Archive for the ‘hockey’ Category

24.03.2019 – Negen – Nul

De wedstrijd van H1 met Sam was uitermate amusant. Het team liet zich van zijn sterke kant zien en versloeg Hoevelaken met 9-0. Sam stond met name in de tweede helft sterk aan de bal. In de eerste helft werd zijn sleeppush door de keeper knap gekeerd.Read the rest of this entry »

20.03.2019 – ISO 6400

Sportfoto’s hebben eigenlijk helder licht nodig om de sluitertijd zo klein mogelijk te houden. De vuistregel is dat de sluitertijd het omgekeerde moet zijn van de brandpuntsafstand. Dus met 400mm moet je sluitertijd eigenlijk 1/400 zijn om je foto enigszins scherp te krijgen. Met kunstlicht op een avond is dat heel lastig te doen omdat je met een ISO van 100 al gauw op 1/4 komt. Met deze camera kan er nog met gemak op ISO 6400 worden gefotografeerd waarmee je net tussen de 1/100 en 1/200 komt, met een belichtingscompensatie van -1EV. De foto’s zijn gemaakt tijdens een oefenwedstrijd van Sam in de H1 tegen Bennebroek.
Read the rest of this entry »

17.03.2019 – JA1/H2

Gisteren speelden we met ons team (van Noud), jongens A1, opnieuw in de competitie. Met een monsteruitslag van 19-0 lieten de spelers zich van hun beste kant zien. Goed spel en doorzetten tot de laatste minuut. In de competitie staan we boven aan en is ons doelsaldo 66. We stonden te laag ingedeeld en de cijfers laten het ook zien. Ik floot gisteren de meisjes B2 voor Sam die op zijn beurt bij ons, JA1, kwam fluiten.
Vandaag floot ik het Heren 2 team tegen Heren 9 van AMVJ die met 7-1 wonnen.

Read the rest of this entry »

10.03.2019 – Woerden H1

Vamiddag speelde Sam tegen Woerden H1 en wonnen met 2-0. Sam werd “man of the match”. Hij stond sterk te spelen op de positie rechtsachter. Het werd een mooie wedstrijd met veel regen.

Read the rest of this entry »

09.03.2019 – Competitie JA1

Afgelopen donderdag hervatten we de veldcompetitie en speelden we (Noud als speler, zelf als coach van de JA1) uit tegen Hoorn. Het leek wel Siberië, zo koud, nat en hagel. Na 5 minuten waren de spelers door en door nat. Door de koude storm konden sommigen niet meer goed grip houden op hun stick. De uitslag werd uiteindelijk 0-9 in ons voordeel.
Vandaag speelden we al meteen onze tweede wedstrijd en die viel redelijk tegen. We konden onze vorm niet pakken maar wonnen uiteindelijk met 1-10. Vanaf het begin van de competitie staan we bovenaan en dat houden we ook graag zo. Het team is gericht op inzet en spel maken.

Read the rest of this entry »

17.02.2019 – Curaçao (1)

Vandaag vertrok Ingrid met moeder en dochter naar Curaçao voor een weekje ontspannen en vanwege haar verjaardag. Hun vlucht was vanaf de Kaagbaan en via flighttracker wisten we dat het vliegtuig over ons heen zou vliegen.
Terwijl de dames onderweg waren, floot ik twee wedstrijden van de Dames 1 hockey bij Hisalis.

Read the rest of this entry »

27.01.2019 – H1 3x fluiten

Voor vanmiddag was ik gevraagd door een naburige hockeyclub om twee wedstrijden te fluiten van hun eerste heren team, Kikkers H1. Ik kende ze al van oefenwedstrijden tegen Hisalis H1 in de afgelopen twee weken. Dit zijn mooie leergelegenheden die ik graag aangrijp (naast het coachen van de JA1). In de zaal gaat het allemaal een tandje sneller en dat is goed op letten geblazen. Het ging goed en ik werd voor de tussenwedstrijd gevraagd voor Heerhugowaard H1 te fluiten en zo werden het er 3 achter elkaar. Mooie leerpunten en ook vermoeiend omdat je met deze snelle jongens geconcentreerd probeert te blijven.

Read the rest of this entry »

09.12.2018 – Zaal

De zaalcompetitie is begonnen en vandaag speelden we de eerste twee wedstrijden. De eerste verloren we met 5-2 en de tweede speelden we gelijk, 4-4. Dat is even wennen als je tot nu toe alles hebt gewonnen. Noud stond uitstekend te spelen, geconcentreerd, fel op de bal en technisch alles onder controle!

Read the rest of this entry »

25.11.2018 – Kraaijen

Vanmiddag speelde Sam met zijn team tegen de Heren 1 van Wormerveer. Het was een strijdlustige wedstrijd die eindigde in een stand van 4-4. Sam stond een goede wedstrijd te spelen, zeker in de tweede helft waar hij met snelle acties strafcorners forceerde. Misschien was de invloed van de supporters wel een van de redenen, namenljk moeder en zus. Qua fotografie was het licht ongustig en werkte ik in de eerste helft met een ISO van 2000 en in de tweede helft ging de ISO naar 3200.In de (digitale) kranten van 28.11.2018, vlnr. LisserNieuws, Lisses Nieuwsblad, hockeydenhaagleiden.nl en Hisalis met de originele foto’s er bij:

Read the rest of this entry »

24.11.2018 – Speeldag

De veldcompetitie van de hockey komt even in de winterslaap. We gaan verder in de zaal. Onze laatste wedstrijd in 2018 verliep bijzonder goed. Het lijkt er op dat we tot de sterkere teams behoren. Dat is op zich leuk nieuws maar qua motivatie voor het team een punt van aandacht. De mannen hebben zich vandaag gericht op eigen verbeterpunten en hun inzet was voortreffelijk. Dat kwam tot uitdrukking in de winst van 10-0. Na de wedstrijd kreeg ik een (Friese) Beerenburg als dank van het team. Een prachtig stel bijelkaar, die jongens Hisalis A1.
‘s Avonds gingen Ingrid en ik naar Scheveningen om met 2 collega’s en aanhang te eten bij Simonis Encore. Het was een volle en mooie zaterdag.

Read the rest of this entry »

10.11.2018 – Zes-Nul

In de nieuwe (na)competitie hebben we met de jongens A1 weer lekker gescoord. Tegen Amsterdam wonnen we vanavond met 6-0. Het was een beladen wedstrijd, niet vooraf maar, omdat een speler van de tegenpartij al vroeg in de wedstrijd een rode kaart kreeg voor het beledigen van de scheidsrechter. Alle overtredingen die daarna plaatsvonden kwamen op een weegschaal te liggen. Toch wisten mijn mannen hun rug recht te houden en geconcentreerd te blijven op de gemaakte afspraken. De laatste goal was van onze rechtsachter, een loepzuivere backhand die heerlijk hoog in het net ging. Ook Noud stond een uitstekende wedstrijd te spelen met zijn nieuwe Ritual 75 stick.

Read the rest of this entry »

09.11.2018 – Beker

Hisalis Heren 1 speelde vanavond een bekerwedstrijd tegen Hoorn. Helaas verloren ze de wedstrijd met 6-0 maar was er wel veel spektakel. Er was veel ophef over de arbitrage die een groene kaart (terecht) en een gele kaart aan Hisalis gaf. De laatste was discutabel en betrof Sam die volgens de scheidsrechter of een blok maakte of opzettelijk shoot. Als scheidsrechter en vader vond ik dat er van beide geen sprake was. Maar ja, ik sta veilig achter het hek met de camera. Het was voor mij de eerste keer om met zulk zwak licht sportfoto’s te maken. Sportfoto’s hebben een kleine sluitertijd nodig anders worden de spelers brede strepen op het beeld. Alles is met ISO 6400 en belichtingscompensatie op -1EV genomen. Leuk is dat de aankondiging door het team zelf is gedaan en dat daarin door mij eerder genomen foto’s zijn verwerkt.

Read the rest of this entry »

28.10.2018 – Koude 1-3

De wedstrijd vanmiddag tegen Muiderberg verloren de H1 met 1-3. De wedstrijd verliep niet soepel. De temparatuur was laag door de koude gure wind en het licht was beroerd. Dat laatste kwam ook omdat door de wintertijd de zon rond deze tijd laag stond. Het was erg leuk dat Annelot bij de wedstrijd van Sam kwam kijken samen met Ingrid.Read the rest of this entry »

26.10.2018 – Fluiten (5)

De afsluiter van deze week was de wedstrijd van het Schotse schoolteam van St. George’s tegen de meiden MA1. De uitslag werd 1-1 in een wedstrijd die Sam en ik samen floten. Het was onze eerste interland om als vader en zoon te fluiten.

Read the rest of this entry »

24.10.2018 – Fluiten (4)

Begin deze week werd ik gevraagd om de wedstrijd Hisalis H1 tegen HBS H2 te fluiten. Dit zijn de krenten in de pap en dat doe je met alle plezier. Het geeft veel leerpunten omdat het spel snel is en slim. Het werd 2-5. Sam kon nog niet meespelen vanwege zijn voetblessure van de wedstrijd tegen Nieuwegein.

Read the rest of this entry »