Archive for May, 2011

28.05.2011 – Toernooi

Voor het team van Noud was een hockeytoernooi georganiseerd voor de jongste jeugd, de E-teams. Het weer zat mee, de jongens hebben lekker gespeeld en zelf heb ik de wedstrijden gefloten of gecoacht. Aan het einde van het toernooi ontvingen de spelers een leuke medaille.

Read the rest of this entry »

24.05.2011 – Berlijn

Net terug van een tweedaags werkbezoek aan een bedrijf in hartje Berlijn. Tussendoor was er even kort gelegenheid om een aantal bezienswaardigheden van de stad te bekijken. Dat waren o.a. de Brandenburger Tor en het Reichstaggebäude, precies langs de grens waar de oude muur liep. De klinkers op de straat en een gedenkteken herinneren aan de oude oost-west grens.
Read the rest of this entry »

21.05.2011 – Caribbean

Vannacht samen met mijn dochter naar de film, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, geweest. We wilden naar de film van 21.30u maar op het moment dat ik de betalenknop wilde indrukken, werd omgeroepen dat de film vol was. Na wat gezellig drinken met hapjes er bij op het strand van Schevingen hebben we de late uitvoering gezien, in 3D. De film viel tegen maar de avond was erg geslaagd.©2011 Foto pier van Planetware

Read the rest of this entry »

14.05.2011 – Vogelgidsen

Afgelopen week heb ik maar eens de boekenbonnen verzilverd die nog in de la lagen. N.a.v. het uitstapje naar het AWD en het niet kunnen onderscheiden van de grasmus en de braamsluiper (ondanks internet en een compacte waaier), werd het tijd voor een inhoudelijke verdieping. Ik heb daarom aangeschaft de volgende vogelgidsen:
ANWB Vogelgids van Europa (Lars Svensson)
Nieuwe zakgids Vogels (Peter Hayman)
Uit deze gidsen is nu onomstokelijk aangetoond dat de vogel van 06.05.2011 – AWD een grasmus is.

Read the rest of this entry »

10.05.2011 – Harshad

Uit de titel van dit blogitem is niet meteen af te leiden dat er vandaag iemand jarig was. Het Sanskriete woord ‘harshad‘ betekent grote vreugde en het getal 70 is hieraan verbonden omdat het een Harshadgetal is (breder uitgelegd in het Engels). En dat was vandaag, na een periode van ziekte, aanleiding tot deze bijzondere verjaardag van mijn moeder die we in kleine familiekring hebben gevierd.

Read the rest of this entry »

06.05.2011 – AWD

Vanmorgen even na 7 uur waren mijn buurman en ik aan de wandel in het AWD. We observeerden de talrijke vogels met verrekijker en camera. Ondertussen nog wat macrootjes tussendoor. Al met al een gezellige ronde van bijna 5 uren. Onderweg zagen we de gekraagde roodstaart, fitis, bosrietzanger, rietgors, braamsluiper (of grasmus, wie kan ze uit elkaar houden) en de karper.
 Read the rest of this entry »

04.05.2011 – Comments

Door een andere instelling van het blog kon tijdelijk geen commentaar meer op blog items worden toegevoegd. Dankzij een tip van een trouwe lezer is dat weer hersteld.

Read the rest of this entry »

01.05.2011 – Zenuwen

Zit met kleine oogjes even naar nos.nl te kijken en kom het volgende filmpje tegen. Als je dat durft heb je stalen zenuwen.

Read the rest of this entry »

01.05.2011 – Allergie

Vandaag even niet een mooi zelfportret maar ontstoken ogen vanwege een allergie. Voorheen nooit last gehad van hooikoorts tot 2 jaar geleden. Twee weken per jaar zijn de ogen zo rood als een aardbei en jeukt het enorm. Bovendien is het onprettig voor degene die met je staat te praten. Nog een week te gaan en dan is het hopelijk weer voorbij.

Read the rest of this entry »