Archive for the ‘video’ Category

13.09.2020 – Sleeppush

Het begon al een tijdje te kriebelen om de camera weer mee te nemen naar de hockey. De telelens is te zwaar voor normaal uit de hand fotograferen en van de artsen mag ik mijn linkerarm beslist niet belasten. De oplossing is met de monopod fotograferen. Vanmiddag was de eerste gelegenheid omdat Sam met de H1 tegen de Zwaluwen speelde. De eerste tegengoal viel snel maar die werd daarna gauw rechtgezet. In de tweede helft nam Sam een strafcorner, sleepte de bal hard onder de lat en scoorde 3-1. Dat voelde goed na alle blessure leed van de afgelopen maanden. De wedstrijd eindigde in 6-1, eigenlijk een beetje geflatteerd want de tegenstander stond ook goed te spelen maar maakte de kansen op de helft van Hisalis niet af.
Zie ook: hockeydenhaag.nl, Hisalis webnieuws en Blik op Lisse.
Met dank aan Suzan Peters van de Zwaluwen:

Read the rest of this entry »

08.05.2020 – Annelot 24

Onze dochter is vandaag jarig en viert haar 24ste verjaardag overzees, in Guatemala. Vanaf deze plek feliciteren we haar en wensen we haar de zegen en bescherming van onze Hemelse Vader toe. Waar je ook bent, wat je ook viert, Hij is er bij, ook vandaag. We hopen je gauw weer in Nederland te zien en de corona maatregelen de terugreis weer toestaan. Voor nu, geniet en vier het ter plekke.

Read the rest of this entry »

11.04.2020 – Azobé

Vanmorgen vroeg werd het hardhout bezorgd waarmee we de wand voor de zitkuil kunnen maken. We monteerden de staande Azobé planken aan de achterkant van het opnieuw gebruikte trampoline frame. Vervolgens schroefden de planken vast met een RVS schroef en een verzinkte beugel. Het was wel even uitkijken met splinters want dit hout geeft niet echt mee. Samen ging het geweldig snel. Sam en ik hadden echt een ritme in het werk met gat in de grond voor de plank voorbereiden, gelijke hamerslag voor diepte en hoek, met laser uitmeten, voorboren en vastschroeven. Ingrid voerde de planken aan en zorgde voor voldoende drinken (en zonne-crème).
Read the rest of this entry »

14.02.2020 – Guatemala ??

Net na onze etentje belde Annelot heerlijk enthousiast maar ook vermoeid van een prachtige tocht die ze net had gemaakt naar 2 vulkanen in Guatemala, de Volcán de Fuego en de Acatenango. Beide liggen vlak bij elkaar in het gebied bij Antigua. Superfijn was het om haar te spreken via de video. En ze had zoveel enthousiasme en bewondering voor de actieve vulkanen dat ik het niet kon laten om even iets te delen van de spectaculaire natuurverschijnselen die ze zelf beschrijft als mooier, zwaarder en kouder (op 3600m hoogte) dan de Machu Picchu in Peru.

Read the rest of this entry »

10.01.2020 – 1917

De weg naar de Tuschinski bioscoop ging via de Blauwbrug met uitzicht op de Magere Brug en de Hermitage richting het Rembrandtplein. Samen met Rein en onze beide zonen aten we eerst bij “rain” en konden we even bijpraten. We kwamen voor de film 1917 van regisseur Sam Mendes en dat was er eentje. De film is indringend en gaat over een gevaarlijke onderneming zien van twee soldaten die een vuurlinie moeten oversteken tijdens de Eerste Wereldoorlog. De beelden laten een rauwe oorlog zien waar over het algemeen minder over bekend is dan de Tweede Wereldoorlog. De oorlog is primitief, nat, koud, guur en gevaarlijk voor de soldaten en dat voel je in de film die als een GoPro de soldaten volgt door het slagveld.
 


Read the rest of this entry »

11.10.2019 – Silvercup

Vanmorgen werd ik al vroeg gevraagd om de Silvercup wedstrijd te fluiten tussen Kieviten H1 en Hisalis H1, in Wassenaar. Vooraf hebben we als scheidsrechters de wedstrijd even doorgenomen en afspraken gemaakt over het fluiten. Natuurlijk kwamen ook shoot-outs aan bod maar wellicht zouden die straks niet nodig zijn. Het was wel nodig want na een super enerverende wedstrijd die in de laatste 5 minuten van 3-3, 3-4 naar 4-4 ging, zou de beslissing uit shoot-outs moeten komen. Ook die was bloedje spannend en eindigde in 4-3 voor Kieviten. Sam speelde sterk met snoeiharde strafcorners en tevens een super harde strafbal tijdens de shoot-outs.

Read the rest of this entry »

23.08.2019 – Zookeeper

Weer een indrukwekkende film gekeken: “The Zookeeper’s Wife”. Samen met haar man beheert ze de dierentuin in Warschau waarbij de dieren tijdens 2de wereldoorlog zijn geevacueerd. Het gezin redt vele Joodse mensen maar betalen daar een prijs voor. De film laat de moed zien van dappere mensen.

Read the rest of this entry »

18.08.2019 – “The Pianist”

Dit weekend ging ik op NetFlix mijn lijst van films door en heb “The Pianist” gekeken van Roman Polanski met in de hoofdrol Adrien Brody die de pianist Wladyslaw Szpilman speelt. Naast subliem acteerwerk is het verhaal indrukwekkend en meeslepend. Hoe waar kan het zijn dat het antisemitisme zoveel ruimte kreeg op systematische wijze. Voordat de Joodse bevolking in Warschau werd gedwongen in het getto te wonen was er op straat al de vernedering en belediging. Het begin is heel gevaarlijk en helaas moet ik constateren dat het vandaag nog steeds op de loer ligt, ook voor de Mexicaanse bevolking in het zuiden van de VS.
De scene die mij enorm aanspraak was het pianospel (Chopin Ballade No. 1 in G mineur) tegen het einde van de film die Szpilman moet spelen op aanwijzen van de Duitse hoofdman Hosenfeld.

Read the rest of this entry »

12.08.2019 – PLEVs

In het NOS journaal van vanavond was er aandacht voor kleine elektrische voertuigen waaronder de “one-wheeler”. Ook Sam is in het bezit van dit nieuwe vervoersmiddel en doet mee binnen de PLEVs (Personal Light Electric Vehicles) groep met allerlei nationale en internationale activiteiten. De groep wil ook politieke aandacht en daarom toog hij vanmiddag met de e-collega’s naar het Binnenhof waar de NOS hen opwachte voor een reportage. Er was veel bekijks en hopelijk de juiste aandacht om deze voertuigen goedgekeurd te krijgen. Sam rijdt al enige tijd (legaal) op de elektrische boards totdat vorige week de verzekering de polis eenzijdig opzegde.
Meer aandacht hiervoor is belangrijk en kan via de

petitie: legaalrijden.nl


 

Read the rest of this entry »

21.07.2019 – Crazy Speedboat

En dat was het. De tocht naar de “Blue Lagoon” duurt maar 7 minuten als de boot op volle snelheid vaart. Annelot, Sam en Noud stapten aan boord, kregen instructies en hupakee daar ging hij. Aan de overkant zijn ze gaan snorkelen. Op de terugweg werden alle waardevolle spullen waterdicht veilig gesteld want het “crazy” gedeelte kon beginnen. De boot was een oud-militair gereedschap voor de commando’s en was uitgerust met 2x 200pk. Dat was blazen en water scheppen door korte bochten te draaien die de boot zelf had gemaakt. De kinderen vonden het geweldig en kwamen superenthousiast terug. De leiding van www.crazyspeedboat.com was zeer attent en gaf ons meteen de video en foto’s mee van de dag. Als je op Corfu bent, dan mag je dit niet missen.

Read the rest of this entry »

18.07.2019 – Aqualand

Een zomers vakantieverblijf op Corfu is niet compleet als we de glijbanen van het waterpark Aqualand Corfu niet hebben bezocht. Het hoogtepunt is toch altijd weer de vrije val van 12 meter. Dit jaar was er een nieuwe attractie bij: de hydrotube (eerste foto hieronder).


Read the rest of this entry »

10.06.2019 – Opwekking (3)

Met elkaar optrekken is altijd weer een groot plezier. Na de ochtendienst op maandag gingen we terug naar ons onderkomen terwijl de zes jongeren zich lieten rondslingeren in de achtbanen van Walibi.
Het NOS nieuws besteedde zondag een rapportage aan de conferentie en maakte opnamen van de sing-in waarvan ik een kopie heb bewaard, zie deze NOS website.

Read the rest of this entry »

21.04.2019 – Hij Leeft!

De opstanding van Jezus is de meest belangrijke gebeurtenis voor het christelijk geloof. De apostel Paulus zegt zelfs in “En als Christus niet is opgewekt, is onze verkondiging zonder inhoud en uw geloof zinloos.” (1 Korintiërs 15:14). Maar Hij leeft! Dat is prachtig vertolkt in de film Risen uit 2016. Zijn opstanding is door vele ooggetuigen bevestigd. Er zijn op zijn minst 4 belangrijke gebeurtenissen rondom en na de opstanding van Jezus:

  1. Jezus maakte talloze verschijningen na zijn dood. Hij troostte de rouwenden buiten zijn graf en de Bijbel vermeldt dat Jezus door meer dan 500 mensen tegelijk werd gezien
  2. De groei van de christelijke kerk bevestigt de opstanding. Petrus, een van Jezus’ volgelingen, sprak na de dood van Jezus met een menigte en velen geloofden. Handelingen 2:41 zegt: “Er werden die dag ongeveer drieduizend zielen toegevoegd”. Die groep gelovigen vermenigvuldigde zich vandaag in de honderden miljoenen gelovigen wereldwijd
  3. De opstanding onderscheidt het christendom van elke ander geloof. Geen enkele andere religieuze leider heeft de macht van de dood overwonnen. Jezus deed dit om Zijn overwinning op de macht van de zonde in de levens van mensen te tonen en hen de belofte van het eeuwige leven te geven
  4. Veranderde levens hebben door de eeuwen heen getuigd van de werking van de kracht van Jezus gebaseerd op de opstanding. Het meest overtuigende is dat Jezus vandaag in de gelovigen leeft en hen in staat stelt hun leven te veranderen


Read the rest of this entry »

11.04.2019 – Risen

Samen met Rein en onze beide zonen bezochten we de film Risen die het verhaal van de opstanding belicht vanuit de ogen van een Romeinse “tribuun”. Het is een indrukwekkende film omdat het decor je echt terug brengt in de tijd van Jezus en omdat het verhaal van de opstanding vanuit een onderzoek oogpunt wordt verteld. Echt aan te bevelen: Risen uit 2016.


Read the rest of this entry »

25.11.2018 – “Pre-faith”

Futurist, social-media expert en spreker Mal Fletcher sprak vanmorgen in Hillsong Amsterdam. Hij sprak over de roeping die gelovigen kunnen oppakken. Hij noemde voorbeelden uit de Nederlandse geschiedenis waaronder de rol van Abraham Kuiper die én gelovige was én minister-president. Iedereen, zei hij, is verantwoording schuldig aan God in welke positie je ook zit. Mal Fletcher belichte in het bijzonder Rom. 11:36 en Kol. 1:16 waarin staat dat alles door Hem en tot Hem geschapen is, m.a.w. dat Jezus centraal staat in ons doen en laten en wat er om ons heen gebeurt. We kunnen, als we onze roeping trouw zijn wat dat ook mag zijn maatschappelijk gezien, invloed hebben op dat wat tot Hem geschapen is.
Hij sprak ons moed in omdat vanuit de maatschappij het lijkt alsof geloof op de achtergrond is komen te staan, een soort “Post-faith” tijdperk. Toch is dit voor de kerk niet de eerste keer omdat in de periode van Handelingen de rol van de kerk nog tot stand moest komen. We zitten dus opnieuw in een dergelijke situatie, niet “Post-faith” maar “Pre-faith”, waarbij de rol van kerk weer gedefineerd moet worden in invloed, innovatie, ethiek en omzien naar maatschappelijke onbalans.
Tijdens de dienst zongen we nieuw lied met een referentie naar een oud lied: “Jesus love me so”.

Read the rest of this entry »