Archive for June 2014

29.06.2014 – Clipping

Even een korte wandeling door het park en de camera eens anders instellen dan ik gewend ben. Dat geeft leuke maar doodgewone tafereeltjes: Noud met de hond, de vis ving van 66cm die net gevangen werd, de eenden en bruggetje

Read the rest of this entry »

26.06.2014 – Hotel Budapest

Sam en klasgenoot Max moesten voor school “iets” cultureels doen. Uit de keuzes: opera, theater of film werd de voorkeur aan het laatste gegeven. We keken vanavond de film “Grand Hotel Budapest” in Tuschinsky in Amsterdam.
“Grand Hotel Budapest” vertelt de avonturen van Gustave, een legendarische conciërge in een beroemd Europees hotel tussen de oorlogen, en Zero Moustafa, de lobby jongen met wie hij bevriend raakt. Handelend als een soort vaderfiguur, gaan Gustave en Zero op reis wat leidt tot een diefstal van een waardevol Renaissance schilderij. Daarna breekt een strijd uit met een rijke familie met wanhopige achtervolgingen en veel meer opmerkelijke gebeurtenissen – allemaal tegen de achtergrond van een plotseling en ingrijpend veranderend continent. De film is geïnspireerd door het boek van Stefan Zweig. De charme en de levendige kleuren van de film maken het bijzonder boeiend en amuserend om naar te kijken. Er heerst een gevoel van melancholie en een bepaald nivo van absurditeit met historische en poetische ingevingen. Een aparte film, erg leuk, aanrader.

(Hier is een trailer met Nederlands ondertiteling)

Read the rest of this entry »

21.06.2014 – 23 jaar

Vandaag zijn we 23 jaar getrouwd. Voor de mathematici: een priemgetal, voor de romantici: we delen alles samen.

Read the rest of this entry »

15.06.2014 – Kreta

Onverwacht werd ik afgelopen dinsdag gevraagd voor een werkbezoek naar Kreta. Woensdagochtend zaten Ingrid en ik al heel vroeg in het vliegtuig naar Heraklion en begonnen de werkvoorbereidingen. Ingrid kon ondertussen genieten van de omgeving en uitstekend klimaat. Bij de conferentie hoorden diners en een cultuuruitstapje naar Knossos, een 4000 jaar oud paleis dat opgegraven is door Artur Evans. Op zaterdag en zondag konden we samen onze tijd invullen met varen, zwemmen en Grieks eten. Ondertussen zorgden opa en oma voor de tieners. Met enige vertraging landden we op maandagochtend 01.30u, in de taxi, slapen om 02.30u en om 07.00u weer op. Zo kan een kort verblijf verrassend leuk uitpakken.

Read the rest of this entry »

09.06.2014 – Opwekking

Het vieren van Pinksteren tijdens de Opwekkingsconferentie bij Walibi was een prachtig feest. Tijdens het weekend zijn we met een aantal gezinnen opgetrokken, gaan bijpraten en ons opnieuw laten inspireren door het werk van de Heilige Geest. Soms is het nodig om door alle drukte heen eens even op de pauzetoets te drukken, na te denken, met elkaar te zingen en elkaar opbouwen. Dit was zo’n moment. Het was genieten. Onderwijl ook maar een nieuwe NBV vertaling aangeschaft.

Read the rest of this entry »

01.06.2014 – Dansvoorstelling

De dansvoorstelling van dansstudio Sonja werd gehouden in Hoofddorp. Annelot deed mee aan 4 dansen. Het thema was “Dansstudio Sonja gaat kamperen” en werd door meer dan 100 dansers in veschillende dansen uitgevoerd. De hele voorstelling duurde bijna 4 uren.
 

Read the rest of this entry »