Archive for December 2013

31.12.2013 – Vele handen

De kerstvakantie is een goed moment om klusjes af te ronden. In het atelier werden de stellingkasten in elkaar gezet en de buitenlampen geplaatst. Binnen werden voorbereidingen getroffen voor een kleine interne verhuizing, ofwel herindeling van de kamers.

Read the rest of this entry »

30.12.2013 – Boijmans

Een bezoek aan het Boijmans van Beuningen museum in Rotterdam is beslist de moeite waard. Het museum heeft een interessante combinatie van oude en nieuwe kunst. Bij binnenkomst mag je zelf de garberobe bedienen en je jas naar een ongrijpbare hoogte hijsen. Oude schilderijen zijn te zien van Frans Hals, Picasso en vele anderen. Het museum heeft ook een expositie van Oskar Kokoschka.


Read the rest of this entry »

25.12.2013 – Goudhaan

Tijdens een lange wandeling door het AWD was het opvallend rustig, geen dier of vogel te bekennen op een paar herten na en een aalscholver. Toch liep ik onverwacht tegen de goudhaan aan. Heel eventjes maar want ze zitten hooguit 1 seconde op dezelfde plek; de foto is niet echt scherp.

Read the rest of this entry »

23.12.2013 – Light Festival

Na wat werkzaamheden aan het atelier, regenwaterafvoer, vertrokken we net voor donker naar Amsterdam voor het Amsterdam Light Festival. Je wandelt een parcours langs kunstvoorwerpen die rondom het thema licht zijn uitgezet door het centrum van Amsterdam. Je kan ook een tocht per rondvaartboot doen maar met dit natte weer kun je beter nat worden dan niks zien. We liepen in omgekeerde richting om tot slot vlakbij de Stopera een hapje te eten bij Amstelhoeck. Ondanks de regen was het zeker de moeite waard.Read the rest of this entry »

14.12.2013 – Atelier (6)

Tijdens de afgelopen twee zaterdagen konden we een aantal dingen weer afronden voor het atelier. De installateur heeft de verwarmingsleidingen gekoppeld, zelf hebben we het pad aangelegd, de vloer geverfd en de donkere tafel helemaal kaal geschuurd. De tafel wordt werktafel.

De twee laatste foto’s zijn helaas Apple-kwaliteit

Read the rest of this entry »

13.12.2013 – Porsche 944

Mijn verjaardagskado is vandaag verzilverd: meerijden met een echte coureur in een Porsche 944. Rein had het geregeld met een kennis die actief is op het circuit van Zandvoort. Aangekomen in de pitch konden we meteen tekenen voor eigen risico en de Porsche 944 in. De auto heeft slechts 163pk/210Nm maar de coureur weet zeer goed de limiet te zoeken van de auto. Wat een prachtervaring. Na de eerste 4 rondjes sloeg de motor vast. Van een collega mocht onze coureur een andere 944 rijden en zo ging Rein het circuit op. Daarna kon ik nog een rit mee in weer een andere 944, weer genieten dus. Toen er daarna een andere coureur vroeg of er nog iemand meewilde, had ik mijn 3de rit te pakken. Die bleek uiteindelijk een rondje of 20 te gaan met een heuse wedstrijd om 2 andere 944’s er uit te rijden. Twee keer maakten we bijna een pirouet maar we bleven vooraan.
Na al het bochtenwerk en snelheden tot 220km/u werd het tijd om in Haarlem naar een sushi restaurant te gaan (Sumo). Daarna “The Butler” gekeken.

Read the rest of this entry »