Archive for May, 2014

31.05.2014 – Net niet

Vandaag kon ook Noud kampioen worden met de hockey. Er moest dan wel worden gewonnen en de runner up zou een punt moeten laten liggen. Het eerste gebeurde wel (4-1 winst) maar het laatste niet. Desondanks was het een prima hockeyjaar met veel plezier en punten.

Read the rest of this entry »

29.05.2014 – Skydive

Samen met 5 tieners hebben we Walibi bezocht. Noud ging met mij mee, Sam en Annelot hadden hun vrienden meegenomen. Tussendoor hadden we even “chil”-plekken afgesproken. Deze keer hebben we ook de Skydive gedaan: een vrije val van 55m hoogte en daarna met een snelheid van boven de 100km/u slingeren aan een koord van 50m. Een prettige ervaring. Voor Noud hebben we een knuffel gescoord na het omver werpen van 6 gestapelde blikken.
Op de achtergrond zijn al de tenten zichtbaar van de Pinksterconferentie…
 

Read the rest of this entry »

24.05.2014 – Kampioen

Het B1 hockeyteam van/met Sam is kampioen geworden in de 1ste klasse. Gisteren werd een spannede finale wedstrijd gespeeld in Aerdenhout. Ze verloren krap met 5-4 en even was het kampioenschap onzeker. Het was aan de runner up om met 24 punten verschil te winnen maar die lieten het liggen en verloren. De buit was nu binnen. Omdat Rood-Wit geen tweede scheidsrechter had, heb ik de wedstrijd gefloten. Mijn eerste met officiële kaart en meteen in het diepe met de JB1.

Read the rest of this entry »

22.05.2014 – Biesbosch

De bevertocht begon om 17.00uur en eindigde om 23.00uur. Tussendoor zagen we de bevers maar wat ook zeer bijzonder was: de zonsondergang. Prachtige luchten kleurend van blauw naar rood. Aan het begin van de avond gaf het contrast van de zon op de groene beplanting tegen zware wolken ook een prachtig fotomoment. De foto’s hieronder zijn niet bewerkt.
Zie ook Bevers (1) en Bevers (2).
Een aanrader is zeker ook eens een tochtje te maken met fotosloep.nl. Bas is zeer kundig en neemt de tijd om mooie plekjes te laten zien. Kijk ook eens op zijn facebook.


Read the rest of this entry »

22.05.2014 – Bevers (2)

Tijdens de bevertocht zagen we meerdere bevers. Eén daarvan liet zich zien, zwom van links naar rechts en klapperde daarna met zijn staart op het water en verdween; “zenuwlijer”. Het was wel fascinerend hoe hard de bever zo’n bommetje maakt.
Zie ook Biesbosch en Bevers (1).


Read the rest of this entry »

22.05.2014 – Bevers (1)

Op mijn verjaardag vorig jaar kreeg ik van vrienden een bevertocht aangeboden bij fotosloep van Bas Breetveld. Vandaag was het zover. De tocht begon om 17.00uur aan de rand van de (Brabantse; dat moet er wel even bij) Biesbosch in de sloep. Een prachtige tocht door het natuurgebied met de beverburchten. Als eerste zagen we de muskusrat, later volgden de bevers.
Zie ook Biesbosch en Bevers (2).

 

Read the rest of this entry »

21.05.2014 – Noah film

De film over Noach heeft al heel wat gemoederen doen loskomen. Samen met Rein naar de Amsterdam Arena geweest. Eerst even lekker eten en daarna de film. De interpretatie door de regisseur van het Bijbelverhaal is zeker verrassend te noemen en brengt nieuwe gedachten los. Het 3D heeft me duizeligheden bezorgd bij het slapen gaan maar dat is maar detail. Een aanrader als je je gedachten eens wilt verzetten.

Read the rest of this entry »

19.05.2014 – Rap

Sam heeft afgelopen weekend filmopnames gemaakt met klasgenoten om zelf een rap in elkaar te zetten. Ik heb even geholpen met de montage in Magix. Het resultaat is best grappig. Deze versie is met ondertiteling.

Read the rest of this entry »

18.05.2014 – Micro of Macro

Na het lezen van de mooie artikelen in het tijdschrift zoom.nl, heb ik de macrolens er weer eens bijgehaald en gezocht naar leven op microformaat. Meteen ook even een accountje aangemaakt op hooxies.zoom.nl.
De libelle en bijen lieten zich niet gemakkelijk fotograferen en voor goed resultaat moest ik met de hand scherp stellen. De libelle-foto’s tonen origineel formaat en tweemaal “gecropt”; eigenlijk heet dit exemplaar: “waterjuffer“.
 


Read the rest of this entry »

17.05.2014 – Spannend

Voor zowel Noud als Sam waren vandaag de hockeywedstrijden belangrijk voor het kampioenschap. En spannend was het zeker. Noud won in Haarlem met 4-5 waarvan 1 van Noud, Sam won thuis tegen Bloemendaal met 10-2 waarvan 2 van Sam. Deze punten zijn binnen. Nog twee wedstrijden en we weten of Noud kampioen wordt. Voor Sam is de winst officieus binnen met nog één wedstrijd te gaan.

Read the rest of this entry »

08.05.2014 – 18 jaar

Annelot is vandaag 18 geworden. Een hele mijlpaal. Om dat te vieren zijn we vanavond uit eten geweest bij Tante Kee.

Read the rest of this entry »

06.05.2014 – München

Vandaag ben ik voor een werkbezoek naar München geweest. Helaas was het uitzicht tijdens de vlucht niet super helder maar de koolzaadvelden gaven een prachtig decor. Terug in Nederland vlogen we over Lelystad met uitzicht over de weg naar Enkhuizen en later over IJmuiden met de zon achter de wolken.


Read the rest of this entry »

04.05.2014 – Makkum (5)

Allingawier – Hindeloopen – Sneek. Tijdens ons verblijf in Friesland, mochten we de Aldfars Erfroute niet missen. Deze route gaat o.a. naar Allingawier en Exmorra met kleine musea, kunst, oude en een grutterswinkel. In Hindeloopen is het restaurant “De Hinde” aan te bevelen en Sneek met de poort ook een leuke stad om te bezoeken.
Zie ook Makkum (4), Makkum (3), Makkum (2) en Makkum (1).

Read the rest of this entry »

03.05.2014 – Makkum (4)

Vissen – Varen – Waterspiegel – Golf. Aan de steiger kon worden gevist. Het leek alsof de vissen alleen de eerste dag wilden bijten. De vangst was over de hele week gezien 3 vissen; allen van de eerste dag. De jongens konden met hun boot zo naar het IJselmeer varen en met hun wetsuits achter de boot op het kneeboard. In Koudum konden we twee keer naar de pitch and putt.Read the rest of this entry »

03.05.2014 – Makkum (3)

Laatste vogelfoto’s uit de serie Makkum met de braamsluiper, bosrietzanger, knobbelzwaan, rietgors, blauwborst en fuut.

Read the rest of this entry »