Archive for April 2009

19.04.2009 – Strand

Het weertje was vandaag uitermate geschikt voor wat strandvertier. De jassen konden uit, het zonnetje scheen, de kinderen konden spelen (papa ook), de dames zonnebaden en de hond rennen.

Read the rest of this entry »

18.04.2009 – Zwemdiploma

Na de eerste helft hockey van Sam te hebben bijgewoond, moest ik naar Noud’s afzwemmen. Ik had de video-camera meegenomen en er een video van gemaakt met Magix. Na vele onderdelen, heeft hij zijn A-diploma gehaald. Nu gaat Noud nog even door voor B.


Read the rest of this entry »

18.04.2009 – Nest

In een dichtbijzijnd park heeft een meerkoet zijn nest gebouwd. De nieuwe pa en ma zijn druk bezig de pasgeborenen te voeden.

Read the rest of this entry »

14.04.2009 – Avond

Vanavond hebben we een wandeling gemaakt en genoten van de zonsondergang. Met avondlicht heb ik nog een paar leuke vogelshots gemaakt. Een grutto in het weiland (ISO1600), silhouetten van twee vliegende eenden en een scholekster die zijn evenwicht bewaart op een been.

Read the rest of this entry »

13.04.2009 – Pasen

Na Pasen gevierd te hebben in de kerk, zijn we gisteren naar het noorden gegaan om de familie te ontmoeten. De opstanding van Jezus werd belicht vanuit Lucas 24, de Emmausgangers, een prachtig verhaal. Vandaag hebben we de verjaardag van mijn zus, Ingrid, meegevierd in een zonnige tuin. Bij Ingrid’s ouders hebben we Paul en Ynke met Silvan ontmoet en spelletjes gedaan in een heerlijk temperatuurtje van 20 graden. En zo hebben we de hele familie gezien. Terug thuis was er zeemist en was het temperatuurtje 10 graden. Brrr. Onderweg veel zondagsrijders in het verkeer en zeer irritante vrachtwagenchauffeurs. Nederland komt weer thuis, denk ik.

Read the rest of this entry »

11.04.2009 – Abcoude

Sam had vandaag een hockey-toernooi in Abcoude. Als team hebben ze goed gespeeld en de onderlinge sfeer is echt goed. Een gezellig toernooi met ongeveer 400 kinderen met als thema carnaval. Noud heeft zijn eerste hockey-stick gekregen omdat hij binnenkort mag diplomazwemmen. Ingrid en Annelot hebben geshopped.

Read the rest of this entry »

11.04.2009 – Tuin

Vanuit de tuinstoel even een pimpelmees gefotografeerd die hoog in de boom zijn liedje zingt.

Read the rest of this entry »

10.04.2009 – Goede Vrijdag

Vanavond Goede Vrijdag gevierd met de kinderen. Goede Vrijdag staat stil bij de kruisdood van Jezus en wat er gebeurde bij Zijn sterven, zie o.a. Mat. 27:33-55. Met Pasen vieren we Zijn opstanding.

Read the rest of this entry »

10.04.2009 – Achtervolging

Vanavond de hond even uitgelaten in de “polder”, camera mee. Onderweg zag ik een leuk tafereeltje: twee hazen die achterelkaar aanzaten. Een echte achtervolging dus. Tot de ene zich helemaal plat in het gras rolde en de achtervolger het spoor kwijt was.

Read the rest of this entry »

09.04.2009 – AutoRAI

Na de vlinders ben ik met Rein naar de AutoRAI geweest. Ondanks de soberheid, toch een paar mooie autos gezien maar de inkleding was toch wel erg mager. De enige stand-versiering waren grote gespoten en gestapelde containers. Dat was jammer. We hebben een gezellige avond gehad en lekker gegeten. De AutoRAI-Life show was ontzettend leuk; met een paar snelle autos lieten coureurs autos spinnen en sprinten.
Enkele mooie modellen waren de Opel GT, Morgan en de Mercedes McLaren, de laatste in de categorie “lang sparen”.

Read the rest of this entry »

09.04.2009 – Reiger

Tussen de vlinders en AutoRAI door even de hond uitgelaten, camera nog om mijn nek. In het park zie ik een reiger. Wat heeft die in zijn bek? Heerlijk, verse kikker. Toch wel een dikkerd zo in je keel.

Read the rest of this entry »

09.04.2009 – Vlinders

Met een aantal collega’s zijn we naar de vlindertuin in Leidschendam geweest om te fotograferen. Mooie vlinders en een aardige oefening voor de macro-lens.
Read the rest of this entry »

07.04.2009 – Tennis

Vandaag voor het eerst weer op gravel gespeeld met Mark. Altijd sportief en prettig, en snel natuurlijk voor ouwe rotten als wij. Naast de gravel-primeur was er een andere leuke bijkomstigheid: de fotografe, met haar nieuwe telelens met F2.8. Ze had het best lastig met die snelle jongens.

Read the rest of this entry »

06.04.2009 – Gezondheid

Goed bericht ontvangen van Ingrid’s moeder want ze hoeft niet geopereerd te worden aan haar hart. Dat is weer een last weg. Mijn moeder krijgt een behandeling van een gyropractor voor behandeling van de rug vanwege een ongelukkige val enige tijd geleden.

Read the rest of this entry »

06.04.2009 – Nog meer

Vanavond nogmaals de fotos doorgenomen en nog een paar geselecteerd voor het blog en de lr blog. De eerste drie fotos zijn van de oehoe, de vierde is een rode wouw, beide prachtige dieren.

Read the rest of this entry »
 
Don`t copy text!