Archive for December 2010

30.12.2010 – Koud

Op een koude donderdagmiddag wilde ik nog even een wandeling door het AWD maken. Het zonnetje leek door te breken maar dat duurde maar even. Het bleef koud, ‘s avonds had ik rillingen…

Read the rest of this entry »

25.12.2010 – Kerst

Gisteravond hebben we kerst gevierd met vrienden, eerst hebben we thuis gegeten en daarna hebben we samen één van de kerstnachtdiensten van de Meerkerk bezocht. Vanmorgen, eerste kerstdag zijn Ingrid, Noud en ik een wandeling gaan maken door het AWD. De zon scheen en gaf geweldig veel kleur aan de natuur. Echt even genieten van duinen, landschap, vinken, kramsvogels, roodborstjes en herten. Noud had de verrekijker mee en keek driftig mee om dieren te spotten.


Read the rest of this entry »

19.12.2010 – Wintervogels

Het winterse weer geeft ook weer nieuwe kijk op de natuur. Vandaag heb ik in een half uurtje een aantal verschillende vogels gefotografeerd: boomklever, kraai, meeuw, spreeuw, merel, duif, vink, pimpelmees en de koperwiek (eerste foto). En dat gewoon om de hoek.
 


Read the rest of this entry »

18.12.2010 – Verhuisd

Vandaag hebben we met familie en vrienden mijn ouders verhuisd van mijn ouderlijk huis naar hun nieuwe appartement in de omgeving. Mijn zus en zwager hadden al enig voorwerk gedaan en nu was het sorteertijd en prioriteit stellen aan het bewoonbaar maken van hun nieuwe stekkie. Met verende krachten is het gelukt en ‘s avonds waren de “opdrachtgevers” opgelucht, blij en ook emotioneel bij het ingebruik nemen van de nieuwe locatie. Al met al is het een heftige periode voor beide geweest, enkele operaties, afgelopen week nog een chemokuur en dan ook nog je vertrouwde plek inruilen. Het was een bijzonder moment om zo met familie en vrienden te beginnen en samen met hen te bidden om de zegen van God over het nieuwe huis. Want dat hebben ze me geleerd in makkelijke en moeilijke tijden en zo werd het einde van een werkdag een nieuwe start.
Read the rest of this entry »

05.12.2010 – Friesland

Om mijn moeder in het ziekenhuis te bezoeken en Sinterklaas te vieren zijn we zaterdag naar het noorden gegaan (na de AWD wandeling). Verrassend hoeveel vogelsoorten er in de wintertuin van de familie zijn. De vink liet zich niet goed zien en de heggenmus zat alleen maar te bibberen. De mezen hadden wel schik. Mijn moeder kan 6 december weer naar huis en rust nemen nu de eerste kuur er op zit.

Read the rest of this entry »

04.12.2010 – Winter

Vanmorgen nog snel even door het winterse AWD gestruind. Onderweg aardig wat herten gezien en 1 vos. Door de hevige sneeuw die met een strakke wind in mijn gezicht blies kon ik de vos niet op de foto zetten. Het was een guur tochtje maar wel zeer ontspannen. Door de sneeuw en wind van -2 graden werd mijn haar een ijsdeksel.

Read the rest of this entry »

03.12.2010 – München

Op donderdag en vrijdag was ik voor een tweedaags werkbezoek naar München. Het was wel even spannend of de vluchten wel door zouden gaan, met name om terug te vliegen naar Amsterdam, zo vlak voor Sinterklaas. Het ging allemaal goed. München was lekker in gesneeuwd en dat geeft in ieder geval een mooi plaatje (met de blackberry). De kerstmarkt op het vliegveld geeft een passend sfeertje.

Read the rest of this entry »
 
Don`t copy text!