Archive for May 2010

30.05.2010 – Xpact

Xpact staat voor de jongerenafdeling van de kerk waar ik vandaag meewerkte aan de speciale jongerendiensten voor de leeftijd 15-17 jaar. Samen met een groep jongerenleiders stonden we stil bij de waarde van vriendschappen onderling en ook met Jezus zoals Hij dat aanbiedt in het evangelie van Johannes 15:11-17. Vanmiddag ontvingen we het bericht dat de buren bij mijn ouderlijk huis binnen 9 maanden nog een zoon hebben verloren door een tragisch verkeersongeluk. Wat een Impact! Het is niet te bevatten. Het brengt mijn gedachten terug bij de dag van bezinning in de kerk, gisteren, die eindigde met de vraag of je de Vader kent, belicht vanuit de gelijkenis van de verloren zoon (zie ook: wikipedia, Nouwen). De uitleg van de gelijkenis is dat de vader (God) belang hecht aan contact (relatie) met jou en mij. Daar is weer de vriendschap die Jezus in Joh. 15 noemde. Die vriendschap is mooi vertolkt in het lied van Delirious:

Read the rest of this entry »

29.05.2010 – Zevenstippers

Gewoon in de tuin: een lieveheersbeestjespaartje is bezig met de volgende generatie. Het mannetje is erg enthousiast op de tweede foto.

Read the rest of this entry »

23.05.2010 – AWD (2)

Vervolg van AWD (1). De vrolijk fluitende braamsluipers, fitisen en groenlingen maakten het een levendige boel in de duinen. De zon deed er een schepje bovenop door extra kleur te geven aan de flora en fauna. Mochten er lezers zijn die kunnen helpen met vogels herkennen, dan houd ik mij aanbevolen. Ik zie bijvoorbeeld geen verschil tussen een braamsluiper en een kleine karekiet. Welke vogels zijn afgebeeld op 2de en 4de foto op de onderste rij zijn mij ook niet helemaal duidelijk. Ik vermoed, vlnr, groenling, zwarte roodstaart, grasmus en tuinfluiter.
 


Read the rest of this entry »

23.05.2010 – AWD (1)

Om kwart over zeven vanmorgen stonden Sam en ik in het AWD om een flinke wandeling te maken om herten, vogels en misschien zelfs een vos te zien. Met prachtig zonlicht werden onze verwachtingen helemaal waar. Naast 21 herten en te veel konijnen maar wel 2 vossen hebben we een goed resultaat behaald. Zie ook AWD (2).
De foto linksboven is een fitis, daarnaast een grasmus, de grote foto onderaan laat een bosrietzanger zien.Read the rest of this entry »

22.05.2010 – Varen

Weer een heerlijke dag met zon (en wind). Vanmiddag ben zijn we (Sam, Lucas en ik) gaan varen. De boot twee keer voor anker gelegd zodat de jongens konden vissen. Zelf heb ik wat fotos gemaakt, vissen is niet aan mij besteed. Een gezellig middagje.Read the rest of this entry »

20.05.2010 – Slotjes

Sam heeft vandaag slotjes gekregen. Het vreemde gevoel in de mond moet nog even wennen.

Read the rest of this entry »

15.05.2010 – Proef

Na de wandeling door het AWD stonden de heren al klaar om de nieuwe boot te monteren en te gaan varen. En dat is gelukt. We hebben even een uurtje gevaren op lage toeren. Iedereen genoot ervan ondanks het frisse windje op de Kaag.

Read the rest of this entry »

15.05.2010 – AWD

Vanmorgen ben ik vroeg opgestaan en heb een wandeling van ruim 3 uren door het AWD gemaakt. Het zonlicht was precies goed, niet te fel. Met het blad in de boom is het lastiger de vogels op de sensor te krijgen. Een aantal is toch gelukt. Op eerste t/m derde rij zijn de vink, tjiftjaf en braamsluiper te zien. Op de vijfde rij, middelste foto zat de koekoek met zijn verre roep. Op de zesde rij de boompieper en buizerd. Als toetje liet de vos zich ook nog even zien.


Read the rest of this entry »

14.05.2010 – Roodborsttapuit

De roodborsttapuit is een zanger die graag in heide- en veengebied vertoeft. Het mannetje onderscheidt zich van het vrouwtje door hoger contrast in de kleuren (linkerfoto: vrouwtje, rechterfoto: mannetje). De grote foto laat de roodborsttapuit zien tegen een achtergrond van het Bretonse landschap.

Read the rest of this entry »

14.05.2010 – Zodiac

Vandaag hebben we dan eindelijk een Zodiac rubberboot met motor aangeschaft. De boot is ideaal voor gebruik rondom de jachthaven. De jongens waren dolenthousiast. Met name Sam die al geruime tijd aandrong op uitbreiding van vervoer over het water.

Read the rest of this entry »

13.05.2010 – Pootjes

Interessant om te kijken hoe vogels zich afzetten om te vliegen. De grauwe gors staat er om bekend dat hij zijn pootjes maar wat laat bungelen (foto linksboven), de winterkoning (rechtsboven) en heggenmus (rechtsonder) trekken ze pas in als ze echt los zijn van de tak of heg, en de roodborsttapuit (vrouwtje, linksonder) zit onmiddellijk met de pootjes omhoog om maar zo klein mogelijk te zijn.

Read the rest of this entry »

09.05.2010 – Esquibien (iii)

Als vervolg van Esquibien (i) en Esquibien (ii) zijn hier een aantal foto’s van de natuur rondom het vakantiehuis en de lokale demonstratie van roofvogels en bijzondere vissen. Bijelkaar heb ik zo’n 1100 foto’s gemaakt van met name het vogelspotten. De vogels die ik gefotografeerd heb zijn: grasmus, graspieper, grauwe gors (grote foto), heggenmus, kneu, koekoek, meeuwen, merel, roodborsttapuit, tuinfluiter, vink, winterkoning en zanglijster. Daarnaast kregen we nog een kort bezoekje van de vuursalamander.
Read the rest of this entry »

08.05.2010 – 14 jaar

Vandaag vierden we Annelot’s 14de verjaardag. Ze hield een feestje met vrienden en vriendinnen, een gezellige boel.

Read the rest of this entry »

07.05.2010 – Esquibien (ii)

Het vervolg van Esquibien (i) zijn de aktiviteiten op strand, rotsen, duinen, spellen en uitstapje naar Pointe du Raz, het uiterste westelijke puntje in Bretagne. Het weer was over het algemeen gunstig, ietsje kouder dan je normaal mag vewachten in mei.


Read the rest of this entry »

07.05.2010 – Esquibien (i)

Afgelopen week zijn we naar Bretagne geweest voor een kort verblijf in één van onze favoriete plekjes, 1100km hier vandaan. Samen met Ingrid’s ouders hebben we genoten van oceaanzicht, natuur en korte uitstapjes. Het huis ligt pal aan de kust met alleen een paar duinen, strand en rotsen als uitzicht vanuit de serre van het huis. Meer rubrieken volgen nog met foto’s van de vakantie aktiviteiten.

 Read the rest of this entry »
 
Don`t copy text!