Archive for April 2013

30.04.2013 – Koning(in)

Voor het eerst in de 21ste en 20ste eeuw heeft Nederland weer een koning. De abdicatie van koningin Beatrix in Amsterdam was een bijzondere gebeurtenis. Op verschillende sites zijn reeds foto’s te bekijken, bijvoorbeeld op nu.nl. Een prachtig document van Nederlands erfgoed.
Nu de laatste koninginnedag plaats maakt voor koningsdag ben ik in het archief gaan kijken naar leuke herinnering aan de oranjefeesten, toen en meer recent.

Read the rest of this entry »

29.04.2013 – Keukenbos

Nadat de trampoline was geplaatst ben ik met Annelot en Greg op zoek geweest naar de bosuil. Dat is helaas niet gelukt. Wel hebben we de groenling, vink, roodborst en gaai gefotografeerd. De foto’s in de laatste twee rijen zijn door Annelot en Greg gemaakt.
 


Read the rest of this entry »

29.04.2013 – Trampoline

Afgelopen zaterdag al de eerste inspanningen verricht om de inground trampoline te plaatsen. Vandaag konden de 80 veren worden gespannen en konden de kinderen het doek proberen. Die veren zijn overigens erg sterk. Als je ze spant en niet goed vasthoudt én ze laten los dan kan zo’n haak zomaar een centimeter diep in je vinger slaan en dan moet je even naar de dokter om te laten hechten…

Read the rest of this entry »

20.04.2013 – Kikkerdril

De kikkers zijn al druk in de weer om te paren. In het buitenwater liggen grote klompen kikkerdril. De kikkers zwemmen druk heen en weer en spartelen door het water.
 

Read the rest of this entry »

14.04.2013 – Ransuil

De ransuil houdt zich prima verborgen in beschutte bomen. Vandaag kon ik hem spotten en fotograferen, wel in slaapstand maar het plezier was er niet minder om. In de tuin liet een heggenmus nog van zich horen en bij het water zat een eend die eventjes scheel achterom keek.
 

Read the rest of this entry »

07.04.2013 – Pimpelmees

Vanaf het terras genoten we vandaag van het zonnetje. Vogels fluiten vrolijk om ons heen behalve die ene pimpelmees die tegen de ramen vloog in de schuur, aan de buitenkant wanhopig geobserveerd door zijn vriendin. Omdat hij de weg terug niet kon vinden, heb ik hem in mijn hand genomen. Dat was niet moeilijk want hij hield zich als dood. Daarna bleef hij wel 10 minuten op mijn hand zitten en vervolgde zijn weg in de vrije natuur.
Op de schutting had zich ondertussen even een merel in het schouwspel laten zien en portreteerde netjes in de goede houding.

 


Read the rest of this entry »

01.04.2013 – Pasen

Afgelopen weekend hebben we Pasen gevierd met de familie in Friesland. Nadat we blij de opstanding van Jezus hadden gevierd in de baptistengemeente Bethel in Drachten, werden we door onze wederzijdse ouders verrast op een heerlijke maaltijd. Thuisgekomen hebben we vandaag genoten van de zon; golfen en fotograferen van o.a. de heggenmus, de boomleeuwerik, de roodborst en de merel.  

Read the rest of this entry »
 
Don`t copy text!