Archive for the ‘hockey’ Category

01.03.2020 – Botsing

Kort na thuiskomst speelde Sam alweer een hockeywedstrijd. Het telefoontje kwam om kwart over drie: “Sam heeft een stick tegen zijn hoofd gehad en is even dizzy geweest. De ambulance is onderweg”. Snel in de auto naar het clubhuis toe en daar zat Sam: helemaal verdwaasd en stilletjes voor zich uitkijkend. Al gauw kwam het ambulance personeel dat hem onderzocht op reactie, aanspraak, bloed, hartslag en eventuele afwijkingen in gedrag die zouden kunnen duiden op hersenletsel. Sam was namelijk in botsing gekomen met een tegenspeler waarbij zijn hoofd eerst hard tegen de schouder van de speler kwam en vervolgens hard op de grond. Toen is hij even “buiten westen” geweest. Na onderzoekjes bleek verder onderzoek nodig in het ziekenhuis en zaten we even later, samen met zijn vriendin, in het LUMC. Daar was zijn reactie goed genoeg om hem weer te ontslaan en kregen we instructies voor de komende week.

Read the rest of this entry »

15.02.2020 – Zaalkampioen

Vanmiddag speelde Sam met zijn meiden A team de twee laatste zaalhockey wedstrijden en ik mocht fluiten. Ze waren al officieus kampioen en vandaag dus echt. Coach Sam vond het tijd voor een ludieke aanpak en liet de keeper optreden als veldspeler, dus 6 veldspelers vandaag. Bij een strafcorner is dat een gek gezicht want het doel blijft even helemaal leeg. Aan het einde van de wedstrijden tegen Cartouche en Forescate werd nog een teamfoto gemaakt. Gefeliciteerd, MA2.
 


Read the rest of this entry »

02.02.2020 – Arbitrage

Vandaag was ik scheidsrechter bij het meiden team van Sam die met twee keer winst de kampioenstitel officieus binnenhaalden in Leiderdorp. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen en die zouden in theorie nog voor gevaar kunnen zorgen als er op eigen verlies en buitengewoon doelsaldo van de tegenstanders nog gekke dingen zouden gebeuren.
Daarna speelde Sam zelf tweemaal met de H1 waar ik ook de scheidsrechter was. Die wedstrijden waren wel intensiever omdat de heren harder spelen en verbaal het altijd beter weten dan de scheidsrechter. Dat zijn goede leermomenten waar je sterker in wordt en ook evalueert wat je anders zou hebben kunnen doen. Ook bij het meiden team waren zeker 3 leerpunten de ik meeneem voor een volgende ontmoeting. Fluiten is echt leuk.

Read the rest of this entry »

24.11.2019 – Rijnvliet

Enige tijd geleden floot ik de wedstrijd Castricum H1 – Rijnvliet H1 voor de bond. Rijnvliet kwam toen terug van een 2-0 achterstand en won met 2-3. Vandaag stond Hisalis H1 voor die uitdaging en tot mijn verrassing wonnen ze met 3-0 van Rijnvliet.
 
Read the rest of this entry »

17.11.2019 – Houten

Voor vandaag was ik ingedeeld om in Houten het D1 team te fluiten. Ze staan op 2de plek in de poule en speelden thuis tegen Myra D1. De uitslag werd 1-0. Het arbitreren verliep goed, ook na feedback van beide coaches, en er zaten weer een paar leerpunten bij. Na de wedstrijd reed ik door naar Wormerveer waar Sam tegen de Kraaijen H1 speelde. Helaas begonnen ze daar een kwartier eerder dan de reguliere tijd en kon ik alleen het 4de kwart meepakken. Toch goed voor 192 foto’s. Er zat veel emotie in dat kwart nadat Hisalis spelers onderuit werden gehaald. Bij een van die keren spotte ik mijn concurrent met camera.

 

Read the rest of this entry »

12.11.2019 – Zwaluwen (2)

De publicaties van de artikelen staan opnieuw op de bekende websites van hockeydenhaagleiden.nl, blikoplisse.nl en hchisalis.nl, met de foto’s die in het blogitem hiervoor zijn getoond.

Read the rest of this entry »

10.11.2019 – Zwaluwen (1)

Het H1 team speelde tegen de Zwaluwen en wonnen de match met 4-1. De zon deed vrolijk mee en gaf prachtig licht op de spelers waardoor de acties scherp in beeld konden worden gebracht. Sam stond lekker te spelen ondanks dat hij zich niet lekker voelde. Noud en Ingrid kwamen nog kijken in de tweede helft.
 
Read the rest of this entry »

04.11.2019 – Fluiterij (2)

Een dag later staan de resultaten op het webnieuws van o.a. Hisalis D1, Hisalis H1, BlikOpLisse, hockeydenhaagleiden.nl voor D1 en H1.

Read the rest of this entry »

03.11.2019 – Fluiterij (1)

Afgelopen week was het druk met fluiten van wedstrijden: woensdag was er een oefenwedstrijd van landelijke topklasse teams Alliance MB1 – Reigers MB1, vrijdag was de Silvercup van Shinty D1 – Hisalis D1 (die Hisalis won met 1-3), zaterdag was er landelijke topklasse competitie van Rood-Wit MB1 – Nijmegen MB1 en gisteren opnieuw Hisalis D1 – FIT D1. Daarna speelde Sam met H1 een mooie wedstrijd en scoorde met een harde sleeppush de 3-0. De einduitslag voor H1 tegen Strawberries was 4-1.

 

 

Read the rest of this entry »

22.10.2019 – Amstelveen

Een aantal malen floot ik samen met een collega bondsscheidsrechter oefenwedstrijden van Myra H2 en vanavond floten we samen op zijn club Amstelveen de D1 tegen Westerpark D1. De thuisclub is een overgangsklasse team en de gasten een 1ste klasse team. In de 1ste klasse fluit ik binnenkort enkele competititie-wedstrijden dus was dit een leuke kennismaking. Het werd een 2-0 thuisoverwinning op een bijna mistig veld, lekker koud dus.

Read the rest of this entry »

11.10.2019 – Silvercup

Vanmorgen werd ik al vroeg gevraagd om de Silvercup wedstrijd te fluiten tussen Kieviten H1 en Hisalis H1, in Wassenaar. Vooraf hebben we als scheidsrechters de wedstrijd even doorgenomen en afspraken gemaakt over het fluiten. Natuurlijk kwamen ook shoot-outs aan bod maar wellicht zouden die straks niet nodig zijn. Het was wel nodig want na een super enerverende wedstrijd die in de laatste 5 minuten van 3-3, 3-4 naar 4-4 ging, zou de beslissing uit shoot-outs moeten komen. Ook die was bloedje spannend en eindigde in 4-3 voor Kieviten. Sam speelde sterk met snoeiharde strafcorners en tevens een super harde strafbal tijdens de shoot-outs.

Read the rest of this entry »

30.09.2019 – Woerden (2)

In de loop van de week kwamen er publicaties met de foto’s van de heren en dames teams:
  » hockeydenhaagleiden.nl met D1,
  » hockeydenhaagleiden.nl met H1,
  » Hisalis nieuws voor D1,
  » Hisalis nieuws voor H1,
  » Lisser Nieuws met D1,
  » Lisser Nieuws met H1 en
  » blikoplisse.nl.
De laatste plaatste een hele serie die ik hieronder weergeef met eigen info en logo.Read the rest of this entry »

29.09.2019 – Woerden (1)

Sam’s wedstrijd tegen Woerden werd vandaag gewonnen met 2-1. Al gauw stond Hisalis met 0-1 achter maar dat werd in de eerste helft nog teruggebracht naar 1-1. Sam werd “man of the match” vandaag net als in de wedstrijd op 10.03.2019 ook tegen Woerden! Zelf raakte ik in gesprek met de beoordelaar van de scheidsrechters die ik op de laatste bondsavond had ontmoet. Gisteren ben ik zelf beoordeeld en heb weer een paar puntjes huiswerk gekregen. Ik hoop van die wedstrijd nog fotomateriaal te krijgen. Vandaag stond Sam goed te spelen met veel acties van achteren uit in de cirkel. Door het slechte weer was iedereen nat tot aan het hemd. Ik had van te voren de camera en lens in plastic ingepakt als bescherming tegen de regen. Ik was blij met de voorzorg want het was niet normaal. 

Read the rest of this entry »

20.09.2019 – ISRT

Opnieuw de shuttle test doen, niet mijn favoriete bezigheid. De interval test voor beginnende bondsscheidsrechters is verplicht en moet minimaal trede 38 halen. Omgerekend is het 760m die je moet lopen. Alleen is de test zo ontworpen dat je steeds intervals loopt van 20m waarbij het tempo na elke 4, 5 of 6 omhoog gaat. Voor jonge getrainde actieve sporters is het halen hiervan niet zo’n punt maar voor de minder ervaren een lastige klus. Vanavond heb ik hem gehaald en kon de champagne op tafel.

Read the rest of this entry »

15.09.2019 – D1 & H1

Tegen het middaguur ging ik weer in kanari-geel naar de hockey om de wedstrijd te fluiten van het Hisalis D1 team tegen Shinty uit Driebergen. De wedstrijd was spannend en van een hoger nivo dan de oefenwedstrijden. De dames verloren met 1-3 en voor mij als scheidsrechter zijn er weer verbeterpuntjes ondanks dat de wedstrijd prima verliep. Sam nam de foto’s tijdens deze wedstrijd. Na de D1 speelde Sam in de H1 tegen Soest. Nu was het mijn beurt om foto’s te maken. Ingrid was met Annelot naar Hillsong in Amsterdam en ging daarna lunchen met Annelot. Noud moest aan het huiswerk en een boek lezen voor school. 

Publicaties op hockeydenhaag.nl, blikoplisse.nl en HC Hisalis D1 en HC Hisalis H1 met foto’s van Sam (D1) en mezelf (H1):

Read the rest of this entry »