Archive for June 2010

30.06.2010 – Feest met 31

Noud vierde zijn verjaardag samen met zijn vriend Bink. De moeders hadden de speeltuin gereserveerd voor de hele klas. En zo werd het een feest voor 31 kinderen, inclusief springkussen.

Read the rest of this entry »

26.06.2010 – Als nieuw

Gisteren hebben we de woonkamer weer betrokken. De parketvloer is als nieuw en de wanden zijn opnieuw gekleurd. Alle roet- en waterschade is weg en het voelt fijn om weer eens gewoon op de bank te ploffen. Met het mooie weer is het bovendien ook heerlijk om van de tuin te genieten. Dus nu maar weer eens andere fotos van dichtbij op het blog.

Read the rest of this entry »

20.06.2010 – Vaderdag

Vandaag hebben we vaderdag gevierd in Friesland bij onze ouders. Vanmorgen heb ik nog een korte wandeling gemaakt met mijn schoonvader door de Houtwielen. Het is een natuurgebied dat men onder water heeft laten lopen en dat veel water- en rietvogels aantrekt, waaronder de rietgors en tot onze grote verbazing de vos (een pup)! Ook hebben we de rietzanger en de bosrietzanger kunnen fotograferen (volgende keer zal ik hem iets scherper op de foto zetten). Al met al een gezellige dag die werd afgesloten met, jawel, zelfgemaakte vaderdagkado’s van de kinderen. Mooier kan het niet.

 

Read the rest of this entry »

19.06.2010 – Vooruit

De werkzaamheden komen nu bijna tot een eind. De parketvloer is weer geschuurd en gelakt, de bijkeuken weer dicht en het stucwerk is aan het drogen. Nog even, en we kunnen de meubels en apparaten weer terugzetten, en ons wonen een etage lager voortzetten. Met dank aan de bedrijven die zo snel hun schema hebben omgegooid en onze klus er tussendoor hebben gedaan (H&B Bouw en De Lis Parket).

Read the rest of this entry »

12.06.2010 – Positief

De brandlucht is nu zo goed als weg en het herstel is op gang gekomen. Bedrading, dak, plafonds, muren en wandconstructies worden weer opgebouwd. Als je je bedenkt wat in een paar minuten stuk kan gaan, sta je ook even stil wat in de minuten daarna nog meer fout had kunnen gaan. Wat ben je dan even blij dat iedereen zo alert reageerde. Ik ervaar dat als de bescherming van boven.

Read the rest of this entry »

10.06.2010 – Schoon

Het schoonmaakbedrijf heeft met 4 personen drie dagen lang het huis roetvrij gemaakt, tot alle kieren en naden, kopjes, schoteltjes enz. Vandaag wordt het afgemaakt. De bijkeuken is helemaal gestript en wordt opnieuw opgebouwd. Gisteren heeft Andre geholpen om de meubels een andere plek te geven en heeft de buurman hulptroepen gestuurd. Ondertussen zijn er vier schilders en een timmerman bezig. Dat het huis roetvrij is geeeft weer een thuisgevoel. Van vele mensen om ons heen ontvangen we hulp in het doen van was, drogen, strijken, eten en logeren.

Read the rest of this entry »

03.06.2010 – Brand

Een bijzondere dag in het leven van de hooxies. Rond het middaguur brak er brand uit in de bijkeuken. De droger had vlam gevat en had bijna ons hele huis plat gelegd. Gelukkig was Sam zo adequaat om op aangeven van opa, die net op bezoek was en zo gauw de telefoon niet kon vinden, onmiddellijk 112 gebeld bij de buren. De brandweer die net terug wilde keren na het redden van een kat kon meteen doorrijden en was zeer snel ter plaatse. Ze hebben het vuur kunnen doven waardoor de brandschade beperkt bleef tot het achterste gedeelte van het huis. De woonkamer stond vol zwarte rook en moet grondig worden schoongemaakt. Later heb ik ze nogmaals gebeld en zijn ze opnieuw uitgerukt om een smeulende balk tussen het plafond te blussen, erg verraderlijk.
We zijn allemaal erg geschrokken, het is best heftig. In de komende dagen gaan we de zaken weer op orde zien te krijgen. Nu eerst maar even tot rust komen.
We zijn erg blij met alle reacties en hulp van vrienden, buren, kringleden, meerkerkers en collega’s die spontaan ons benaderen om ons een hart onder de riem te steken. Fantastisch! Bedankt allemaal.Read the rest of this entry »

01.06.2010 – München

Net terug van een 2-daags werkbezoek aan München om initiatieven met verschillende afdelingen te bespreken en samenwerking te bewerkstelligen op IT vlak. Een geslaagde missie met een uitstekend etentje gisteravond bij de Italiaan, samen met collega Arjan.

Read the rest of this entry »
 

Copying content is not available on hooxies.nl for copyright reasons