Archive for 2009

30.12.2009 – Parijs

Met de kinderen zijn we drie dagen naar Parijs geweest om de stad te bekijken, tijd met elkaar te hebben en vooral sfeer proeven in deze lichtstad. Terwijl de dames zich vermaakten in de boutiques langs de Champs Elysees en bij de Opera in Lafayette, Hausman en andere mooie zaken, ben ik met de jongens door de stad getourd. Met zijn allen zijn we bij de Eifeltoren geweest, Notre Dame, Arc d’Triomph en andere bezienswaardigheden. Vanaf de 59ste etage van Monparnasse konden we genieten van een royaal uitzicht over de stad. Het weer was prachtig en het reizen per metro beviel uitstekend. De kinderen waren erg onder de indruk van de zwervers en hun bestaan, en de muzikanten onder hen ondersteund met wat zakgeld.
We hebben heerlijk gegeten bij een Italiaans restaurant bij de Champs Elysees en bij een Cubaans restaurant Havanita bij Bastille. Ons hotel Companile bevond zich in Pantin, echt een aanrader voor een gezin: dichtbij metro Hoche, een zeer goede service, uitstekende parkeermogelijkheid en een eenvoudig ontbijt. Voor meer fotos, klik hier.

Read the rest of this entry »

24.12.2009 – Kerstnacht


Op kerstavond zijn we met vrienden en een collega naar de kerstnachtdienst geweest om kerst te vieren. De dienst is online te zien via www.meerkerk.nl.

Read the rest of this entry »

23.12.2009 – Tante

Door het plotseling overlijden van mijn tante hebben we Parijs een week uitgesteld om bij de begrafenis te kunnen zijn en familie te ondersteunen. De auto was net gerepareerd (nieuwe tussenbak om de vierwielaandrijving weer te activeren) en zo konden we naar Friesland afreizen waar de sneeuw nog erg hoog was op sommige plaatsen.

Read the rest of this entry »

22.12.2009 – ACDSeeonline

Naast Lightroom heb ik ook ACDSeePro die nu met eigen web support komt. Vandaag heb ik de eerste albums eens geprobeerd op acdseeonline.com.

Read the rest of this entry »

21.12.2009 – Sneeuw

Sneeuwval bij avond geeft wel bijzondere plaatjes.

Read the rest of this entry »

21.12.2009 – Duinen

In het winterse weer hebben we vanmorgen even een duinwandeling gemaakt met hond en slee. Noud vond het heerlijk om van enkele duinen naar beneden te rutsen. Het was lekker rustig op die ene herdershond na; die maakte bijna van Rakker bijna zijn lunchpakket. Gelukkig had de hond een goeie baas en mocht ons Maltezertje weer zijn weg vervolgen. Het blaffen was na de confrontatie gauw over.Read the rest of this entry »

20.12.2009 – Ingrid

Vandaag hebben we Ingrid’s verjaardag gevierd met een aantal vrienden en buren. In het park vermaakten de kinderen zich met een slee(tje) in het park.

Read the rest of this entry »

19.12.2009 – Droevig

Vanmorgen hebben we het verdrietige bericht gehoord dat mijn tante gisteravond na een zware hartinfarct niet meer uit de coma is ontwaakt. Totaal onverwacht en daarom zijn we erg geschrokken.

Read the rest of this entry »

18.12.2009 – Winter

Toch nog sneeuw zo vlak voor de kerstvakantie. Het geeft wel mooie plaatjes. Vanmorgen zag de boomklever, pimpelmees, roodborst en nog veel meer van dat kleine spul. Prachtig om te zien.

Read the rest of this entry »

15.12.2009 – Beugel

Na 2 jaar mag de beugel bij Annelot eruit. Daarvoor in de plaats zijn wel twee spalken gekomen. Dat moet ook even wennen. Helaas geen foto, wel een proefmodel:

Read the rest of this entry »

13.12.2009 – Zonlicht

Even naar Friesland om de verjaardag van oma te vieren. Ondanks de bewolking kwam zo nu en dan de zon even door de wolken en dat gaf mooie kleuren op de bomen.

Read the rest of this entry »

12.12.2009 – J8D2

Sam heeft zijn laatste 8-tal wedstrijd afgerond en gaat nu over in een hockey elftal. Met 4-1 won Hisalis van de Kraaien in Wijdewormer. Noud speelde in Amstelveen waar hij 4 goals maakte waarvan eentje werd afgekeurd omdat hij buiten de cirkel werd geslagen. Toch vond ik het knap want het valt niet mee om die bal tussen die twee schlemielige paaltjes te krijgen.

Read the rest of this entry »

05.12.2009 – Sinterklaas

Samen met beide opa’s en oma’s hebben we Sinterklaas gevierd. Ook Fleur was er bij. Het was opnieuw een gezellig gebeuren met erg veel kado’s.Read the rest of this entry »

26.11.2009 – LAC2009

Afgelopen twee dagen ben ik met 2 collega’s naar de landelijke architectuurdagen geweest. Interessante lezingen bijgewoond en discussies gevoerd met verschillende mensen hoe architectuur in te passen in je organisatie. De laatste lezing was bijzonder boeiend: de werknemer 2.0 van prof. Valerie Frissen die sprak van de digitale autotochtoon alszijnde de generatie die niet anders weet dan dat er een digitale wereld bestond en is. En natuurlijk de invloed van de digitale opmars m.b.t. gedrag van de toekomstige werknemer in je bedrijf als die opgegroeid is in digitale sociale netwerken enz. De werknemer 2.0 is anders georienteerd, heeft andere behoeftes, is netwerkgericht, is flexibel en vergt een verandering in denken van de digitale allochtoon. Dat zijn zij (en ik dus ook) die voor 1985 zijn geboren…

Read the rest of this entry »

15.11.2009 – Griep

Het was een ander weekje dan anders. Maandag ben ik met de jongens naar de Eemhof geweest om te zwemmen, Ingrid voelde zich al niet lekker, veel hoesten. Later bleken all verschijnselen verdacht veel op de varkensgriep (in Nederland: Mexicaanse griep). Vanwege de erg sterke hoest vanuit diep uit de longen, is Ingrid op doktersadvies aan de codeinefosfaat geweest. Uiteindelijk was ze een hele week bedlegerig. Vandaag gaat het weer redelijk goed, het hoesten is nog niet helemaal over.

Read the rest of this entry »