Archive for the ‘hockey’ Category

18.05.2019 – JA1 kampioen (2)

Na afloop van de wedstrijd kreeg de aanvoerder de kampioensbeker aangeboden en bloemen voor het team. De aanvoerder gaf namens het team de bloemen door aan mij om de coach te bedanken. Na het ererondje om het publiek te bedanken gingen we met het team gezellig drinken en aan de bitterballen.
Read the rest of this entry »

18.05.2019 – JA1 kampioen (1)

Sinds de laatste wedstrijd weten we dat het kampioensschap ons niet meer kan ontgaan, we staan ruim bovenaan. Na de wedstrijd tegen Pinoké wilden we dat vieren omdat dit de laatste thuiswedstrijd is met alle spelers present. We wonnen met 9-0 waarvan 7 goals in de eerste helft en slechts 2 in de tweede helft. Volgende week spelen we nog 2 wedstrijden, eentje thuis inhalen en een uitwedstrijd.


Read the rest of this entry »

18.05.2019 – MB2 fotograferen

Een tijdje geleden floot ik de wedstrijd van de MB2, een ontzettend leuk team met enthousiaste meiden. Later kwam ik ze op de club tegen toen ik een team fotografeerde. “Oh, wilt u ook een keertje foto’s van onze wedstrijd maken?”. Ja, hoor, dat ga ik doen. En een belofte moet je nakomen. Vandaag paste dat tussen de wedstrijden door en nam ik de eerste helft voor mijn rekening en Sam de tweede helft. Het was een kampioenswedstrijd en heel spannend dus.

Read the rest of this entry »

18.05.2019 – MB5 fluiten

Voor de wedstrijd van de JA1 vanmiddag floot Noud de wedstrijd van MB5. Het was zijn tweede fluitwedstrijd en dat deed hij erg goed.

Read the rest of this entry »

18.05.2019 – JC2 coachen

Het werd een middagje hockey, Noud fluiten en later spelen, Sam coachen en later fotograferen, zelf fotograferen en later coachen. In de volle zon was het bijzonder aangenaam.
Sam speelde vanmiddag met zijn team en won de wedstrijd tegen Saxenburg met ruime cijfers: 6-2. Vlak voor rust stond het nog 2-2 maar dat werd al gauw een ruststand van 4-2. Het was een bijzondere wedstrijd waarin de scheidsrechters strak moesten optreden tegen te sterke verbale en zelfs fysieke uitingen.


Read the rest of this entry »

12.05.2019 – Moederdag

Vanochtend vroeg verzorgden de mannen in huis het ontbijt voor moeder en kreeg Ingrid een leuk kado met lekkers. Ingrid en ik vertrokken naar het noorden om daar moederdag te vieren. Voor mijn moeder was het en moederdag en verjaardag. Het was een gezellige middag in Friesland terwijl Noud ging leren voor zijn examen en Sam een hockeywedstrijd speelde. Op de foto maakt hij een sleeppush bij een strafcorner. Mijn camera was uitgeleend aan Sam die de foto’s maakte van de Dames 1 en an de voorzitter van de club die foto’s maakte van de Heren 1.Read the rest of this entry »

05.05.2019 – Muiderberg

Op zondag brachten we eerst een bezoek aan de ochtenddienst van Kaleb in Warmond waar gesproken werd over Psalm 91, God als onze Schuilplaats.
Vanmiddag zocht ik, samen met Noud, Sam op die moest hockeyen tegen Muiderberg. Ze verloren de wedstrijd die soms in het zonnetje werd gespeeld en dan weer in een hagelbui, heel typisch. Sam kreeg tegen het einde van de wedstrijd net na een actie een krampscheut en werd op het veld door medespelers uit de pijn geholpen.Read the rest of this entry »

16.04.2019 – CS+ kaart

Een jaar geleden slaagde ik voor het tweede scheidsrechtersdiploma. Eindelijk ontving ik vandaag mijn CS+ scheidsrechterskaart. En dat op een moment dat ik ook de bevestiging krijg dat ik bondsscheidsrechter in opleiding word. Hoe leuk kan het wezen?

Read the rest of this entry »

14.04.2019 – D1 & H1

Twee thuiswedstrijden van de hoogste teams werd vanmiddag op Hisalis gespeeld. Een daarvan mocht ik fluiten samen met een bevriende scheidsrechter, de D1. Het werd een mooie wedstrijd en het fluiten ging ons goed af. Het arbitreren van de Dames 1 werd ook gevolgd door de KNHB omdat ik graag het traject van bondsscheidsrechter in wil. Na de wedstrijd kreeg ik een evaluatie en groen licht om “bio” te worden. De wedstrijd eindigde in 3-1 winst voor de Dames. Daarna speelde Sam met de Heren 1 gelijk tegen het team uit Nieuwegein.Publicaties in de opvolgende week op hchisalis.nl/D1, hchisalis.nl/H1, hockeydenhaagleiden.nl en lissernieuws.nl:

Read the rest of this entry »

13.04.2019 – Sneeuw

Terwijl het bloemencorso door de bollenstreek rijdt met veel bezoekers fluit ik met een teamgenoot uit de JA1 de wedstrijd van de MB1. Aanvankelijk met een prachtig zonnetje maar koude wind krijgen we bij aanvang van de eerste helft een sneeuwbui op ons hoofd. Brrr. En jawel, bij de aanvang van de tweede helft weer precies hetzelfde: sneeuw en hagel. We hebben zelfs nog 5 minuten met een oranje bal gespeeld.
Na afloop stapten we snel op onze fiets voor onze eigen JA1 wedstrijd in Mijdrecht die we met 4-1 wonnen. Hiermee zijn we eigenlijk al kampioen geworden.

Read the rest of this entry »

31.03.2019 – Catwijck

Na bezoek aan Hillsong Amsterdam reed ik door naar Katwijk waar de eerste teams van Hisalis tegen Catwijck speelden. Sam had foto’s gemaakt van de Dames 1; later nam ik foto’s van de Heren 1. Sam kon door blessure niet meespelen in het team van gefloten werd door mijn fluitcoach. De uitslag was een verlies van 4-1.

Read the rest of this entry »

24.03.2019 – Negen – Nul

De wedstrijd van H1 met Sam was uitermate amusant. Het team liet zich van zijn sterke kant zien en versloeg Hoevelaken met 9-0. Sam stond met name in de tweede helft sterk aan de bal. In de eerste helft werd zijn sleeppush door de keeper knap gekeerd.Later in de week is dit gepubliceerd op:
hchisalis.nl,
hockeydenhaagleiden.nl verslag,
hockeydenhaagleiden.nl topscores en
lissernieuws.nl:

Read the rest of this entry »

20.03.2019 – ISO 6400

Sportfoto’s hebben eigenlijk helder licht nodig om de sluitertijd zo klein mogelijk te houden. De vuistregel is dat de sluitertijd het omgekeerde moet zijn van de brandpuntsafstand. Dus met 400mm moet je sluitertijd eigenlijk 1/400 zijn om je foto enigszins scherp te krijgen. Met kunstlicht op een avond is dat heel lastig te doen omdat je met een ISO van 100 al gauw op 1/4 komt. Met deze camera kan er nog met gemak op ISO 6400 worden gefotografeerd waarmee je net tussen de 1/100 en 1/200 komt, met een belichtingscompensatie van -1EV. De foto’s zijn gemaakt tijdens een oefenwedstrijd van Sam in de H1 tegen Bennebroek.
Read the rest of this entry »

17.03.2019 – JA1/H2

Gisteren speelden we met ons team (van Noud), jongens A1, opnieuw in de competitie. Met een monsteruitslag van 19-0 lieten de spelers zich van hun beste kant zien. Goed spel en doorzetten tot de laatste minuut. In de competitie staan we boven aan en is ons doelsaldo 66. We stonden te laag ingedeeld en de cijfers laten het ook zien. Ik floot gisteren de meisjes B2 voor Sam die op zijn beurt bij ons, JA1, kwam fluiten.
Vandaag floot ik het Heren 2 team tegen Heren 9 van AMVJ die met 7-1 wonnen.

Read the rest of this entry »

10.03.2019 – Woerden H1

Vamiddag speelde Sam tegen Woerden H1 en wonnen met 2-0. Sam werd “man of the match”. Hij stond sterk te spelen op de positie rechtsachter. Het werd een mooie wedstrijd met veel regen.

Read the rest of this entry »