Archive for January 2014

31.01.2014 – San Francisco (3)

In Silicon Valley, wat net onder San Francisco ligt, zijn veel technologische bedrijven gevestigd, zoals Apple, LinkedIn, Facebook, Google en Hewlett-Packard. De streek is booming wat betreft starters. Van Stanford University maakt een deel zijn/haar diploma niet af om zelf de stap te wagen naar een eigen bedrijf. Die sfeer ademt deze mooie streek uit van Menlo Park, Los Altos, Palo Alto, Cupertino tot en met San Jose aan toe.
Zie ook San Francisco (1) en San Francisco (2).


Read the rest of this entry »

30.01.2014 – San Francisco (2)

Een wandeling door downtown bracht ons bij Lombard Street met de vele bochten en natuurlijk de kabeltram die door hard ruisende kabels wordt voortgetrokken; voor de bewoners waarschijnlijk een dagelijkse herrie door de muren van de huizen heen. De Transamerica Pyramid is een opvallende verschijning van welke hoek je ook kijkt en is de hoogste wolkenkrabber in San Francisco. Tijdens de wandeling bleek een straatgedeelte afgezet vanwege bezoek van de First Lady.
Zie ook San Francisco (1) en San Francisco (3).

Read the rest of this entry »

30.01.2014 – San Francisco (1)

Voor een kort werkbezoek was ik in San Francisco. Na de zakelijke besprekingen was er tijd om de stad en omgeving te bekijken. Bij aankomst op vliegveld was de Golden Gate Bridge zichtbaar door de wolken. De bouw van de Golden Gate begon in 1933 en in 1937 is hij geopend. De brug heeft twee draagkabels van 1m diameter en overspant bijna 2km. Rondom San Francisco zijn meerder bruggen waaronder ook de Bay Bridge die downtown verbindt met Oakland. Ook Alcatraz behoorde tot een bijzonderheid met isoleercel en luchtplek die uitkijkt over de baai. De zeehonden op Pier 39 maakten veel herrie en hadden een sterk luchtje.
Zie ook San Francisco (2) en San Francisco (3)


Read the rest of this entry »

01.01.2014 – Nieuwjaar

Aan alle lezers van dit blog: een gelukkig en voorspoedig 2014 toegewenst.
 

Read the rest of this entry »