Archive for February 2012

23.02.2012 – Sam

We hebben afgelopen week Sam zijn 13de verjaardag gevierd. Even de jungle in met laserguns…

Read the rest of this entry »

19.02.2012 – Hemel

Afgelopen week heb ik een boek gekocht met een titel die me erg nieuwsgierig maakte: “De jongen die in de hemel was”. Als je door de typische Amerikaanse stijl heenkijkt is het de moeite waard, zeker als geloofs- en zingevingsvragen je interesseren. Een soortgelijke ervaring overkwam ook Akiane Kramarik waar in het boek ook naar wordt gerefereerd, op zijn minst opmerkelijk.

Read the rest of this entry »

18.02.2012 – AWD

Vanmorgen werd ik wakker gemaakt: “Hoi pap, zullen we naar de duinen gaan?”. Dat leek een goed idee. Samen op pad, rugzak met eten mee en fotocamera over het schouder. “Waar wil je naar toe, waar we altijd gaan of waar je een grote kans hebt om vossen te zien?”. Dat laatste natuurlijk. Noud had mazzel, ik niet. Hij heeft een vos van dichtbij gezien bij de verwachte plek. We hebben een leuke wandeling gemaakt en onderweg gebabbeld en foto’s gemaakt. De afsluiting was een broodje kroket/vis bij de Mekdrijf.Read the rest of this entry »

17.02.2012 – München

Vanavond teruggekomen van een 3-daags werkbezoek aan een zeer winters München. München zit helemaal in de sneeuw en men strooit graag kiezels op de stoep waardoor voortdurend die dingen onder je schoenen plakken en in de wieltjes van de baggagekoffer blijven zitten. Het was ook net Fasching-tijd (laatste foto). Op donderdagavond was er gelegenheid om te dineren met een collega en vriend in een gezellig houterig restaurantje: “Zum Alten Markt”: carpaccio vooraf en hertenbief.

Fotos met Blackberry

Read the rest of this entry »

12.02.2012 – Kaagijs

Met een temperatuurtje van rond de nul gingen we met z’n drieën een rondje Kaag proberen. De jongens vonden het erg spannend omdat er veel is gewaarschuwd voor de gevaren van natuurijs. De kwaliteit van het ijs was zeer slecht (3 jaar geleden was het super kwaliteit), het was meer klunen op het ijs. Het sfeertje is wel bijzonder en zeker nu we weten dat het gaat dooien. Toch een plezierig uurtje schaatsen, zeker de moeite waard; het akkefietje met mijn blauwe oog is hiermee weer rechtgezet.Read the rest of this entry »

11.02.2012 – Afsluiting

Vandaag was alweer de afsluiting van de zaalhockey met een winst en gelijkspel. De jongens hebben uitstekend gespeeld qua inzet en samenwerking. We zijn in het midden geeindigd. Straks weer het veld op, in maart.

Read the rest of this entry »

07.02.2012 – Lelijkerd

De val op het ijs afgelopen zaterdag was best wel hard en de bult op de zijkant van mijn hoofd was groot (foto links). Gelukkig liep het goed af. Echter, de bult werd een bloeduitstorting die naar het oog en wang wegtrok. En dat geeft veel reactie. Tientallen keren heb ik het moeten uitleggen: geen ruzie of zo, gewoon een Fries die wilde gaan schaatsen en hard op het ijs viel. “En dat net voor de 11-steden.

Read the rest of this entry »

05.02.2012 – AWD

Vanmorgen vroeg op om tussen zonsopgang en kerkbezoek nog even te genieten van het winterlandschap in de AWD. De natuur redt zich zo te zien wel, vogels liggen heerlijk in het ijskoude water en de herten knabbelen van de bomen. De zwanen maken veel herrie en de joggers lijken net kanaries in hun felle pakjes. Gekleed in een warme jas en orenbedekkende muts kraken de dikgevoerde laarzen door de sneeuw en was er tijd voor wat foto’s onderweg. De laatste twee foto’s zijn op dezelfde plek genomen met 1,5 uur verschil. Het licht van de opgekomen zon maakt het zelfde tafereel veel vrolijker.
 


Read the rest of this entry »

04.02.2012 – IJsbaan

Na de hockey was er vanmiddag tijd voor ijspret. In het park hier vlak bij kunnen de kinderen met slee naar beneden rutschen en schaatsen, althans als de sneeuw van het ijs is. Laat ik een goede daad voor de kinderen doen en een baantje vegen. Na het vegen wilde ik nog even zelf schaatsen op van die kunstdingen. Van schaatsen kwam het niet, wel een halve radslag met hoofd tegen het ijs. Hmmm, niet weer doen dus.

Read the rest of this entry »

04.02.2012 – Zaalhockey

Na een rustweekend moesten we vandaag weer aan de bak met de C1 mannen, in Amsterdam. De eerste wedstrijd wonnen we met 6-0, de tweede verloren we met 6-2. De foto’s zijn niet van de beste kwaliteit maar geven wel de sfeer goed weer.

Read the rest of this entry »

02.02.2012 – Translate

De widget om mijn blog te vertalen sloeg op hol: request exceeded host…etc. Het is niet zo moeilijk om de widget zelf te schrijven om je blog te vertalen. Gewoon de widget “HTML/Javascript” toevoegen en onderstaande code invoegen. Meer info vind je hier. De vlaggen vind je hier. In onderstaand script kun je zoveel talen toevoegen als je wilt met de parameters ‘taal’, ‘taal naam’ en ‘vlag naam’. Daarnaast wel even de plek invullen waar de vlaggen opgeslagen zijn ‘w w w . d o m e i n . e x t’.

<SCRIPT type="text/javascript">
var language = new Array();
language[0] = new Array('en', 'English', 'gb');
language[1] = new Array('fr', 'French', 'fr');
language[2] = new Array(.....

for (j=0; j < language.length; j++) {
   txt = '<a onclick="href='http://translate.google.com/translate';
   txt += '?u='+encodeURIComponent(location.href)+'&amp;langpair=nl|';
   txt += language[j][0] + '&amp;hl=en'" title="Translate to ';
   txt += language[j][1] + '" target="_blank">';
   txt += '<img style="cursor: pointer; border: 0px; padding: 2px" ';
   txt += ' src="http://w w w . d o m a i n . e x t/flags/';
   txt += language[j][2] + '.png" /></a>';
   if ((j % 7) == 0) {
      document.write('<br>');
   }
   document.write(txt);
}
</SCRIPT>

Het resultaat zie je onder de heading “translate” in de rechterkolom.

Read the rest of this entry »