Archive for August 2012

31.08.2012 – Estland

Gisteren en vandaag in Tartur geweest voor werkbezoek. Vanuit Amsterdam vloog het toestel over Friesland en haar Waddeneilanden naar de hoofdstad van Estland, Tallinn. Vanuit Tallinn rijdt er elk uur een coach bus die de 180km in 2,5 uur aflegt. Estland doet beslist niet denken aan een Oost-Europees land, eerder aan Scandinavië. De taal hangt tegen het Fins en Hongaars aan en is niet te volgen met haar lange woorden met iets te veel klinkers. Wel een mooie reis door het landschap met typisch houten huizen. Op de terugvlucht kon ik nog even genieten van de mooie wolkpartijen en even zwaaien naar onze vrienden in Aalsmeer.

Read the rest of this entry »

30.08.2012 – 7×7

Vandaag heb ik voor het eerst in mijn leven mijn verjaardag in Estland gevierd. Het was overigens ook de eerste keer dat ik er was. Voor en na de vlucht ontving ik tientallen felicitaties van familie, vrienden en collega’s. Erg leuk.

Read the rest of this entry »

29.08.2012 – Bulgarije

Twee dagen op werkbezoek geweest in Sofia, Bulgarije. Vanwege de ruime vluchttijden was er gelegenheid om verschillende bezienswaardigheden te bekijken waaronde de St. Alexander Nevsky katherdraal, St Nedelya kerk, opgravingen, Nationale Bibliotheek, universiteit en vele andere mooie (regerings) gebouwen. Ze kunnen daar ook lekker ijs maken. Betalen per gewicht.Read the rest of this entry »

24.08.2012 – Intouchables

Zelden heb ik zo gelachen om een film in de bioscoop; Rein en ik waren niet de enigen, heel Tuschinksi rolde over hun stoel. De film is een prachtig waargebeurd verhaal over een welgestelde man die verlamd raakt en een persoonlijke verzorger in dienst neemt. De verzorger komt zonder ervaring maar heeft zo zijn eigen stijl. Meer info op: http://www.intouchables.nl/

Read the rest of this entry »

19.08.2012 – Vendée (5)

Als vervolg op de vakantie items Vendée (1), Vendée (2), Vendée (3) en Vendée (4) is hier een kort filmpje van het verblijf in de Vendée.

Read the rest of this entry »

12.08.2012 – Rondje AWD

Vanmiddag hebben Ingrid en ik even een wandeling in het AWD gemaakt. De kleuren in de natuur zijn prachtig als er mooi zonlicht op schijnt.  

Read the rest of this entry »

05.08.2012 – 10 jaar

Vandaag was Noud jarig en kwam de familie op bezoek. Alle vrienden zijn, zoals elk jaar, op vakantie. Omdat het weer gunstig was, konden we even het strand bezoeken. Het mooie weer hield stand ondanks de donkere wolken vlak boven de duinen.
 

Read the rest of this entry »