Archive for July 2009

31.07.2009 – Kastro (1)

Vanaf Zakynthos zijn we met de ferry naar de Peloponnesos gevaren (Kyllini) en vervolgens met de auto naar Kastro (aan zee). Onderweg hebben we bijzondere gasten ontmoet, dolfijnen, die zich volgens de locale mensen de laatste 2 jaar niet hadden laten zien. En nu, tijdens de bootreis duiken ze plotseling op, doen wat kunstjes en zijn weer weg. In Kastro hebben we weer intrek genomen in het huis waar we ook vorig jaar zaten. Meteen zijn we naar het strandrestaurantje gegaan waar we de heerlijke Griekse smaken weer hebben geproefd. De kinderen gingen meteen in zee zwemmen. De eigenaar van het huis was er dit jaar ook. Hij had een bootje en nam ons mee om te vissen met een groot net, vissen klaarmaken boven de rotsgleuven om zo de murenen te lokken en met de harpoen te schieten. Als grote verrassing kwam er een grote inktvis die we ‘s avonds hebben gegrild en gegeten, met alle andere vissen. In dezelfde week kwam er nog een Frans gezin bij uit de omgeving van Bergerac met kinderen van dezelfde leeftijd als de onze. Het maakte het verblijf bijzonder prettig en aangenaam. Wordt vervolgd.
Read the rest of this entry »

25.07.2009 – Zakynthos

Als begin van de vakantie zijn we naar het eiland Zakynthos in Griekenland geweest, aan de westkant van de Peloponnesos, in de Ionische zee. Het eiland staat bekend als schildpaddeneiland vanwege de karetschildpad die zich ophoudt in de baai aan de zuidkant van het eiland en wel 1 meter groot kunnen worden. In het noordwesten van het eiland bevindt zich een scheepswrak precies in een u-vormige rots waar je alleen per boot kan komen. Van boven gezien is het water lichtblauw van kleur en dat geeft een prachtige zicht op water en strand. Per waterfiets en mini-onderzeeboot hebben we de karetschildpad gezien. De stranden worden afgebakend met houten frames om de eieren van de karet te beschermen. In het oostelijk gelegen “Banana Beach” hebben Annelot, Sam en ik op een flying fish watervertier gehad, achter een speedboot aan waarin Noud mee mocht, terwijl Ingrid als fotograaf de “fish” in vliegtoestand vastlegde op de digitale plaat. Het was een heerlijk weekje weg op een groen eiland met veel olijfbomen, strand, superweer en natuurlijk de schildpadden. In hotel Vanessa in Kalamaki was het goed vertoeven, tegenover de uitgaansplaats Laganas met een overdosis aan Engelse toeristen met permanente beschilderingen en hun ingebouwd metaal. Ideaal is dat Transavia rechtstreeks van Schiphol op Zakynthos vliegt. Vlak voor de vakantie heb ik nog een Sigma 70mm macro lens gekocht waar ik geen spijt van heb: de lens geeft ongelofelijke scherpe beelden van insecten, natuursteen en objecten dichtbij. Vanaf Zakynthos gaan we per ferry naar het vaste land met de huurauto; ongeveer een uurtje varen.

Read the rest of this entry »

10.07.2009 – Raceplanet

Op de laatste schooldag heeft Noud getrakteerd en zijn partijtje gevierd omdat hij in de zomervakantie jarig is. Op school mocht hij kaarsjes uitblazen en werd er voor hem gezongen. Iedere klasgenoot kreeg een doosje kaasstokjes verpakt als mobieltje, beplakt in het thema (“Cars”, met zelfgenomen foto van een gigantisch billboard in EuroDisney; ter info voor de copyright critici) van zijn partijtje. ‘s Middags hebben we zijn partijtje gevierd in Raceplanet in Amsterdam, het thema was immers “Cars”. Een gezellige boel met een leuk stel jongens.


Read the rest of this entry »

09.07.2009 – Gitaar

Sam gaat gitaarlessen volgen en heeft daarom een gitaar nodig. Vanavond heeft hij zijn eerste gitaar gekregen, een Spaanse van een Japans merk.

Read the rest of this entry »

07.07.2009 – Zwaluwen

Vanavond ben ik met de camera even de natuur in geweest en had geluk dat er heel veel zwaluwen op zoek waren naar voedsel. Binnen een half uur had ik bijna 120 fotos geschoten, en thuis gauw gesorteerd en 40 overgehouden, waarvan hieronder een klein selectie. Eindelijk is het gelukt de zwaluw te fotograferen, ze zijn meestal zo “gevlogen”.


Read the rest of this entry »

04.07.2009 – Fietsen

Het mooie weer was aanleiding om samen met Ingrid te gaan fietsen. Eerst langs de Kaag en daarna via Burgerveen terug langs de A44. Onderweg hebben we even een terrasje gepakt met uitzicht over de ringvaart.

Read the rest of this entry »

04.07.2009 – Tuin

Het onweer is niet gekomen, wel een heerlijke zon en mooi licht voor (macro)fotos. Vanmiddag heb ik de camera erbij gepakt en in de tuin gefotografeerd. Het hoeft niet altijd ver. De jongens waren bezig met diabolo, twee halve bollen die over een koord draaien. En dat is ook leuk om te fotograferen. Rakker keek vrolijk toe.

Read the rest of this entry »