwerikken, roodborsttapuiten en vooral veel konijnen.


Read the rest of this entry »

28.07.2011 – Spanje

Annelot is vannacht teruggekomen uit Spanje waar ze op vakantie was met een vriendin en haar ouders. In Zuid-Spanje was er, in tegenstelling tot een groot gedeelte van Europa, wel een heerlijk zonnetje en temperatuur. Dat was een fijne vakantie en leuk terugkomen.

Read the rest of this entry »

28.07.2011 – Buisjes

Noud heeft vanmorgen voor de zevende keer buisjes in zijn oren gekregen. Voor de operatie is algehele narcose noodzakelijk; Noud hield zelf zijn narcose-masker vast en was binnen 30 seconden buiten zeil. Zijn gehoor is weer zoals het “hoort”.

Fotos trommelvliesbuisje: KNO Care

Read the rest of this entry »

24.07.2011 – Vakantiefilmpje

Tijdens de vakantie in en rondom Messanges hebben we zo’n 187 filmshots gemaakt die nu in dit filmpje zijn samengevat in 15 minuten.Andere filmpjes zijn hier te zien.

Read the rest of this entry »

22.07.2011 – Ameland

Vanmorgen was het vroeg opstaan, broodjes smeren voor onderweg en op naar de boot naar Ameland, vertrekplaats Holwerd. Donkere wolken hingen boven het Wad maar dat deerde ons niet, ze waaien vast over. Bij aankomst Ameland: “doet u maar twee tandems, twee mountain bikes en een damesfiets”. Na één keertje pompen (niet bij de “fietspomppaal”) ging onze weg richting oost, wind mee. Na een korte pauze en een licht buitje draaiden we richting west naar de vuurtoren, wind tegen. Zware rit voor de jongens maar we hebben de 15km gehaald. Boven in de vuurtoren hadden we een prachtig uitzicht. De zware pedalen en kleine tandwielen voor waren toch de moeite. De terugweg verliep erg vlot.
‘s Avonds heerlijk gegeten bij Ingrid’s ouders en toen terug naar huis. Een geslaagde dag.

 

Read the rest of this entry »

21.07.2011 – Friesland

Samen met Rob, Petra en Sam vertrokken we naar Ingrid’s ouders om daar te overnachten voor de trip morgen naar een waddeneiland. Ingrid’s ouders stelden voor nog even te gaan varen. En daar gingen we, vanuit Warten naar Eernewoude. Een leuk en droog tochtje met het zonnetje tussen de zware wolken door.
Daarna heb ik ook mijn ouders bezocht en stoofperen gedeeld uit de perenboom die tijdens de storm was omgewaaid.

Read the rest of this entry »

15.07.2011 – Tour de France

De Tour kwam tijdens de vakantie wel erg dichtbij (zo’n 170 km bij locatie vandaan) en dat was een uitgelezen kans om op 15 juli de etappe Pau-Lourdes (152,5 km) te bekijken. Samen met Noud (de rest wilde niet mee) togen we om 8 uur richting Laruns om vandaar uit richting Col d’Aubisque te gaan. De gendarmerie liet alle auto’s niet verder gaan dan Gourette, zo’n 5km voor de top. We parkeerden de auto zo rond 11 uur op een mooi plekje steil bergop. Toen was het wachten geblazen. Eerst kwam de karavaan voorbij (rond 14 uur) met allerlei reclamegoed dat uit de auto’s wordt gegooid. Noud had een goede dag. Om 16 uur kwamen de tourrenners voorbij, eerst Jérémy Roy die als 3de eindigde, toen David Moncoutié die als 2de eindigde en daarna de Noor Thor Hushovd, de uiteindelijke etappewinnaar. De foto’s laten de renners in winnende volgorde zien. De NOS heeft een mooi filmpje van de eindsprint van Thor Hushovd. Ook Maarten Tjallingii en Bauke Mollema van Rabobank zijn vooraan in de etapperit (foto’s daaronder). In het peloton komen Rob Ruijgh en geletruidrager Thomas Voeckler voorbij. Laurens ten Dam zit vlak achter Rob Ruijgh. Het is echt afzien voor de renners maar een fantastisch spektakel als de renners op 10 cm afstand passeren. Noud bekeek de tour vanaf het dak van de auto.


 Read the rest of this entry »

13.07.2011 – Adrenaline

Naast uitstapjes naar Spanje en Biarritz was een bezoekje aan het adrenaline-park voor de jongens een must. Eerst motorrijden en daarna het survival parcours op. Afhankelijk van leeftijd kon een aantal trajecten worden geklauterd en geklommen van verschillende moeilijkheidsgraad. Op een hoogte van 6-7 meter is het wel een prettig idee dat je veiligheidsbeugels bij je hebt die je ook verplicht bent gekruisd aan te haken. Met een eigen beugel kon een groot aantal kabelbanen worden afgelegd. Noud heeft de volgende dag nog een paar ritten op een quad gemaakt waarin hij niet schroomde het gas flink open te trekken. Wel stoer.Read the rest of this entry »

09.07.2011 – Biarritz

Vanuit Messanges was Biarritz vrij dichtbij en op de route naar Baskenland. Biarritz is een mondaine stad met een prachtige boulevard en mooie gebouwen. De oude haven (“le vieux port”) omringd door stijlvolle hotels en gebouwen levert het decor waarin van surfers met hun snelle boards de stad tegelijkertijd een sportieve uitstraling geven. Napoleon III was dat ook al opgevallen en hij maakte Biarritz vaak tot zijn zomerverblijf. Biarritz is ook de plek waar het bekende July Surf Festival wordt gehouden met surfers vanuit de hele wereld.Read the rest of this entry »

06.07.2011 – Baskenland

Vanuit Messanges lag een uitstapje naar Spanje voor de hand omdat het natuurlijk erg dichtbij ligt. Ik heb de blogtitel maar even aangepast omdat het Baskische denkgoed groot is aan zowel de Franse als Spaanse zijde. Allereerst hebben we een bezoekje gebracht aan het plaatsje Hondarribia met haar prachtige uitzicht over de oceaan en mooie wandelpaden langs de kust.
Daarna verder gereisd naar San Sebastian met haar prachtige (helaas gesloten) kathedraal, rustige kleine baai en mooie schone binnenstad.


Read the rest of this entry »

05.07.2011 – Messanges

De vakantie naar de Atlantische kust bij Biarritz, in Messanges, zit er op. Het Landes gebied is een ietwat saaie streek maar de oceaan biedt wel aardig vertier met zijn hoge golven. Na lange tijd weer eens een plek op een camping geprobeerd met name voor de contacten van de kinderen. Dat laatste was een succes; alle drie hebben met vrienden kunnen optrekken, Annelot’s vriendin is een aantal dagen bij ons blijven logeren en zo hadden we even een gezin met vier kinderen. De meiden vermaakten zich met opmaken, strand en vrienden terwijl de jongens zich vermaakten met boarden, tafeltennis, schieten en zwemmen. Papa en mama hebben een aantal boeken verslonden en van het strand genoten. De Fransen bewaakten het strand zeer streng: er mocht slechts binnen een beperkte zone van zo’n 60-100m worden gezwommen/geboard i.v.m. gevaarlijke stroming. Het fluitje van de strandmeesters klonk regelmatig en al helemaal toen de rode vlag werd gehesen. Je hebt dan de mooiste golven maar mag er niet in, jammer. Natuurlijk hebben we een aantal tripjes gemaakt, o.a. naar Biarritz, Spanje (San Sebastian), Tour de France en sportieve activiteiten. Hierover volgt gauw meer. Het was bijzonder leuk om bevriend te raken met een gezin uit het midden van het land. Met hen hebben we nog samen gegeten voor hun vertrek naar Nederland.

Read the rest of this entry »
 
Don`t copy text!