Archive for March 2011

28.03.2011 – Layout

De nieuwe blog layout beviel me eigenlijk niet zo. Daarom is er vanaf vandaag een update gekomen in de hoop dat de lezer er meer plezier van heeft. De vorige is nog wel beschikbaar als screenshot.

Read the rest of this entry »

20.03.2011 – Duindamseslag

Na een dag hockey met de jongens in het zonnetje gisteren, tweemaal winst, 5-0 (Noud) en 4-1 (Sam), was ook de zondag een zonnige dag. Na een goede samenkomst in de Meerkerk over 1 Korinthe 1:18-25 zijn Ingrid en ik met de jongens gaan wandelen door de duinen en over het strand bij Duindamseslag. De natuur opent zich weer, knoppen komen aan de takken en de vogels komen weer tevoorschijn. Op het strand is het gezellig druk en de jongens vermaken zich met foto’s maken en schelpen zoeken. Bij Duindamseslag sta je er nog wel even bij stil dat een aantal weken terug een echtpaar in eigen woning werd doodgereden door een roekeloze chauffeur.


Read the rest of this entry »

12.03.2011 – Jongens D1

Vandaag speelden we met de jongens D1 tegen Abcoude en pakten we een winst van 5-2. ‘s Middags stond een feestje gepland om het zaalhockeykampioenschap te vieren. En wat is er dan leuker om de jongens van de natuur te laten genieten, laserschieten, survival, etc? Nee, niet nodig, gewoon klimmen in bomen, met grote takken sjouwen en struinen door de bosjes. Na een welkomslunch bij een van de ouders gingen we naar het AWD. Als voorbereiding had ik de groep warm gemaakt om naar de vossen te gaan, maar ja, de kans dat je met 14 lawaaimakers een vos tegen het lijf loopt is nihil. Toch bleek het te werken. Na een tip van een aardige voorbijganger, gingen de jongens speuren. En voila, daar stond plotseling Reintje voor onze neus. Een geweldige ervaring die al gauw werd overtroffen toen een van de spelers pardoes in het water viel. Al met al, een geslaagde dag.
 
Read the rest of this entry »

06.03.2011 – Mezen

Na het meewerken met 2 jongerendiensten in de Meerkerk en daarna thuis koffie met appeltaart, was het heerlijk even anderhalf uur te genieten van het AWD zonnetje. Het is extreem rustig wat vogels betreft. Naast wat kraaiende ka’s, kwam ik alleen pimpelmezen en koolmezen tegen, weliswaar met lekkere dikke buikjes. Ik ben dus wel een beetje jaloers op Elly met de prachtige foto’s van de pestvogel. Door de zon krijgt de natuur zijn kleur terug, en dan moet de lente nog beginnen (nog 2 weekjes).
 

Read the rest of this entry »

05.03.2011 – 28 jaar

De voorjaarscompetitie is begonnen voor de hockey en de mannen moest weer het veld op. Met het zonnetje in het gezicht en een gelijkspel uit tegen Heiloo (3-3) was het een mooie dag. En dat het een mooie dag was had ook een romantische tint want Ingrid en ik hebben elkaar 28 jaar geleden leren kennen. Met een paar oude foto’s uit het archief van mijn vader’s diacollectie, kan ik het blog opsieren met jonge herinneringen die deze dag weer tot een bijzonder moment maken.

Read the rest of this entry »

04.03.2011 – Thuis

Mijn moeder is weer thuis na een vervelende week in het ziekenhuis in verband met bijwerkingen van de kuur. Gelukkig zijn de witte bloedlichaampjes nu weer op peil.
Al met al is het een heftige periode voor mijn ouders met veel veranderingen, één daarvan is het verkopen van hun huis. Geïnteresseerden kunnen hier een kijkje nemen.

Read the rest of this entry »