Archive for the ‘nostalgie’ Category

01.10.2020 – DM41X (2)

Een stuk nostalgie is ontstaan door een klein Zwitsers bedrijf, SwissMicros, waar de oprichter samen met twee technisch onderlegde ingenieurs de RPN calculator serie repliceren in nieuwe technologie. In september kwam de DM41X uit die de HP-41CX volledig en sneller simuleert. Vandaag kwam de machine binnen. Het is net alsof een oude tijden herleven want de invoer van de HP-41CX in 1983 was baanbrekend in klein programmeerbare rekenmachine en zeker omdat het op RPN is gebaseerd. Zie ook DM41X (1) en de website van SwissMicros.

Read the rest of this entry »

18.09.2020 – Oud(H1)

Dit weekend wordt het waterveld van de hockeyclub officieel geopend. Op vrijdagavond was er een “klassieker” namelijk het oude H1 team tegen het huidige H1 team. De laatsten wonnen ruim met 5-0 ondanks dat de spelersaantallen in het laatste kwart “uit verhouding was”. Qua fotograferen was het lastig met weinig licht maar met ISO waardes tussen 8000-12800 kwamen er toch mooie acties uit.

 

Read the rest of this entry »

30.08.2020 – Life@57

De boventoon tijdens het vieren van mijn 57ste verjaardag was dit jaar toch zeker dankbaarheid. Het besef dat het fietsongeluk in Oostenrijk toch ernstiger had kunnen aflopen maakte deze verjaardag met eigen gezin bijzonder. De gezelligheid met elkaar was, naast de leuke kado’s, eenvoudig samen borrelen, samen Sam’s scorende sleeppush bij de hockey kijken, samen eten, samen luisteren naar de ukulele en (slechts alleen voor de kinderen) samen op de e-longboard.
Wiskundig gezien is het enige interessante aan 57 dat het een Leyland priemgetal is. Dat wil zeggen dat er een combinatie xy+yx bestaat die precies op 57 uitkomt (voor de waarden 2 en 5). Maar levensbeschouwelijk gezien, met inspiratie van het gezin en de rust die God in mijn hart heeft gelegd, is 57 het getal waar voor mij het leven weer begint.

 


Read the rest of this entry »

29.08.2020 – DM41X (1)

In de jaren ’80 kwam Hewlett-Packard met de eerste programmeerbare rekenmachines die gebruik maakten van RPN (Reverse Polish Notation). Door een enthousiaste leraar ben ik tot heden verknocht aan het denken in RPN met rekenmachines. Dat betekent voor mij dat ik tot heden niet om kan gaan met een rekenmachine met een ‘=’ teken. De ‘=’ is nergens voor nodig en alleen maar vervelend. Een prachtig artikel over RPN is geschreven door Hans Klaver. Het top model was destijds de HP-41C/CV/CX (3 types die elkaar snel opvolgden) en werd zo interessant voor de wetenschap dat zelfs NASA besloot om het te gebruiken voor berekeningen in de Space Shuttle. Zie o.a. HP-in-space en Computer History Museum (CHM). In de loop van de tijd zijn er emulators uitgebracht op Android, iOS en Windows. De populairste zijn de V41 (door Warren Furlow op Windows) en de i41CX (iOS).
Terwijl ik vandaag een beetje aan het internetsurfen ben, zie ik dat de nostalgie van toen (ik heb er nog een paar werkende HP-41’s), nieuw leven is ingeblazen. In Zwitserland is het bedrijf SwissMicros GmbH begonnen een nieuwe versie van de HP calculators uit te brengen met nieuwe technologie. De hele serie HP-10/11/12/15/16/41 (landschaps formaat) en de HP-42 is al beschikbaar en ziet er geweldig uit. Binnenkort komt de vernieuwde HP-41CX uit, de DM41X. Dat is nieuwe nostalgie.


Read the rest of this entry »

27.06.2020 – Vierhouten

Na het zien van het bijzondere Rampsol werk weken we af van de geplande route om vervolgens over het Kampereiland naar Vierhouten te rijden. Hier liggen onze eerste herinneringen aan de pinksterconferentie Opwekking. De Zonnehal en de Paasheuvel waren nog in takt en brachten nostalgie naar boven. Hierna reden we verder richting Epe om nog eens te kijken waar de eerste huurbungalow stond die we bewoonden en vanwaar we boswandelingen maakten door het Vierhoutse bos. Onder weg pakten we een lekker schepijsje bij Kroondomein Het Loo en koersten we naar ons restaurant voor het avondeten. We hebben vandaag een moaie hjoed hân.Read the rest of this entry »

01.01.2020 – Oud/Nieuw

Samen met onze vrienden Rein en Petra, en later met Noud en Sanne, beleefden we Oud & Nieuw ouderwets met gezelligheid en met de sjoelbak. Geweldig fijn om met vrienden en gezin samen te zijn. Tegen het einde van de avond leidde Noud onze bijzonder mooie gesprekken over voornemens en wensen voor 2020, vlak voor middernacht. Na de wederzijdse wensen en Whatsapp berichtjes heen en weer naar familie, vrienden, buren en collega’s ging de gezelligheid nog even door met champagne.
Het jaar 2020 is begonnen.

Read the rest of this entry »

01.01.2020 – Twintig 20

Iedereen die dit blog leest wens ik een gelukkig, voorspoedig, gezegend en gezond nieuw jaar toe. 2020 is begonnen.

Read the rest of this entry »

16.12.2019 – You’re so Good

Nu het jaar ten einde loopt en alle gedachten zich richten op wat het jaar gebracht heeft, zijn er veel redenen om dankbaar te zijn. Ten eerste, voelen we ons bijzonder rijk om als gezin de vrede van God in alle aspecten van het leven te ervaren. Dat overtreft alle ongenoegen en frustratie. Ten tweede zijn we dankbaar voor onze gezondheid, dat is niet een vanzelfsprekendheid. Ten derde prijzen we ons gelukkig met fijne familie en vrienden.
Eén van de grote tegenslagen was toch wel het verlies van functie door een totale overname van het topmanagement team. In eerste instantie was de teleurstelling en vernedering enorm maar langzaam heb ik geleerd me er bij neer te leggen en mogelijkheden van de verandering in te zien. En die zijn er, zij het niet zoals ik ze had verwacht. Dwars door alles heen heb ik (met ups en downs) de stok en staf van de Hemelse Vader mogen ervaren zoals dat in Psalm 23 staat. Mijn vader zei vaak: “ken je de Psalm of ken je de Herder?”. Gelukkig ken ik de Herder en Hij kent mij ook.

Vandaag kwam via Spotify een nieuwe bewerking van het liedje “God is goed” op de speakers van de auto. Het raakte me en is voor mij de afsluiting voor 2019:
God, You’re so Good“.

Read the rest of this entry »

14.12.2019 – Wensen

De kerstdagen staan voor de deur en 2019 loopt richting 2020. Vanaf deze plek wil ik alle lezers een fijn kerstfeest toewensen en een goede start in 2020.

Read the rest of this entry »

14.12.2019 – 13 jaar (1)

In 2006 ben ik deze blog begonnen en daarmee is het meer dan 13 jaar actief. Aan het einde van elk kalenderjaar volgt een korte impressie van de gebeurtenissen. Hier is 2019 in 2 delen: (1) en (2). Bijzonderheden waren: bloedmaan boven Nederland, vakantie Curaçcao, ski vakantie Zwitserland, familiebezoek bij ons thuis, bezoek aan Oslo, coachen Sam van jongens hockey team, lopifit in Egmond aan Zee, zelf coachen van en spelen Noud in JA1, nieuwe pup Borre komt er bij en naar Opwekking conferentie met vrienden.

Read the rest of this entry »

14.12.2019 – 13 jaar (2)

Hier is 2019 in 2 delen: (2) en (1). Bijzonderheden waren: slagen van Noud, vakantie Corfu, zomer met 40 graden in Nederland, wandelingen in Leuvenemse bos, widpark Anholt, Sam vervolgt goede vorm in H1 team van de hockey, start opleiding bondsscheidsrechter, bezoek aan Praag, vernieuwd schilderwerk in woonkamer en vertrek Annelot naar Zuid-Amerika.

Read the rest of this entry »

18.11.2019 – Schilderwerk

Het schilderwerk in woonkamer, keuken en hal zit er op. Afgelopen zaterdag hebben we ons bezig gehouden met wat veranderingen in de inrichting zoals decoraties en lampen. De schade van het noodweer is hiermee weer verholpen en nu de kamer toch leeg is krijgt de parketvloer deze week groot onderhoud.

 

De nostalgische sfeer van werken doet denken aan de verbouwing in 2001:

maar ook aan het herstelwerk na de brand in 2010:

Read the rest of this entry »

01.09.2019 – Oldtimershow

Een mooi Engels woord voor parkeerplaats voor oude auto’s. Dat was het evenement in het park waar klassieke auto’s en motoren werden getoond aan het publiek met een vleugje nostalgie. De organisatoren boften met het prachtige weer en wij ook natuurlijk. De bekende merken van weleer (zoals Chevrolet, Pacer, Pontiac, Deutz, Packard. Dodge, DAF, Datsun, Jaguar, Volvo, Scania, Studebaker, Ford Mustang, A-Ford, Renault) doen jong en oud met elkaar de ontwerpen van auto’s uit de vorige eeuw bewonderen. Er was zelfs een werkende oude scheepsmotor die zwaar ronkte en een voorbeeld was hoe techniek zonder electronische schakeling en computergestuurde aandrijvingen soepel functioneerde.
Read the rest of this entry »

04.07.2019 – Diploma (1)

De uitreiking van het diploma van Noud, en ook Sanne, vond vanmiddag plaats. Met mooie cijfers heeft Noud de MAVO doorlopen en vierde samen met familie en vriendin de feestelijke uitreiking, met speech van de mentor. Noud en Sanne, gefeliciteerd!
 Read the rest of this entry »

11.06.2019 – Experiment

Na het bekijken van de foto’s van de Opwekking conferentie heb ik besloten een einde te maken aan het experiment met mijn prachtige haardos. Hartelijk dank aan iedereen voor de complimenten en positieve feedback. De contouren zijn weer “back to normal”.

Read the rest of this entry »