Archive for November 2019

25.11.2019 – Terug/Onderweg

Nu de vloer en het schilderwerk af zijn kunnen we weer terug naar de woonkamer. De nieuwe verlichting is aangebracht, de bekabeling weer op orde en de kunst hangt waar het bedoeld was. Zodra de plinten zijn aangebracht gaan ook de laatste stukken over en zijn we helemaal klaar.
Vanuit Buenos Aires kregen we vanmiddag bericht dat Annelot en Isolde veilig zijn aangekomen. Tijdverschil: 4 uren.


Read the rest of this entry »

24.11.2019 – Afscheid (2)

Vanmiddag gingen we Annelot en haar reisgenote Isolde uitzwaaien op Schiphol. De meiden gaan ruim 3 maanden naar Zuid-Amerika. Hun reis zal gaan naar Argentinië, misschien naar Chili, dan naar Peru, Columbia en Costa Rica. Vanavond vliegen ze naar Madrid om vanavond later de vlucht te vervolgen naar Buonos Aires. Ook opa en oma waren van de partij en zo ook vriendinnen van Annelot. Na het inchecken en afgeven van de baggage namen we afscheid. De reis is bijzonder boeiend en geeft hun de mogelijkheid om juist nu een geweldige ervaring op te doen en te genieten van het bijzondere landschap en mensen in het Zuid-Amerikaanse continent: “Disfruta el viaje”.

 

Read the rest of this entry »

24.11.2019 – Rijnvliet

Enige tijd geleden floot ik de wedstrijd Castricum H1 – Rijnvliet H1 voor de bond. Rijnvliet kwam toen terug van een 2-0 achterstand en won met 2-3. Vandaag stond Hisalis H1 voor die uitdaging en tot mijn verrassing wonnen ze met 3-0 van Rijnvliet.
 
Read the rest of this entry »

23.11.2019 – Afscheid (1)

Morgen vertrekt Annelot voor ruim drie maanden naar Zuid-Amerika. Vanavond kwam ze thuis logeren samen met een vriendin die straks haar appartement intrekt. Met z’n vijven gingen we uit eten en genoten we van elkaars gezelschap en het heerlijke eten. Noud kon er helaas niet bij zijn maar die is er morgen bij met zijn vriendin als we naar Schiphol gaan. De grote carpaccio viel bij zowel Annelot als Sam prima in de smaak.

 

Read the rest of this entry »

22.11.2019 – Olie

De parketvloer is behandeld en in de olie gezet. Deze behandeling is in plaats van lakken en vervangt het in de was zetten van de vloer. De olie is licht wit gekleurd. Even een paar dagen drogen en dan gaan we weer de woonkamer in.
 

Read the rest of this entry »

21.11.2019 – 57 jaar

De trouwdag van mijn ouders was vandaag precies 57 jaar geleden. Ze trouwden in koud vroeg winterweer met een dik pak sneeuw. Ze kregen drie kinderen waarvan ik de oudste ben. Uit familie albums heb ik prachtige fragmenten kunnen vinden waaronder onderstaande foto’s. Vanmiddag heb ik met mijn moeder gesproken die het goed maakt. Er zijn veel momenten met dankbare herinneringen waaronder de foto’s als kind en nog steeds ook het jubileumfeest toen ze 50 jaar getrouwd waren.
Zie 21.11.2012 – 50 jaar.

Read the rest of this entry »

21.11.2019 – Parket schuren

Vandaag is het schuurwerk van de parketvloer gedaan. Allereerst werden de groefjes opnieuw gefreest zodat de oude laklaag netjes weg is. De volgorde is belangrijk omdat anders bij het schuren van de vloer de groefjes op sommige plekken vlak zijn waardoor de begeleidende rail van het padje raakt. Het is een prachtig gezicht om het echte hout weer te zien en te ruiken. Helaas meot er gauw een beschermlaag over en die komt morgen inclusief een wit tintje.

 

Read the rest of this entry »

18.11.2019 – Schilderwerk

Het schilderwerk in woonkamer, keuken en hal zit er op. Afgelopen zaterdag hebben we ons bezig gehouden met wat veranderingen in de inrichting zoals decoraties en lampen. De schade van het noodweer is hiermee weer verholpen en nu de kamer toch leeg is krijgt de parketvloer deze week groot onderhoud.

 

De nostalgische sfeer van werken doet denken aan de verbouwing in 2001:

maar ook aan het herstelwerk na de brand in 2010:

Read the rest of this entry »

17.11.2019 – Houten

Voor vandaag was ik ingedeeld om in Houten het D1 team te fluiten. Ze staan op 2de plek in de poule en speelden thuis tegen Myra D1. De uitslag werd 1-0. Het arbitreren verliep goed, ook na feedback van beide coaches, en er zaten weer een paar leerpunten bij. Na de wedstrijd reed ik door naar Wormerveer waar Sam tegen de Kraaijen H1 speelde. Helaas begonnen ze daar een kwartier eerder dan de reguliere tijd en kon ik alleen het 4de kwart meepakken. Toch goed voor 192 foto’s. Er zat veel emotie in dat kwart nadat Hisalis spelers onderuit werden gehaald. Bij een van die keren spotte ik mijn concurrent met camera.

 

Read the rest of this entry »

17.11.2019 – Territoriaal

Roodborstjes zijn nogal gehecht aan hun territorium en dekken dit dikwijls met bravour af. Terwijl de halsbandparkieten in drievoud in “zijn” boom zitten gaat hij er vrolijk boven zitten. Hij geeft aan dat dit zijn plekkie is. Eerder zag ik hem al op het dak van het atelier.

Read the rest of this entry »

12.11.2019 – Zwaluwen (2)

De publicaties van de artikelen staan opnieuw op de bekende websites van hockeydenhaagleiden.nl, blikoplisse.nl en hchisalis.nl, met de foto’s die in het blogitem hiervoor zijn getoond.

Read the rest of this entry »

10.11.2019 – Zwaluwen (1)

Het H1 team speelde tegen de Zwaluwen en wonnen de match met 4-1. De zon deed vrolijk mee en gaf prachtig licht op de spelers waardoor de acties scherp in beeld konden worden gebracht. Sam stond lekker te spelen ondanks dat hij zich niet lekker voelde. Noud en Ingrid kwamen nog kijken in de tweede helft.
 
Read the rest of this entry »

10.11.2019 – Roodborst

Na het fluiten van een zeer natte en koude wedstrijd gisteren bij Pinoké was het weer vandaag stralend. Terwijl ik mijn camera pak om vanmiddag bij Sam’s wedstrijd foto’s te maken springt er een roodborstje over het atelier. Dat nodigt uit om de 600mm door het HR++ glas te proberen. Het blijft een fascinerend vogeltje.
 

Read the rest of this entry »

10.11.2019 – Herfstbos

De zon scheen prachtig door de bomen en de bladeren zijn helemaal rood en geel gekleurd. Zo nu en dan piepen de zonnestralen door de takken en geven rechte stralen op het pad. Op de hoge bomen nestelen zich de paddenstoelen en weerspiegelt de natuur zich in de strakke vijver. Op de achtergrond is het polderlandschap zichtbaar met aan de horizon mooi windmolens. De wandeling was om in te lijsten. Bij deze.
 


Read the rest of this entry »

08.11.2019 – Verkassen

Omdat de huiskamer, hal en keuken worden hersteld in kleur en aanzien (na waterschade), moet de hele woonkamer leeg. We maken van deze gelegenheid meteen maar het beste van door ook de vloer te laten schuren en lakken. Het is een heel gedoe om de piano, kasten en zitbank te verkassen naar het atelier; echt loodzwaar. Gelukkig hebben we goede verwarming in het atelier en met de provisorisch aangelegde UTP bekabeling hebben en tv en internet, wel zo handig. De vakmannen kunnen nu komen, wij gaan eerst eten.
 


 

Read the rest of this entry »