Archive for April 2014

23.04.2014 – Zegelring

Vanmiddag kreeg ik een sms van Ingrid: “De tuinman heeft je ring gevonden!!“. Na 13 jaar is de ring weer terug die ik tijdens de verbouwing in 2001 ben kwijtgeraakt. Destijds waren er twee opties: 1) weggevoerd bij bouwafval, 2) verloren tijdens grondwerk met waterafvoer.
Vandaag was de hovenier, Hortus Artifex, gekomen om bestaand gras om te ploegen en een nieuw gazon aan te leggen. Tijdens het graafwerk werd de zegelring gevonden die ik op mijn 18de van mijn opa kreeg (naar wie ik ben vernoemd); op een plek die ik niet kon verzinnen. Wonderen zijn de wereld niet uit dus. Voordat ik kamervragen krijg: ja, de vinder heeft een vindersloon gekregen.
De tuin en terras zijn nu zomerklaar. Het gras moet nu nat worden gehouden om goed te hechten. Mooi werk van de hovenier met een prachtige vondst die het hele verhaal compleet maakt.


Read the rest of this entry »

21.04.2014 – Golf

Gisteren hebben we het opstandingsfeest gevierd in de eerste Paasdienst van 8.00uur. Over de betekenis van Pasen is een mooi artikel op ikzoekgod.nl. Daarna zijn we bij onze ouders in Friesland geweest voor familiebezoek.
Vanmorgen zijn we z’n drieën op pad geweest voor een rondje golf. De laatste keer was in Spanje in augustus vorig jaar. De partij was erg leuk en nog even wennen na een lange stilstand. We gaan er weer meer aandacht aangeven nu het klussen er bijna op zit.Read the rest of this entry »

11.04.2014 – Wenen

Afgelopen twee dagen was ik voor werkbezoek in Wenen omdat we er kantoor hebben en om te spreken voor een conferentie met Europese en Aziatische deelnemers. De conferentie heet dan ook East meets West. Met een late vlucht terug naar Amsterdam was er nog gelegenheid om door de naburende Belvedere paleistuin te wandelen. Een bezoek aan het museum zat er deze keer niet in.


Read the rest of this entry »

01.04.2014 – Zeehond

Met de zomertijd is het langer licht ‘s avonds en met dit heerlijke temperatuurtje is het prettig vertoeven in duin en op het strand. De zee was stil en een zeehond kwam langs zwemmen, dook weer onder en liet zich weer zien. Een mooi tafereel met ondergaande zon tegen een wat schiere lucht. Op de tweede foto is de kop van de zeehond net waar te nemen.

Read the rest of this entry »
 
Don`t copy text!