Archive for the ‘skien’ Category

04.02.2023 – Fiss (5)

De week van samen skiën en snowboarden, als vader en zoon, was een geweldige belevenis. Samen er naar toe rijden, ontbijten, sporten en ‘s avonds dineren is een mooie herinnering aan samen de periode van het motorongeluk afsluiten en vooral een nieuwe tijd in te gaan. Het snowboarden is Sam op zijn lijf geschreven, hij beweegt als een artiest over de pistes. Het is een genot om die soeplesse te zien. Mijn eigen kunsten verbleekten daar bij. Of Sam niet liever alleen de strakke pistes wilde doen? Nee, dat is niet gezellig. We hebben een prachttijd gehad.


 


Read the rest of this entry »

04.02.2023 – Fiss (4)

Vrijwel de hele week hebben we mooi weer gehad behalve op donderdag 2 februari. Het sneeuwde en de bewolking hing erg laag. Je zag de piste niet goed en wanneer je de lift instapte kon je het einde van de lift niet zien. Het maakte het skiën best wel lastig. sam vond het geweldig om in de poedersneeuw te boarden. Het was weer een hele belevenis.


 

Read the rest of this entry »

04.02.2023 – Fiss (3)

Elke dag zaten we om 7:45uur aan het ontbijt en om 8:45uur in de lift naar de eerste piste. Rond 10:30uur was er vaak even tijd voor een koffie of chocolademelk. En om 12:30uur zochten we een restaurant om te lunchen. Onze favoriete plek was toch wel het panorama-restaurant boven Serfaus met prachtig uitzicht over de pistes.

Read the rest of this entry »

04.02.2023 – Fiss (2)

Het gebied Serfaus-Fiss-Ladis is vrij uitgestrekt en heeft 38 liften in gebruik en ruim 200km aan pistes. Sam en ik hebben zoveel mogelijk routes geprobeerd. Sam is handiger met snowboard dan ik met de skies. Hij durft met hogere snelheden bergafwaarts te gaan dan ik. We vonden een goede samenwerking in het assortiment blauwe en rode pistes. We genoten vooral van de Pezid, helemaal oostelijk gelegen.
 

Read the rest of this entry »

04.02.2023 – Fiss (1)

Op zondag 29 januari vertrokken Sam en ik voor een weekje wintersport naar Fiss en kwamen vandaag terug thuis. De heenreis verliep bijzonder vlot zonder files. Pas in het zuiden van Duitsland zagen we rijp aan de bomen en in Oostenrijk zagen we de eerste sneeuw, heel matig. In de loop van de week zou dat veranderen en viel er tijdens de ski- en board week een pak van bijna 12cm bij. Op de heenreis gingen we via de Fernpas en terug via Bregenz vanwege enorme vertraging aan de Fernpas kant. Onderweg was er veel file maar de hele rit duurde nu 10,5 uren i.p.v. 9,5 uren op de heenreis.
Fiss is het middelste plaatsje van het gebied Serfaus-Fiss-Ladis, een schattig dorpje met vrijwel alleen maar hotels, apartementen en restaurants, en natuurlijk de skiliften.


 

Read the rest of this entry »

27.12.2022 – Snowworld

Om een beetje in de winterse sfeer te komen gingen we vanavond naar Snowworld om te skien. Vanwege de vakantie was het erg druk en ons tijdslot was van 21:00-23:00 uur. De sneeuw was toch al aardig hobbelig geworden maar als je met elkaar op de piste staat is dat op zich al pret. Sam en Jasper stonden in de formule 1 stand, Salo maakte mooie slalom slagen en Annelot deed hetzelfde met kortere slagen. De piste was niet alleen hobbelig maar had in het midden ook veel ijs. Om te oefenen voor de wintersport zal ik nog een of twee keer de piste opgaan om mijn slagen te verbeteren. We maakten nog wat leuke foto’s en sloten deze actieve dag met veel plezier af.

Read the rest of this entry »

28.02.2022 – Zwitserland

Afgelopen zaterdag vertrokken Sam en Lucas naar Laax in Zwitserland voor hun wintersport vakantie samen met de ouders van Lucas. Het is hun favoriete oord en inmiddels ook van Sam. Sam en Lucas rijden in onze Volvo S60 onder voorwaarde dat ze de topsnelheid niet uitproberen. Ze zijn veilig aangekomen en de berichten terug zijn zeer enthousiast. Als ik de beelden zie dan begint het ook te kriebelen, want in 2019 waren Noud en ik ook van de partij in Laax. Het is daar inderdaad prachtig.

Read the rest of this entry »

22.07.2019 – Ringen

De ringen hadden we nog niet geprobeerd bij de watersport maar was bijzonder leuk. Sam en Noud hadden de buitenste ringen, ik mocht in het midden. Ingrid maakte foto’s vanuit de boot en had op een gegeven ogenblik de hand voor de mond. Ik dacht dat ze door de bewegingen van de boot de camera tegen de tanden had gekregen maar het omgekeerde was waar: ze kwam niet meer bij van het lachen. Ons onderling botsen en onze capriolen waren voor erg leuk maar vanuit de speedboot bijzonder vermakelijk.

 


Read the rest of this entry »

28.02.2019 – Laax (2)

Het gebergte rond Laax (en Flims) is zeer uitgestrekt, niet alleen in piste-kilometers maar vooral omdat je door de hoogte zo’n mooi uitzicht hebt. De piek van de pistes ligt op 3012m waar vandaan je de keus hebt om over de rode gletsjer piste naar beneden te gaan of via een 5,3km lange zwarte piste. Het was prachtig en indrukwekkend. Met een app op de mobiele telefoon hielden we onze prestaties bij waaronder afgelegde afstand en topsnelheid. Sam tikte de 99,1km/u aan en zelf heb ik de 88,2km/u kunnen halen. Eerlijk gezegd was het ons hier niet om te doen maar wel leuk als de app het voor je bijhoudt. Noud hield het niet bij en presteerde in het algemeen beter dan ik. Met name als de sneeuw zacht werd kon ik Noud niet bijhouden omdat het mij aan lef en kracht ontbrak om strakke bewegingen te maken in de opgehoopte “yoghurt” pistes (ontstaan door de hoge temperatuur onder de 2000m). De vakantie was zeer geslaagd en het verblijf in hotel Laaxerhof ook met alle faciliteiten binnen korte loopafstand en heerlijk ontbijt en diner.

Read the rest of this entry »

25.02.2019 – Laax (1)

Voor Sam, Noud en ik was de omgeving Laax geheel nieuw. In voorgaande jaren waren we in Flachau, Oostenrijk, en wintersporten in Zwitserland was op aanraden van een collega en een vriend van Sam. Het is ons zeer goed bevallen omdat de pistes hoog in de bergen liggen en het heel wijds is. Helaas brak de vriend van Sam op de tweede dag zijn sleutelbeen en wel zo vervelend dat hij in een naburig ziekenhuis geopereerd moest worden. Dat was even een enorme domper voor de jonge mannen. Gelukkig konden ze samen lunchen in de berghutten omdat in Zwitserland de liften voor zowel gebruik naar boven als ook naar beneden zijn ingericht.

Read the rest of this entry »

23.02.2019 – Sam 20

Onze skivakantie naar Laax begon op de verjaardag van Sam. De dag daarvoor overnachtten we in Winterthur, net over de Zwitserse grens. Om 12 uur stonden we al in de sneeuw op een hoogte van 2500m. ‘s Avonds na het diner in het hotel vierde Sam zijn verjaardag met Laax-getrouwe vrienden, Noud en ik. Het werd niet laat omdat skiën en snowboarden behoorlijk inspannend maar zeker ook ontspannen bezigheden zijn.Read the rest of this entry »

27.12.2018 – Snowworld

De kerstvakantie is ook een goed moment om de spiertjes te activeren voor de wintersport. Vandaag gingen Sam en ik snowboarden en skiën in Zoetermeer. De piste was al flink omgeschoffeld door de vakantiegangers wat niet prettig is voor een gemakkelijke afdaling maar wel een goede training is voor het echte werk.

Read the rest of this entry »

27.02.2018 – Österreich (2)

In de eerste dagen van de skivakantie was de temperatuur bijzonder laag, zo rond de -16 in het dal. Bovenop de berg komen er dan nog een paar minpuntjes bij met daar over heen nog een koud windje. Gelukkig was iedereen goed ingepakt en konden we de kou trotseren. Met de ski-app hielden we een beetje bij wat onze snelheid was. Alle snowboarders en skiërs zaten regelmatig tegen de 75km/u aan. Daardoor wist je precies waar de kieren in de helm of kol zaten; berekoud maar wel leuk. De pistes waren redelijk vlak met hier en daar wat ijs maar dat mocht de pret niet drukken. Enkelen van de groep kozen voor langlaufen, wandelen en vertoeven in het zwembad met bergzicht. Samen met de kids, die vooral funpark wilden doen met sprongen en trucs, deden we blauwe, rode en zwarte pistes. De pistes bij Flachauwinkl en Altenmarkt/Radstadt waren onze favoriet.
 


Read the rest of this entry »

24.02.2018 – Österreich (1)

Eindelijk was het dan zover: we gaan weer skiën, in Oostenrijk, bij het plaatsje Flachau. Vorig jaar zaten we er ook met bevriende families en nu opnieuw met alle families in hetzelfde hotel. We vlogen deze keer naar Venetië. De vlucht over de Alpen was adembenemend mooi en het uitzicht over Venetië eveneens prachtig. Vervolgens vertrokken met gedeukte huurauto zonder winterbanden maar met sneeuwkettingen naar Flachau te rijden, een ritje van ongeveer 4 uren. Bij vetrek in Venetië werden we er op attent gemaakt dat we vlak voor de grens met Oostenrijk even diesel moesten tanken omdat in koude gebieden antivries wordt toegevoegd. Dat hebben we geweten: de diesel begon in de dagen er na te vlokken bij temperaturen van -16 graden. Hierdoor hield de auto er mee op; het bijtanken bleek achteraf onvoldoende om het vriespunt van de diesel te drukken. Met een verdunner is het alsnog gelukt.
De omgeving van Flachau was prachtig wit en erg koud. Het waren prima ski-condities.
Read the rest of this entry »

14.05.2017 – D A A N

Vandaag ontvingen we de film van Daan (“DOITLIQEU”) over de skivakantie in Oostenrijk. De film laat de capriolen van Daan en Sam zien off-piste en de avonturen van de tieners op de piste van Flachau.
Zie ook Flachau (1), (2), (3) en ook het Youtube kanaal van D A A N.

Read the rest of this entry »