Archive for the ‘nostalgie’ Category

14.02.2021 – Kaag-ijs (3)

De jongelui genoten van het schaatsen en kwamen onderweg veel bekenden tegen. De laatste keer dat er ijs op de Kaag was, was in 2012, negen jaar geleden. Toen waren alle twintigers nog jonge tieners. De beleving van vandaag was nostalgisch en memorabel. Mooie foto’s van Annelot, Sam, Anne-Roos en Lucas geven even een blik op een dagje wintersport in eigen omgeving.

 

Read the rest of this entry »

14.02.2021 – Kaag-ijs (2)

Het laatste stukje konden we niet over de polderdijk afleggen vanwege een afsluiting met een hoog hek. We gingen voetje voor voetje over het spekgladde zwarte ijs. Zo kregen we toch even gevoel bij het bewegen over het ijs. Je ziet iedereen blij schaatsen en even de corona toestanden van zich afschudden. Even geen gezeik maar gewoon genieten, misschien zelfs even wintersport, schaatsen en buitenzijn inhalen. Heerlijk! 

Read the rest of this entry »

14.02.2021 – Kaag-ijs (1)

De oudste twee waren gaan schaatsen vandaag. Ingrid en ik wilden gaan wandelen en waarom niet naar de Kaag. Zelf schaatsen zit er deze keer niet in om geen risico te nemen met mijn elleboog. Ingrid en ik liepen kleine stukjes het ijs oversteken om op de polderdijk te kunnen wandelen langs de Kaag? De twee laatste keren op de Kaag was in 2009 en 2012. En warempel, daar komen we Annelot, Sam en een vriendin tegen. Wat een gezelligheid op het ijs.


 


Read the rest of this entry »

01.01.2021 – Twintig 21

Iedereen die dit blog leest wens ik een gelukkig, voorspoedig, gezegend en gezond 2021 toe. Laten we hopen en bidden dat er gauw een einde komt aan de corona en we ons weer vrij kunnen bewegen. Het doet ons ook stilstaan bij de christenen en hen die om politieke redenen vrijheidsbeperkingen zijn opgelegd, niet omdat ze fysiek besmettelijk zijn voor de medemens maar omdat hun machthebbers hen gevaarlijk vinden door hun geloofsovertuiging. Als de corona straks afgenomen is laten we vooral denken aan hen voor wie de beperkingen door gaan. Ben je christen, kijk dan vooral eens naar Open Doors of Stichting De Ondergrondse Kerk. Het is niet mals wat er wereldwijd gebeurt met christenen, met name in landen waar de islam gewelddadig is. Ben je niet gelovig, kijk dan eens naar Amnesty International die opkomt voor politieke gevangenen, soms ook christenen. Laat 2021 een jaar zijn waar vrijheid centraal komt te staan voor alle mensen. Vanuit de Bijbel gesproken is God de enige die onze geest vrijmaakt door wat Jezus voor ons heeft gedaan. Vrijheid begint bij ieder individu van binnenuit, ook voor machthebbers. Daarom wens ik iedereen een vrij 2021 toe.

Read the rest of this entry »

13.12.2020 – Kerstwens

Het is weer bijna kerst en dat vieren we dit jaar toch even iets anders. Door de dreiging van de oplopende corona besmettingen zijn we genoodzaakt om zoveel thuis te blijven en met zo weinig mogelijk bezoekers. Het brengt ons terug om stil te staan bij de kern van kerst: Jezus kwam als mens, als kind, naar deze aarde met een doel. Hij kwam onder ons om vrede te brengen door de weg vrij te maken naar God de Vader. De kerstperiode is dan wel anders maar het kerstfeest blijft als we de geboorte van Jezus in het midden plaatsen. Vanaf deze plek wil ik alle lezers een fijn kerstfeest toewensen en een goede start in 2021.

Read the rest of this entry »

04.12.2020 – 14 jaar (3)

Alweer een jaartje bloggen er bij. Het jaar 2020 had zoveel momenten dat er 3 delen voor nodig waren: (1), (2) en (3). De indrukken in dit deel van het jaar 2020 zijn: jaarwisseling met Rein en Petra, Annelot in Guatemala, Sam snowboarden in Zwitserland, weekendje Ardennen, wandelen met Noud en Sanne, maken van de zitkuil en toch moederdag vieren ondanks de corona-lockdown.
Read the rest of this entry »

04.12.2020 – 14 jaar (2)

Alweer een jaartje bloggen er bij. Het jaar 2020 had zoveel momenten dat er 3 delen voor nodig waren: (1), (2) en (3). De indrukken in dit deel van het jaar 2020 zijn: Noud geeft thuis schoolpresentatie via MsTeams vanwege corona-lockdown, weekendje Holten, Annelot onverwacht terug uit Guatemala, wandelen in AWD, wandelen bij Nijkerk, met Annelot naar Heiligeland Stichting, varen in Friesland, dagje op pad met mijn moeder, wandelen en fietsen vakantie Oostenrijk.
Read the rest of this entry »

04.12.2020 – 14 jaar (1)

Alweer een jaartje bloggen er bij. Het jaar 2020 had zoveel momenten dat er 3 delen voor nodig waren: (1), (2) en (3). De indrukken in dit deel van het jaar 2020 zijn: elleboog gebroken door fietsongeluk, Noud wordt 18, Sam weer aan de hockey, herstel-wandelingen bij Loenen, AWD, Empe en Kennemerland, eten bij Merlot, fotograferen met Annelot in Apenheul, Noud geslaagd voor zijn rijbewijs en kinderen sportief bezig.
Read the rest of this entry »

02.12.2020 – BlikOp2020

De maand december is altijd even een moment op terug te blikken op het afgelopen jaar. Het was een bijzonder jaar met heel veel mooie momenten maar ook met tegenvallers en teleurstellingen. Door alles heen ervaren we de zegen en bescherming van God in ons leven. Zelf kijk ik dankbaar terug naar twintig-twintig. Meer indrukken volgen binnenkort op dit blog.

Read the rest of this entry »

01.10.2020 – DM41X (2)

Een stuk nostalgie is ontstaan door een klein Zwitsers bedrijf, SwissMicros, waar de oprichter samen met twee technisch onderlegde ingenieurs de RPN calculator serie repliceren in nieuwe technologie. In september kwam de DM41X uit die de HP-41CX volledig en sneller simuleert. Vandaag kwam de machine binnen. Het is net alsof een oude tijden herleven want de invoer van de HP-41CX in 1983 was baanbrekend in klein programmeerbare rekenmachine en zeker omdat het op RPN is gebaseerd. Zie ook DM41X (1) en de website van SwissMicros.

Read the rest of this entry »

18.09.2020 – Oud(H1)

Dit weekend wordt het waterveld van de hockeyclub officieel geopend. Op vrijdagavond was er een “klassieker” namelijk het oude H1 team tegen het huidige H1 team. De laatsten wonnen ruim met 5-0 ondanks dat de spelersaantallen in het laatste kwart “uit verhouding was”. Qua fotograferen was het lastig met weinig licht maar met ISO waardes tussen 8000-12800 kwamen er toch mooie acties uit.

 

Read the rest of this entry »

30.08.2020 – Life@57

De boventoon tijdens het vieren van mijn 57ste verjaardag was dit jaar toch zeker dankbaarheid. Het besef dat het fietsongeluk in Oostenrijk toch ernstiger had kunnen aflopen maakte deze verjaardag met eigen gezin bijzonder. De gezelligheid met elkaar was, naast de leuke kado’s, eenvoudig samen borrelen, samen Sam’s scorende sleeppush bij de hockey kijken, samen eten, samen luisteren naar de ukulele en (slechts alleen voor de kinderen) samen op de e-longboard.
Wiskundig gezien is het enige interessante aan 57 dat het een Leyland priemgetal is. Dat wil zeggen dat er een combinatie xy+yx bestaat die precies op 57 uitkomt (voor de waarden 2 en 5). Maar levensbeschouwelijk gezien, met inspiratie van het gezin en de rust die God in mijn hart heeft gelegd, is 57 het getal waar voor mij het leven weer begint.

 


Read the rest of this entry »

29.08.2020 – DM41X (1)

In de jaren ’80 kwam Hewlett-Packard met de eerste programmeerbare rekenmachines die gebruik maakten van RPN (Reverse Polish Notation). Door een enthousiaste leraar ben ik tot heden verknocht aan het denken in RPN met rekenmachines. Dat betekent voor mij dat ik tot heden niet om kan gaan met een rekenmachine met een ‘=’ teken. De ‘=’ is nergens voor nodig en alleen maar vervelend. Een prachtig artikel over RPN is geschreven door Hans Klaver. Het top model was destijds de HP-41C/CV/CX (3 types die elkaar snel opvolgden) en werd zo interessant voor de wetenschap dat zelfs NASA besloot om het te gebruiken voor berekeningen in de Space Shuttle. Zie o.a. HP-in-space en Computer History Museum (CHM). In de loop van de tijd zijn er emulators uitgebracht op Android, iOS en Windows. De populairste zijn de V41 (door Warren Furlow op Windows) en de i41CX (iOS).
Terwijl ik vandaag een beetje aan het internetsurfen ben, zie ik dat de nostalgie van toen (ik heb er nog een paar werkende HP-41’s), nieuw leven is ingeblazen. In Zwitserland is het bedrijf SwissMicros GmbH begonnen een nieuwe versie van de HP calculators uit te brengen met nieuwe technologie. De hele serie HP-10/11/12/15/16/41 (landschaps formaat) en de HP-42 is al beschikbaar en ziet er geweldig uit. Binnenkort komt de vernieuwde HP-41CX uit, de DM41X. Dat is nieuwe nostalgie.


Read the rest of this entry »

27.06.2020 – Vierhouten

Na het zien van het bijzondere Rampsol werk weken we af van de geplande route om vervolgens over het Kampereiland naar Vierhouten te rijden. Hier liggen onze eerste herinneringen aan de pinksterconferentie Opwekking. De Zonnehal en de Paasheuvel waren nog in takt en brachten nostalgie naar boven. Hierna reden we verder richting Epe om nog eens te kijken waar de eerste huurbungalow stond die we bewoonden en vanwaar we boswandelingen maakten door het Vierhoutse bos. Onder weg pakten we een lekker schepijsje bij Kroondomein Het Loo en koersten we naar ons restaurant voor het avondeten. We hebben vandaag een moaie hjoed hân.Read the rest of this entry »

01.01.2020 – Oud/Nieuw

Samen met onze vrienden Rein en Petra, en later met Noud en Sanne, beleefden we Oud & Nieuw ouderwets met gezelligheid en met de sjoelbak. Geweldig fijn om met vrienden en gezin samen te zijn. Tegen het einde van de avond leidde Noud onze bijzonder mooie gesprekken over voornemens en wensen voor 2020, vlak voor middernacht. Na de wederzijdse wensen en Whatsapp berichtjes heen en weer naar familie, vrienden, buren en collega’s ging de gezelligheid nog even door met champagne.
Het jaar 2020 is begonnen.

Read the rest of this entry »
 

Copying content is not available on hooxies.nl for copyright reasons