Archive for March 2012

30.03.2012 – Dubbel lek

Op weg naar huis vanavond ging het even mis in Den Haag bij het Paleis van Justitie. Links naast mij reed een grote bus die zijn baantje niet hield en mij dwong naar rechts uit te wijken. Ondanks herhaaldelijk claxoneren was er geen verandering van koers en had ik de keus: of de bus duwt me letterlijk weg of ik wijk nog iets verder uit naar de stoep. Ik koos voor het laatste en raakte de hoge stoep met beide wielen. Beide lek. Het oude ANWB telefoonnummer was van 2006, de politie komt niet meer voor dit soort zaken maar verbond me wel door met de ANWB die vervolgens niets kunnen met 2 lekke banden en me weer doorverbonden met de verzekering enz. Wordt vervolgd.


Fotos met BlackBerry

Read the rest of this entry »

25.03.2012 – AWD vogels

Na een inspirerende ochtenddienst in de Meerkerk, – met medewerking van een advocate die opgroeide in de sloppenwijken van Kenya en door hulp van Compassion uit de armoe werd getrokken, een opleiding kreeg en zich nu inzet voor mensenrechten -, hebben we de verjaardag gevierd van een zeer goede vriend. Daarna bleef er van de eerste dag in de zomertijd nog wat tijd om het AWD te bezoeken. Een aantal vogels en herten wachtte me al op, hier zijn ze.
 Read the rest of this entry »

24.03.2012 – Lente

De lente is echt begonnen, eerst op het hockeyveld met de E-mannen die een mooie 7-1 winst neerzetten. Op de terugweg zijn we even gestopt om een foto te maken van een hyacintenveld in een typisch tafereeltje met bollenschuur.

Read the rest of this entry »

17.03.2012 – Gietijzer bad

Vandaag geen hockey maar het gietijzeren bad vervangen na achttien jaar trouwe dienst. Het oude bad was aan vervanging toe en dat werd een klus samen met mijn schoonvader. Eerst een materiaallift opgehaald, het oude bad naar beneden (zo’n ding weegt gauw 170kg), het nieuwe bad omhoog, het oude bad naar de schroot en de lift weer terug. Noud genoot van de activiteiten met de lift. Na alle logistieke handelingen werd het tijd voor het vakwerk. Het nieuwe bad is net iets langer dan het oude en daarvoor was een kleine aanpassing nodig in de badkamer. Daarna kon het kitwerk en de afvoer in orde worden gemaakt. Operatie geslaagd.Read the rest of this entry »

11.03.2012 – Lente?

Vanmorgen zijn we naar de vroege dienst geweest. Het zonnetje scheen lekker in de tuin en de vogels in de tuin en park zongen hun hoogste lied. De kinderen waren opgetogen omdat ze zonder jas naar buiten konden. Het leek wel een echte lentedag.Read the rest of this entry »

07.03.2012 – Noordwijk

Met het hele management team zijn we verzameld in Noordwijk, niet ver van huis dus. Het thema is veranderen van je organisatie. Op zich niet een nieuw thema maar wel belangrijk om de uitdagingen binnen het bedrijf aan te kunnen. Tussendoor ben ik nog naar kantoor geweest voor urgente zaken, snel even naar huis en daarna terug voor een jazz-management-theater voorstelling van een jazz-groep uit Engeland en diner.
 

Read the rest of this entry »

05.03.2012 – Priemgetal

Raad eens welke dag het is. Kijk maar op de items van 2008, 2009, 2010 en 2011.

Read the rest of this entry »

03.03.2012 – Oefenen

Vandaag twee oefenwedstrijden (thuis) van de hockey gespeeld met de jongens E1 (2-6) en C1 (5-3). Leuk spel en weer veel geleerd wanneer we voor het echie moeten. Ondertussen is het nieuwe gietijzeren bad bezorgd:

Read the rest of this entry »

02.03.2012 – De Kromme

Deze avond weer eens afgesproken met mijn heel goede ex-collega Robbie en zijn vrouw Corry om samen uit te gaan eten bij De Kromme in Delft. Het was weer goed en gezellig om elkaar weer eens terug te zien. Even bijpraten, persoonlijke ervaringen en plannen voor de nabije toekomst uitwisselen. Kortom het was zoals altijd met hun een bijzonder oprechte en genoeglijke avond. Zie ook blog Robbie.

Read the rest of this entry »