Archive for the ‘hockey’ Category

15.09.2019 – D1 & H1

Tegen het middaguur ging ik weer in kanari-geel naar de hockey om de wedstrijd te fluiten van het Hisalis D1 team tegen Shinty uit Driebergen. De wedstrijd was spannend en van een hoger nivo dan de oefenwedstrijden. De dames verloren met 1-3 en voor mij als scheidsrechter zijn er weer verbeterpuntjes ondanks dat de wedstrijd prima verliep. Sam nam de foto’s tijdens deze wedstrijd. Na de D1 speelde Sam in de H1 tegen Soest. Nu was het mijn beurt om foto’s te maken. Ingrid was met Annelot naar Hillsong in Amsterdam en ging daarna lunchen met Annelot. Noud moest aan het huiswerk en een boek lezen voor school. 

Publicaties op hockeydenhaag.nl, blikoplisse.nl en HC Hisalis D1 en HC Hisalis H1 met foto’s van Sam (D1) en mezelf (H1):

Read the rest of this entry »

14.09.2019 – Bondswedstrijd

De kop is er af: vandaag floot ik mijn eerste bondsscheidsrechterwedstrijd (mooi scrabble woord). In de landelijke topklasse speelde hdm MB1 tegen HBS MB1 in poule E, in Den Haag. Het team van hdm won met 5-1 met een 1-1 ruststand waarbij 4 goals in de 3de en 4de kwart aan mijn kant vielen. De arbitrage ging plezierig en goed met een collega bondsscheidsrechter.
Na het fluiten keek ik even bij Sam die zijn meiden Hisalis MA2 coachte in een wedstrijd tegen Bennebroek. Ouders en spelers spreken positief over hem omdat hij rustig is, technisch en tactisch vaardig en er duidelijk plezier in heeft.

Read the rest of this entry »

08.09.2019 – Zeewolde

Het was een eindje rijden maar met een muziekje in de auto en lekker meezingen is een zondagmiddag een heerlijk genietmoment. Sam speelde uit met zijn team in Zeewolde waar ze wonnen met 0-6. De zon scheen fel over het blauwe tapijt wat fotograferen in de tweede helft lastig maakte. Dat kwam omdat ik zo half tegen de zon in stond te fotograferen en er veel contrast ontstond tussen de donkere shirtjes en den felle schittering op de speelmat. In totaal heb ik 507 foto’s gemaakt waarvan een van een voorbij racende Lamborghini.
 

In de loop van de week volgden publicaties op: Lisser Nieuws, blikoplisse.nl, hockeydenhaagleiden.nl en HC Hisalis Nieuws:

Read the rest of this entry »

05.09.2019 – Spintso ⊳ Varta

Op dinsdagavond floot ik met een bevriende scheidsrechter een oefenwedstrijd van het Dames 1 team. In de derde en vierde kwart trilt mijn scheidsrechterhorloge niet meer mee met stilzetten en voortzetten van de tijd; batterij is aan vervanging toe. Ik was van plan om voor het fluiten van de volgende oefenwedstrijd van het Heren 1 team (van Sam) de batterijen te vervangen, Dat was gisteravond. Met geen mogelijkheid kreeg ik het horloge weer werkend totdat ik moest opgeven en geen tjdregistratie bij me had dan alleen mijn gewone horloge, dikke pech dus. Vandaag zat ik te kijken naar een vervangend horloge die ik dan snel zou moeten bestellen om voor a.s. zaterdag weer paraat te zijn. Of zou het de moeite zijn om nagelnieuwe batterijen van een echt merk te proberen. Lang verhaal: ja en het horloge functioneert niet meer. Moraal van het verhaal: geen goedkope batterijtroep maar Varta of Duracell.

Read the rest of this entry »

25.08.2019 – Oefenwedstrijd

Vanmiddag speelde Sam een derby oefenwedstrijd tegen Voorhout. De uitslag werd 1-6 winst waar Sam 4 van scoorde uit strafcorners met een harde push. Petje af voor de mannen die in een temperatuur van 34 graden hun spel moesten spelen.
 Read the rest of this entry »

07.07.2019 – Karikatuur

Bij de afsluiting van het hockeyseizoen van de H1 (team van Sam) speelden we een 3×3 hockey toernooi, was er een BBQ, keken we naar de WK 2019 voetbal finale NL-VS en was er een tekenaar voor komische portretten.

Read the rest of this entry »

22.06.2019 – Prijsuitreiking

In het hockey seizoen 2018/2019 zijn we met de JA1 kampioen geworden in onze klasse. Vandaag was de prijsuitreiking op de club en ontvingen alle (aanwezige) spelers een medaille.
 

Read the rest of this entry »

01.06.2019 – Play-offs

Het einde van het hockeyseizoen nadert voor de hogere teams en vandaag waren er vele wedstrijden in de play-offs. Sam en ik gingen naar het Wagener stadion in Amsterdam waar de landelijke teams MB1 en JB1 vanmiddag speelden. Amsterdam MB1 speelde tegen Oranje-Rood MB1. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel waarna shoot-outs werden genomen die door Amsterdam werden gewonnen. Kort daarna speelde Amsterdam JB1 tegen Kampong JB1 een bloedstollende wedstrijd waarin Amsterdam eerst met 1-0 voor kwam te staan maar Kampong er later over heen ging met 1-2. Kort voor het eindsignaal maakte Amsterdam 2-2 door een strafcorner. Ook deze wedstrijd werd door shoot-outs beslist maar deze keer in het voordeel van de gasten, Kampong. Beide wedstrijden waren van hoog nivo; die van de jongens even wat sneller en fysieker maar mooi om te zien.


Read the rest of this entry »

26.05.2019 – Heren 1

Na de Dames 1 volgde de wedstrijd Heren 1 tegen Castricum. Sam speelt in dit team en stond strak te spelen; zijn passes gingen voortdurend super hard over de breedte van het veld precies in de stick van de medespeler. Ze wonnen met 3-2 waarvan de 3de goal een strafbal was. De strafbal tegen Hisalis in de laatste 30 seconden werd door de keeper uitstekend gekeerd waardoor de winst bleef staan, kantje boord dat het niet 3-3 werd. In de pauze had Sam nog even overleg met de scheidsrechter waarmee ik samen op de bondsscheidsrechter opleiding zit. Ingrid en Annelot kwamen ook kijken en hadden Borre meegenomen. De pup deed het uitstekend in een drukke omgeving, hij ging zelfs slapen. De publicatie van het Lisser Nieuws is hier.
 

Read the rest of this entry »

26.05.2019 – Dames 1

Het fluitseizoen zit er op en zo was ik vanmiddag scheidsrechter bij de wedstrijd van Dames 1 tegen Flevoland. Het was een sportieve wedstrijd van beide teams met een positieve uitslag van 8-2 voor het thuisteam. Opmerkelijk was dat ik geen enkele strafcorner heb gegeven. Mijn medescheidsrechter heeft er 3 gegeven. Sam maakte foto’s van de wedstrijd, zelf zou ik daarna foto’s van zijn wedstrijd maken. De publicatie van het Lisser Nieuws is hier.
 


Read the rest of this entry »

25.05.2019 – JA1

Voor mij zit de taak als coach er op. We speelden onze laatste wedstrijd in Wormerveer tegen de Kraaijen. Het werd een sportieve maar tegelijkertijd ook ludieke wedstrijd waarin we 1 tegengoal moesten “incasseren”. Als afsluiting moet ik mijn belofte inwilligen en dat was bij de Mac eten met het hele team. Ik mag nu nog 1 keer optreden met het team, als konijn, bij het paintballen…


Read the rest of this entry »

25.05.2019 – MB1

Het hockeyseizoen 2018-2019 zit er op, de laatste wedstrijden zijn vandaag gespeeld voor de junioren competitie. De MB1 speelden hun kampioenswedstrijd waarvoor ik gevraagd was om te fotograferen. De winst kwam door een strafbal die de meiden deed juichen, want wat duurde die goal lang.Read the rest of this entry »

18.05.2019 – JA1 kampioen (2)

Na afloop van de wedstrijd kreeg de aanvoerder de kampioensbeker aangeboden en bloemen voor het team. De aanvoerder gaf namens het team de bloemen door aan mij om de coach te bedanken. Na het ererondje om het publiek te bedanken gingen we met het team gezellig drinken en aan de bitterballen.
Read the rest of this entry »

18.05.2019 – JA1 kampioen (1)

Sinds de laatste wedstrijd weten we dat het kampioensschap ons niet meer kan ontgaan, we staan ruim bovenaan. Na de wedstrijd tegen Pinoké wilden we dat vieren omdat dit de laatste thuiswedstrijd is met alle spelers present. We wonnen met 9-0 waarvan 7 goals in de eerste helft en slechts 2 in de tweede helft. Volgende week spelen we nog 2 wedstrijden, eentje thuis inhalen en een uitwedstrijd.


Read the rest of this entry »

18.05.2019 – MB2 fotograferen

Een tijdje geleden floot ik de wedstrijd van de MB2, een ontzettend leuk team met enthousiaste meiden. Later kwam ik ze op de club tegen toen ik een team fotografeerde. “Oh, wilt u ook een keertje foto’s van onze wedstrijd maken?”. Ja, hoor, dat ga ik doen. En een belofte moet je nakomen. Vandaag paste dat tussen de wedstrijden door en nam ik de eerste helft voor mijn rekening en Sam de tweede helft. Het was een kampioenswedstrijd en heel spannend dus.

Read the rest of this entry »