Archive for the ‘duinen’ Category

09.10.2022 – Frankfurt

Terwijl op bijna 12km hoogte Annelot en Salo terugvlogen van San José naar Frankfurt wandelden Ingrid en ik door de duinen en langs het strand bij Langeveld. Rond 15:00u vanmiddag landden ze en vervolgden hun weg naar de ouders van Salo. We zijn blij dat ze weer op Europse bodem staan vanwege de noodzakelijke behandeling van Salo’s elleboog. We hopen dat hij spoedig zal herstellen.
Annelot had tijdens de afgelopen dagen de mooie bus alleen afgeleverd in San Teresa, helemaal aan de westkust, moeilijk begaanbaar. Helaas kon Salo niet op een prettige manier afscheid nemen van zijn eigen creatie. Nu ligt de prioriteit bij eigen gezondheid en zijn er vele mooie fotos’s, filmpjes en herinneringen met familie en vrienden die de droom overeind houden. Beterschap, Salo!

Read the rest of this entry »

26.08.2022 – Langeveld

We zouden even een bakkie doen met elkaar maar het werd een duin- en strandwandeling bij Langevelderslag. We ontmoetten Rein en Petra bij de parkeerplaats en wandelden met elkaar een rondje duinen en vervolgens terug over het strand. Onderweg konden we gezellig bijpraten, selfies maken en bij Nederzandt wat drinken. Ik kreeg al mijn eerste verjaardagskado!Read the rest of this entry »

26.05.2022 – George (3)

Van de foto sessie met de vosjes is hier een kort overzicht van onze modellen. Wat kan de natuur soms verrassen en wat kun je er blij van worden. Zowel George als ik konden deze dag wandelen met veel voldoening afsluiten. We hadden op veel herten gerekend en gezien maar vossen zien is niet altijd raak. Vandaag wel dus. Met het prachtige licht kleuren de vossen prachtig in het landschap en kun je mooie voltreffers schieten. Wat een heerlijke dag. Hieronder zijn onze favorieten groot afgebeeld.
 


 

Read the rest of this entry »

26.05.2022 – George (2)

Eén van de hoogtepunten van onze mooie wandeling was het spotten van 4 vossen op 3 verschillende plekken. Van de vier vossen waren 3 nog pup. Ze lieten zich gemakkelijk zien voor de camera terwijl ze vrolijk door het hoge gras sprongen. George en ik maakten wederzijds foto’s van elkaar terwijl de puppies vlak bij ons langs liepen. Wonderbaarlijk mooi en spannend.

 

Read the rest of this entry »

26.05.2022 – George (1)

Mijn jeugdvriend George is vandaag op bezoek. Samen trokken we voor een flinke wandeling van 15km door de Amsterdamse Waterleiding Duinen (AWD). Onderweg praatten we gezellig bij want er was veel te vertellen. Het voelde als twee oudere tieners die met liefde voor de natuur van gedachten wisselden en verhalen met elkaar deelden. Super gezellig! Beide met camera uitgerust hoopten we wat mooi momenten te vangen. En die waren er zeker: een reiger die zich te kost deed aan libelles, zangvogels die hun lied lieten horen, allerlie libelles en een heerlijk zonnetje die het landschap kleur gaf.
 
Read the rest of this entry »

02.05.2022 – Brigneoc

Het gehucht waar ons vakantiehuis in Frankrijk staat heet Brigneoc. Aan het einde van de straat naar de zee staat het huis en vandaar uit kun je een rondje omloop doen van 1,8km die je langs door duingebied, langs rotsen en langs de oceaan leiden. Overal waar je loopt zie je ver over het water of over het landschap met strand en typische Bretonse witte huizen. Midden op de omloop staan twee oude kannonnen die werden gebruikt tussen 1633 en 1871. We boften enorm met het prachtige weer met heerlijke ochtend- en avondzon. Met zulk licht konden we even wat familie-foto’s maken.
 


Read the rest of this entry »

12.02.2022 – AaWeDe

Na het doen van de boodschappen en opruimen van oud papier en glas maakten we een wandeling door de AWD (Amsterdamse Waterleiding Duinen). De zon scheen prettig in de rug maar de wind was guur. De jas moest dus goed dicht. Onderweg kwamen we een gaai tegen en achterin bij de waterbekkens stak een zwaan het pad over. Het hele duingebied is overvloedig bezet door herten en het fotograferen is dus niet interessant meer tenzij er een mooie compositie ontstaat zoals vanmiddag. Via de kabouterbomen (een referentiepunt als je het pad niet volgt; het staat zelfs op de kaart als Het Kabouterbos) liepen we terug richting parkeerplaats.


 

Read the rest of this entry »

05.02.2022 – Stormschade

Na vele dagen van regen en storm, was er vanmorgen een blauwe heldere lucht. We hoefden niet lang na te denken om juist nu te gaan wandelen. We namen de honden mee en liepen langs de duinen in noordelijke richting en over het strand terug. Het strandbeeld was uniek: heel breed en vlak zoals we het nog niet eerder zagen. Door storm Corrie en hoogwater op zee is er opvallend veel afslag van de duinen geweest. Het geeft een merkwaardig beeld. In verschillende kranten is hier ook melding van gemaakt, o.a. in de Leeuwarder Courant van 2 februari jl.: ‘Ook langs de kust van Zuid- en Noord-Holland is veel duin weggeslagen door het hoge water in combinatie met harde wind. Volgens het hoogheemraadschap lijkt het op sommige plaatsen “alsof er geen strand meer bestaat” ‘.

 

Read the rest of this entry »

24.10.2021 – AWD

Vanmorgen keken we eerst naar Hour of Power met als onderwerp: een verschil kunnen maken. De preek ging hier over en ook het interview met Jan Slagter, de oprichter vam omroep Max. Na de online kerkdienst maakten we een wandeling door de duinen. Met maar 9 graden op de thermometer dachten we in een frisse buitenlucht te komen maar de laagstaande zon maakte veel verschil. De jas kon zelfs uit. Het licht was hard waardoor foto’s maken niet echt lukte behalve een aantal van lucht, maan en een zweefvliegtuig.
‘s Middags floot ik de hockeywedstrijd van het H1 team tegen Gouda. Wat een warmte-verschil met afgelopen donderdag toen het zo vreselijk woei met koude regen. Vanmiddag was het aangenaam warm.


 

Read the rest of this entry »

10.10.2021 – Nazomer

Gisteravond zijn we thuisgekomen na de activiteiten in mijn moeders appartement. Vanaf donderdag verbleven we bij Ingrid’s ouders die ons hielpen bij de herstelklus. We ontbeten en dineerden samen en hadden ook een gezellige tijd samen. De beide hondjes waren ook mee. Het verblijf vonden ze leuker dan de autorit. Met de S60 na 19:00uur duurt de rit minder lang en was het gemiddelde 114km/u voor de afstand van 190km.
Na een beetje uitslapen vanmorgen maakten we een mooie duin- en strandwandeling. De zon scheen helder en gaf een mooi nazomerse gloed over strand en zee.

Read the rest of this entry »

08.06.2021 – Mountainbike

Het is bijna een jaar geleden dat ik met de mountainbike onderuit ging in Oostenrijk. Ruim een jaar geleden gingen Sam en ik er samen op uit om door de duinen te crossen. De laatste keer was op 13 juli 2020. Vandaag was het zover, we gingen opnieuw samen fietsen door de duinen. Het ging heel goed met de druk op de elleboog; op de mountainbike zit je voorover en is het pad hobbelig. Op de terugweg van de 23km route strekte ik de arm even om de bloedsomloop te bevorderen. Zowel Sam als ikzelf hebben genoten om weer op pad te zijn. Wat mij betreft was er geen angst om te vallen maar voorzichtigheid had plaatsgenomen voor snel crossen. Beetje bij beetje opbouwen maar.
 

Read the rest of this entry »

30.05.2021 – Bijna

In juni krijgen zowel Ingrid als ik de vaccinatie tegen corona. We hopen dat er snel een einde komt aan de pandemie en iedereen weer vrij kan bewegen zonder nare gevolgen. We zijn er bijna. Vanmorgen maakten we een wandeling door de duinen en genoten niet alleen van het prachtige weer maar ook van de rust. Het lijkt alsof door de versoepelingen de animo voor duinwandelingen afneemt. Onderweg was het geluid van de vogels een prachtig hoorspel. Helaas had ik de telelens niet mee omdat ons rondje vandaag wat sneller moest omdat we om kwart voor een bij de dierenarts moesten zijn. Onze oudste Maltezer ging vanmorgen door zijn rechtervoorpoot en hinkelde door het park en huis. Toen we na de wandeling met de hond naar de dierenarts gingen liep hij weer gewoon. Leuk als je denkt dat het spoed is en dus niet blijkt te zijn. Het voorval deed ons terugdenken aan het scheuren van de kruisbanden in december 2016 wat een kostenplaatje gaf waar je een halve Ethereum voor kan kopen. Na een pijnstiller konden we weer naar huis en is het mankement voorbij. Het zat vanmorgen bijna fout maar vanmiddag gelukkig weer goed.

 

Read the rest of this entry »

24.05.2021 – Pinksterweekend

De digitale Opwekkingsconferentie bracht Pinksteren heel dicht bij. Annelot kwam gisteren en vandaag bij ons op bezoek. We genoten als gezin en zijn weer aangemoedigd in ons geloof. Vanwege de regen en kou was het toch wel fijn om binnen te zijn. Tegen het einde van de dag begon de zon te schijnen en waagden we het er op om een wandeling te maken. Dat was goed uitgekiend want op het moment dat we de oprit opreden begon het weer te hozen. Op het strand hoorden we de donder van zee komen. Toch even lekker uitgewaaid en droog gebleven.


Read the rest of this entry »

02.05.2021 – Fascinerend

Bewolking kan vervelend zijn als wolken de zon afschermen. Mooie wolkenpartijen kunnen ook fascinerend zijn en geweldige kleurcontrasten geven. Zo was het vanmiddag ook toen we een wandeling maakten door de duinen en terug over het strand. De wind spoorde paragliders aan om langs de duinrand thermiek te zoeken.
Nu de eerste versoepelingen mogelijk zijn is iedereen weer lekker buiten om uit te waaien. Er komt weer leven in de brouwerij. Het was een heerlijke wandeling waarbij we net ontsnapten aan de buien uit de donkere wolken.


 

Read the rest of this entry »

26.04.2021 – Struinerij

Omdat het morgen Koningsdag is had ik vandaag vrij genomen en trok de duinen in met de camera’s. Helaas heb ik de vos niet kunnen spotten maar wel de rietgors, boompieper, putter, fitis, zwanen, reigers, meerkoet en ganzen. Met een stralende zon was er (iets te) veel licht en daar moet je even goed rekening mee houden m.b.t. positie en achtergrond.


 


 

Read the rest of this entry »