Archive for April 2010

25.04.2010 – Tulpen

Na een leuke reportage in duinen met een bevriende familie wilde ik onderweg toch even een paar fotos schieten van de tulpen. De hele wereld komt hiernaar toe om bloemen te kijken en ik betrap mezelf erop niet eens de moeite te willen nemen slechts 1 foto te maken? Dat is toch wel een tikkeltje uit de hoogte. Hup, fiets aan de kant, camera uit de rugzak en schieten maar. Toch blij dat ik hier en daar even ben gestopt.
 


Read the rest of this entry »

24.04.2010 – Meerkoet

Een vroege geboorte van 5 jonge meerkoetjes nog geen 100m bij ons vandaan. Met een hockeyzaterdagnamiddagzonnetje (voor de scrabbelaars) is het gezellig druk in het park met alle bloemencorsobezoekers (nog ééntje) en zijn vader en moeder meerkoet druk in de weer om voor het jonge kroost te zorgen
 

Read the rest of this entry »

17.04.2010 – Hockey

Terwijl het zonnetje heerlijk door de onzichtbare IJslandse vulkaanas schijnt, wordt op de hockeyvelden druk gesport. Om negen uur stonden we paraat met Noud in Nieuw-Vennep, om half drie met Sam in Amsterdam en om half zes de wedstrijd van Sam’s trainer bekeken voor het kampioenschap. Prachtig om die jonge gassies zo behendig met een stick te zien spelen. En hard! Noud scoorde een doelpunt en werd gefeliciteerd door een teamgenoot (laatste foto).


Read the rest of this entry »

10.04.2010 – Vogels

Na een lange ochtend hockey met de jongens was de verleiding niet te weerstaan om met dit mooie weer het AWD in te gaan. Met het zonnetje in de rug ben ik een aantal keren gepost bij plekken waar vogels druk in de weer waren. Niet een lange tocht maar wel veel gefotografeerd: de grote bonte specht (4de rij), goudvink (3de rij), boomklever (niet op de fotos hieronder), duinpieper (7de rij), fitis (1ste, 2de, 5de en 6de rij) en staartmees (6de rij).
 


Read the rest of this entry »

05.04.2010 – Vissen

In de tuin zie ik een heggenmus (dank aan Willem-Jan voor herkenning) die ik snel probeer te fotograferen, eerst in de hoge boom met veel tegenlicht, daarna in de struiken. Ingrid en ik lopen een rondje polder en zien onderweg een gezellig eendenkoppel druk aan de slag voor de volgende generatie. Sam en speelkameraad Sam zijn aan het vissen en hebben een snoek van meer dan 60cm aan de haak. Helaas was de draad te zwak voor het inhalen.

Read the rest of this entry »

04.04.2010 – Pasen

Pasen is voor ons de belangrijkste gebeurtenis in het christelijk geloof. Was Jezus dood gebleven, dan zou het geloof een religie zijn. We geloven dat Jezus is opgestaan. Pasen is meer dan eieren zoeken, het is het feest dat Jezus leeft en dat Hij daardoor de religie tot relatie heeft gemaakt.

Read the rest of this entry »

02.04.2010 – AWD (ii)

Onze wandeling kreeg een leuk vervolg. Bij de waterbekkens stond er plotseling een vos op ons pad. Hij was erg tam en liet zich uitgebreid fotograferen. Het was een vrouwtje, kijk maar eens: ze plaste tussen de benen op de eerste foto van de tweede rij). Ze kwam zelfs tot een halve meter bij Ingrid. Op de terugweg kwamen we nog een vos tegen maar die schrok zo dat hij snel de benen nam.
 
Read the rest of this entry »

02.04.2010 – AWD (i)

Vanmorgen vroeg op en met Ingrid gaan wandelen in het AWD. We hebben een tochtje gelopen van ongeveer 10km met een heerlijk zonnetje in de rug en gezicht. Onderweg flink wat fotos geschoten van herten, vinken, buizerds, ganzen, kwikstaart, pimpelmees en een voor mij nog onbekend exemplaar, ik vermoed een tjiftjaf (de tweede rij hieronder).
Read the rest of this entry »