Archive for the ‘hockey’ Category

12.11.2019 – Zwaluwen (2)

De publicaties van de artikelen staan opnieuw op de bekende websites van hockeydenhaagleiden.nl, blikoplisse.nl en hchisalis.nl, met de foto’s die in het blogitem hiervoor zijn getoond.

Read the rest of this entry »

10.11.2019 – Zwaluwen (1)

Het H1 team speelde tegen de Zwaluwen en wonnen de match met 4-1. De zon deed vrolijk mee en gaf prachtig licht op de spelers waardoor de acties scherp in beeld konden worden gebracht. Sam stond lekker te spelen ondanks dat hij zich niet lekker voelde. Noud en Ingrid kwamen nog kijken in de tweede helft.
 
Read the rest of this entry »

04.11.2019 – Fluiterij (2)

Een dag later staan de resultaten op het webnieuws van o.a. Hisalis D1, Hisalis H1, BlikOpLisse, hockeydenhaagleiden.nl voor D1 en H1.

Read the rest of this entry »

03.11.2019 – Fluiterij (1)

Afgelopen week was het druk met fluiten van wedstrijden: woensdag was er een oefenwedstrijd van landelijke topklasse teams Alliance MB1 – Reigers MB1, vrijdag was de Silvercup van Shinty D1 – Hisalis D1 (die Hisalis won met 1-3), zaterdag was er landelijke topklasse competitie van Rood-Wit MB1 – Nijmegen MB1 en gisteren opnieuw Hisalis D1 – FIT D1. Daarna speelde Sam met H1 een mooie wedstrijd en scoorde met een harde sleeppush de 3-0. De einduitslag voor H1 tegen Strawberries was 4-1.

 

 

Read the rest of this entry »

22.10.2019 – Amstelveen

Een aantal malen floot ik samen met een collega bondsscheidsrechter oefenwedstrijden van Myra H2 en vanavond floten we samen op zijn club Amstelveen de D1 tegen Westerpark D1. De thuisclub is een overgangsklasse team en de gasten een 1ste klasse team. In de 1ste klasse fluit ik binnenkort enkele competititie-wedstrijden dus was dit een leuke kennismaking. Het werd een 2-0 thuisoverwinning op een bijna mistig veld, lekker koud dus.

Read the rest of this entry »

11.10.2019 – Silvercup

Vanmorgen werd ik al vroeg gevraagd om de Silvercup wedstrijd te fluiten tussen Kieviten H1 en Hisalis H1, in Wassenaar. Vooraf hebben we als scheidsrechters de wedstrijd even doorgenomen en afspraken gemaakt over het fluiten. Natuurlijk kwamen ook shoot-outs aan bod maar wellicht zouden die straks niet nodig zijn. Het was wel nodig want na een super enerverende wedstrijd die in de laatste 5 minuten van 3-3, 3-4 naar 4-4 ging, zou de beslissing uit shoot-outs moeten komen. Ook die was bloedje spannend en eindigde in 4-3 voor Kieviten. Sam speelde sterk met snoeiharde strafcorners en tevens een super harde strafbal tijdens de shoot-outs.

Read the rest of this entry »

30.09.2019 – Woerden (2)

In de loop van de week kwamen er publicaties met de foto’s van de heren en dames teams:
  » hockeydenhaagleiden.nl met D1,
  » hockeydenhaagleiden.nl met H1,
  » Hisalis nieuws voor D1,
  » Hisalis nieuws voor H1,
  » Lisser Nieuws met D1,
  » Lisser Nieuws met H1 en
  » blikoplisse.nl.
De laatste plaatste een hele serie die ik hieronder weergeef met eigen info en logo.Read the rest of this entry »

29.09.2019 – Woerden (1)

Sam’s wedstrijd tegen Woerden werd vandaag gewonnen met 2-1. Al gauw stond Hisalis met 0-1 achter maar dat werd in de eerste helft nog teruggebracht naar 1-1. Sam werd “man of the match” vandaag net als in de wedstrijd op 10.03.2019 ook tegen Woerden! Zelf raakte ik in gesprek met de beoordelaar van de scheidsrechters die ik op de laatste bondsavond had ontmoet. Gisteren ben ik zelf beoordeeld en heb weer een paar puntjes huiswerk gekregen. Ik hoop van die wedstrijd nog fotomateriaal te krijgen. Vandaag stond Sam goed te spelen met veel acties van achteren uit in de cirkel. Door het slechte weer was iedereen nat tot aan het hemd. Ik had van te voren de camera en lens in plastic ingepakt als bescherming tegen de regen. Ik was blij met de voorzorg want het was niet normaal. 

Read the rest of this entry »

20.09.2019 – ISRT

Opnieuw de shuttle test doen, niet mijn favoriete bezigheid. De interval test voor beginnende bondsscheidsrechters is verplicht en moet minimaal trede 38 halen. Omgerekend is het 760m die je moet lopen. Alleen is de test zo ontworpen dat je steeds intervals loopt van 20m waarbij het tempo na elke 4, 5 of 6 omhoog gaat. Voor jonge getrainde actieve sporters is het halen hiervan niet zo’n punt maar voor de minder ervaren een lastige klus. Vanavond heb ik hem gehaald en kon de champagne op tafel.

Read the rest of this entry »

15.09.2019 – D1 & H1

Tegen het middaguur ging ik weer in kanari-geel naar de hockey om de wedstrijd te fluiten van het Hisalis D1 team tegen Shinty uit Driebergen. De wedstrijd was spannend en van een hoger nivo dan de oefenwedstrijden. De dames verloren met 1-3 en voor mij als scheidsrechter zijn er weer verbeterpuntjes ondanks dat de wedstrijd prima verliep. Sam nam de foto’s tijdens deze wedstrijd. Na de D1 speelde Sam in de H1 tegen Soest. Nu was het mijn beurt om foto’s te maken. Ingrid was met Annelot naar Hillsong in Amsterdam en ging daarna lunchen met Annelot. Noud moest aan het huiswerk en een boek lezen voor school. 

Publicaties op hockeydenhaag.nl, blikoplisse.nl en HC Hisalis D1 en HC Hisalis H1 met foto’s van Sam (D1) en mezelf (H1):

Read the rest of this entry »

14.09.2019 – Bondswedstrijd

De kop is er af: vandaag floot ik mijn eerste bondsscheidsrechterwedstrijd (mooi scrabble woord). In de landelijke topklasse speelde hdm MB1 tegen HBS MB1 in poule E, in Den Haag. Het team van hdm won met 5-1 met een 1-1 ruststand waarbij 4 goals in de 3de en 4de kwart aan mijn kant vielen. De arbitrage ging plezierig en goed met een collega bondsscheidsrechter.
Na het fluiten keek ik even bij Sam die zijn meiden Hisalis MA2 coachte in een wedstrijd tegen Bennebroek. Ouders en spelers spreken positief over hem omdat hij rustig is, technisch en tactisch vaardig en er duidelijk plezier in heeft.

Read the rest of this entry »

08.09.2019 – Zeewolde

Het was een eindje rijden maar met een muziekje in de auto en lekker meezingen is een zondagmiddag een heerlijk genietmoment. Sam speelde uit met zijn team in Zeewolde waar ze wonnen met 0-6. De zon scheen fel over het blauwe tapijt wat fotograferen in de tweede helft lastig maakte. Dat kwam omdat ik zo half tegen de zon in stond te fotograferen en er veel contrast ontstond tussen de donkere shirtjes en den felle schittering op de speelmat. In totaal heb ik 507 foto’s gemaakt waarvan een van een voorbij racende Lamborghini.
 

In de loop van de week volgden publicaties op: Lisser Nieuws, blikoplisse.nl, hockeydenhaagleiden.nl en HC Hisalis Nieuws:

Read the rest of this entry »

05.09.2019 – Spintso ⊳ Varta

Op dinsdagavond floot ik met een bevriende scheidsrechter een oefenwedstrijd van het Dames 1 team. In de derde en vierde kwart trilt mijn scheidsrechterhorloge niet meer mee met stilzetten en voortzetten van de tijd; batterij is aan vervanging toe. Ik was van plan om voor het fluiten van de volgende oefenwedstrijd van het Heren 1 team (van Sam) de batterijen te vervangen, Dat was gisteravond. Met geen mogelijkheid kreeg ik het horloge weer werkend totdat ik moest opgeven en geen tjdregistratie bij me had dan alleen mijn gewone horloge, dikke pech dus. Vandaag zat ik te kijken naar een vervangend horloge die ik dan snel zou moeten bestellen om voor a.s. zaterdag weer paraat te zijn. Of zou het de moeite zijn om nagelnieuwe batterijen van een echt merk te proberen. Lang verhaal: ja en het horloge functioneert niet meer. Moraal van het verhaal: geen goedkope batterijtroep maar Varta of Duracell.

Read the rest of this entry »

25.08.2019 – Oefenwedstrijd

Vanmiddag speelde Sam een derby oefenwedstrijd tegen Voorhout. De uitslag werd 1-6 winst waar Sam 4 van scoorde uit strafcorners met een harde push. Petje af voor de mannen die in een temperatuur van 34 graden hun spel moesten spelen.
 Read the rest of this entry »

07.07.2019 – Karikatuur

Bij de afsluiting van het hockeyseizoen van de H1 (team van Sam) speelden we een 3×3 hockey toernooi, was er een BBQ, keken we naar de WK 2019 voetbal finale NL-VS en was er een tekenaar voor komische portretten.

Read the rest of this entry »