Archive for the ‘hockey’ Category

07.07.2019 – Karikatuur

Bij de afsluiting van het hockeyseizoen van de H1 (team van Sam) speelden we een 3×3 hockey toernooi, was er een BBQ, keken we naar de WK 2019 voetbal finale NL-VS en was er een tekenaar voor komische portretten.

Read the rest of this entry »

22.06.2019 – Prijsuitreiking

In het hockey seizoen 2018/2019 zijn we met de JA1 kampioen geworden in onze klasse. Vandaag was de prijsuitreiking op de club en ontvingen alle (aanwezige) spelers een medaille.


Read the rest of this entry »

01.06.2019 – Play-offs

Het einde van het hockeyseizoen nadert voor de hogere teams en vandaag waren er vele wedstrijden in de play-offs. Sam en ik gingen naar het Wagener stadion in Amsterdam waar de landelijke teams MB1 en JB1 vanmiddag speelden. Amsterdam MB1 speelde tegen Oranje-Rood MB1. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel waarna shoot-outs werden genomen die door Amsterdam werden gewonnen. Kort daarna speelde Amsterdam JB1 tegen Kampong JB1 een bloedstollende wedstrijd waarin Amsterdam eerst met 1-0 voor kwam te staan maar Kampong er later over heen ging met 1-2. Kort voor het eindsignaal maakte Amsterdam 2-2 door een strafcorner. Ook deze wedstrijd werd door shoot-outs beslist maar deze keer in het voordeel van de gasten, Kampong. Beide wedstrijden waren van hoog nivo; die van de jongens even wat sneller en fysieker maar mooi om te zien.


Read the rest of this entry »

26.05.2019 – Heren 1

Na de Dames 1 volgde de wedstrijd Heren 1 tegen Castricum. Sam speelt in dit team en stond strak te spelen; zijn passes gingen voortdurend super hard over de breedte van het veld precies in de stick van de medespeler. Ze wonnen met 3-2 waarvan de 3de goal een strafbal was. De strafbal tegen Hisalis in de laatste 30 seconden werd door de keeper uitstekend gekeerd waardoor de winst bleef staan, kantje boord dat het niet 3-3 werd. In de pauze had Sam nog even overleg met de scheidsrechter waarmee ik samen op de bondsscheidsrechter opleiding zit. Ingrid en Annelot kwamen ook kijken en hadden Borre meegenomen. De pup deed het uitstekend in een drukke omgeving, hij ging zelfs slapen. De publicatie van het Lisser Nieuws is hier.


Read the rest of this entry »

26.05.2019 – Dames 1

Het fluitseizoen zit er op en zo was ik vanmiddag scheidsrechter bij de wedstrijd van Dames 1 tegen Flevoland. Het was een sportieve wedstrijd van beide teams met een positieve uitslag van 8-2 voor het thuisteam. Opmerkelijk was dat ik geen enkele strafcorner heb gegeven. Mijn medescheidsrechter heeft er 3 gegeven. Sam maakte foto’s van de wedstrijd, zelf zou ik daarna foto’s van zijn wedstrijd maken. De publicatie van het Lisser Nieuws is hier.Read the rest of this entry »

25.05.2019 – JA1

Voor mij zit de taak als coach er op. We speelden onze laatste wedstrijd in Wormerveer tegen de Kraaijen. Het werd een sportieve maar tegelijkertijd ook ludieke wedstrijd waarin we 1 tegengoal moesten “incasseren”. Als afsluiting moet ik mijn belofte inwilligen en dat was bij de Mac eten met het hele team. Ik mag nu nog 1 keer optreden met het team, als konijn, bij het paintballen…


Read the rest of this entry »

25.05.2019 – MB1

Het hockeyseizoen 2018-2019 zit er op, de laatste wedstrijden zijn vandaag gespeeld voor de junioren competitie. De MB1 speelden hun kampioenswedstrijd waarvoor ik gevraagd was om te fotograferen. De winst kwam door een strafbal die de meiden deed juichen, want wat duurde die goal lang.Read the rest of this entry »

18.05.2019 – JA1 kampioen (2)

Na afloop van de wedstrijd kreeg de aanvoerder de kampioensbeker aangeboden en bloemen voor het team. De aanvoerder gaf namens het team de bloemen door aan mij om de coach te bedanken. Na het ererondje om het publiek te bedanken gingen we met het team gezellig drinken en aan de bitterballen.
Read the rest of this entry »

18.05.2019 – JA1 kampioen (1)

Sinds de laatste wedstrijd weten we dat het kampioensschap ons niet meer kan ontgaan, we staan ruim bovenaan. Na de wedstrijd tegen Pinoké wilden we dat vieren omdat dit de laatste thuiswedstrijd is met alle spelers present. We wonnen met 9-0 waarvan 7 goals in de eerste helft en slechts 2 in de tweede helft. Volgende week spelen we nog 2 wedstrijden, eentje thuis inhalen en een uitwedstrijd.


Read the rest of this entry »

18.05.2019 – MB2 fotograferen

Een tijdje geleden floot ik de wedstrijd van de MB2, een ontzettend leuk team met enthousiaste meiden. Later kwam ik ze op de club tegen toen ik een team fotografeerde. “Oh, wilt u ook een keertje foto’s van onze wedstrijd maken?”. Ja, hoor, dat ga ik doen. En een belofte moet je nakomen. Vandaag paste dat tussen de wedstrijden door en nam ik de eerste helft voor mijn rekening en Sam de tweede helft. Het was een kampioenswedstrijd en heel spannend dus.

Read the rest of this entry »

18.05.2019 – MB5 fluiten

Voor de wedstrijd van de JA1 vanmiddag floot Noud de wedstrijd van MB5. Het was zijn tweede fluitwedstrijd en dat deed hij erg goed.

Read the rest of this entry »

18.05.2019 – JC2 coachen

Het werd een middagje hockey, Noud fluiten en later spelen, Sam coachen en later fotograferen, zelf fotograferen en later coachen. In de volle zon was het bijzonder aangenaam.
Sam speelde vanmiddag met zijn team en won de wedstrijd tegen Saxenburg met ruime cijfers: 6-2. Vlak voor rust stond het nog 2-2 maar dat werd al gauw een ruststand van 4-2. Het was een bijzondere wedstrijd waarin de scheidsrechters strak moesten optreden tegen te sterke verbale en zelfs fysieke uitingen.


Read the rest of this entry »

13.05.2019 – Maandagavond

Een gewone maandagavond door de week: Noud heeft 2 examens afgelegd (Duits en economie), morgen weer twee (geschiedenis en natuurkunde). Rakker is naar de dierenarts geweest voor een operatie aan zijn gebit en het verwijderen van een vetbult. ‘s Avonds is iedereen weer thuis en is er hockeytraining van de JA1. Onderweg naar de hockeytraining is de lucht zo fascinerend mooi dat ik even stop voor een foto. Het is eigenlijk een gewone doordeweekse maandagavond maar met een paar opmerkelijke gebeurtenissen.


Read the rest of this entry »

12.05.2019 – Moederdag

Vanochtend vroeg verzorgden de mannen in huis het ontbijt voor moeder en kreeg Ingrid een leuk kado met lekkers. Ingrid en ik vertrokken naar het noorden om daar moederdag te vieren. Voor mijn moeder was het en moederdag en verjaardag. Het was een gezellige middag in Friesland terwijl Noud ging leren voor zijn examen en Sam een hockeywedstrijd speelde. Op de foto maakt hij een sleeppush bij een strafcorner. Mijn camera was uitgeleend aan Sam die de foto’s maakte van de Dames 1 en an de voorzitter van de club die foto’s maakte van de Heren 1.Read the rest of this entry »

05.05.2019 – Muiderberg

Op zondag brachten we eerst een bezoek aan de ochtenddienst van Kaleb in Warmond waar gesproken werd over Psalm 91, God als onze Schuilplaats.
Vanmiddag zocht ik, samen met Noud, Sam op die moest hockeyen tegen Muiderberg. Ze verloren de wedstrijd die soms in het zonnetje werd gespeeld en dan weer in een hagelbui, heel typisch. Sam kreeg tegen het einde van de wedstrijd net na een actie een krampscheut en werd op het veld door medespelers uit de pijn geholpen.Read the rest of this entry »