Archive for August 2021

30.08.2021 – Hendecagonal

Wat zet je als titel op een blog item om te zeggen dat je jarig bent. Jarig? De leeftijd? 58? Inderdaad, vandaag is mijn verjaardag en een leuke bijkomstigheid is dat het getal 58 een polygonaal nummer is, nl. hendecagonal. Dat wil zeggen dat ½((3n)² – 7n) een match oplevert voor het getal 58. Te lastig?
Van een collega kreeg ik een mooie kaart met de tekst van Ziad K. Abelnour dat het leven als een camera is. Om die andere foto te maken is het voor mij belangrijk om mijn kompas op God gericht te hebben. Een levenlang heb ik de zegen van God mogen ervaren, ook toen het tegen zat. Van mijn moeder kreeg ik een kaart met de Bijbeltekst uit Psalm 143:8 waarin die basis heel mooi is vertolkt.

Read the rest of this entry »

29.08.2021 – Familie-eten

Met ouders en kinderen vierden we vandaag mijn aanstaande verjaardag. Na een gezellige middag met onze ouders vertrokken we met elkaar naar Lowietje aan de Kaag. Hier genoten we met elkaar van lekker eten en mooie wijntjes. Bij het nagerecht kwam er heus vuurwerk op tafel en werd er gezongen. Het werd een geslaagde verjaardagsviering met de familie.
 

Read the rest of this entry »

29.08.2021 – Prosecco

Gisteren floot ik de hockeywedstrijd van de MB1 tegen Ares MB2 uit Apeldoorn en vandaag stond Jong Dames 1 tegen Noordwijk op het programma. De wedstrijd begon om 12:15 uur. Vooraf kwamen de dames naar me toe om me te feliciteren met mijn verjaardag. Daarbij overhandigden ze mij een mooie fles Prosecco. En de wedstijd moest nog gespeeld worden… Het werd uiteindelijk 5-2 voor het thuisteam. Van het fluiten had Sam geen foto’s gemaakt, wel een paar van het team. Vandaar de “eenzame” scheidsrechter.

Read the rest of this entry »

22.08.2021 – Hour of Power

Vrijwel elke zondagochtend kijken we op RTL5 het programma Hour of Power met Jan van den Bosch en voorganger Bobby Schuller. Tijdens de zomervakantie waren er oudere uitzendingen met o.a. Henri Nouwen. Hij was de auteur van het boek “Eindelijk Thuis” en heeft een bijzondere lezing gehouden vanuit eigen beleving over geliefd zijn door de Hemelse Vader. Deze uitzendingen gingen over de onvoorwaardelijke liefde van God voor ons. Wat mij bijzonder aansprak was zijn verdere uitleg over liefde die dwingt en liefde die ruimte geeft. Hij liet daarbij zijn vingers in elkaar kruisen alsof beide handen elkaar in de greep hielden. Als liefde gedreven is door eenzaamheid en daarmee de ander in aanklampt, kan de aanklamping omslaan in verkramping. Met als gevolg dat mensen elkaar claimen en van elkaar bepaald gedrag eisen. Die liefde heeft een verkeerde basis. Daar tegenover is er liefde die gebaseerd is op het besef dat je een geliefd kind van God bent. Als twee mensen dat beide ervaren dan kunnen ze alleen zijn maar niet eenzaam. Vanuit die identiteit wordt liefde een borging, een huis of een bescherming waar beide zich gekoesterd voelen en er ruimte is voor elkaar, en zelfs ruimte om anderen te dienen.
Dat is mooi gesproken door Henri Nouwen en is terug te luisteren op youtube.com.

 

Read the rest of this entry »

21.08.2021 – Lowietje

Tussen de middag lunchten we bij de nieuwe restaurantketen Lowietje (aan de Kaag). We zaten 1 meter van het water waar continue plezierboten voorbij trokken. Ingrid ging voor boerenbrood met avocado, boerenbrood met rucola-kaaskroketjes en een soepje van de chef. Zelf koos ik brood met gebakken biefstukpuntjes, bospaddenstoelen, ui, taugé en geroosterde nootjes. Na een week van regen en hoge vochtigheid was het erg prettig om weer buiten op het terras te eten.

Read the rest of this entry »

15.08.2021 – Arbitrage

Het is weer zover, de oefenwedstrijden zijn begonnen als voorbereiding op de competitie 2021-2022. Het H1 team van Hisalis speelde een derby tegen het nabijgelegen team uit Nieuw-Vennep, de Kikkers H1. Samen met een hele fijne clubscheidsrechter, Maarten, floten we na een lange tijd van corona-stilte met heel veel plezier de eerste wedstrijd. Sam pushte maar liefst twee strafcorners in de goal van de tegenstander. Voor mezelf zijn er weer verbeterpuntjes met name in positionering om beter te anticiperen op verandering van spelrichting en beter zicht creëeren als er te veel spelers in de cirkel komen. Ook voor mij was dit een goede oefening. De samenwerking met de andere scheidsrechter was fantastisch.

 

Read the rest of this entry »

12.08.2021 – Noordkaap

Al dwalende door het Noord-Groningse landschap reden we door verschillende kleine dorpjes zoals Balmahuizen, Niehove, Oldehove, Saaksum en Roodehaan met zijn grasdakwoningen aan het Reitdiep. Onderweg passeerden we de grote landbouwboerderij waar vrienden van mijn ouders vroeger woonden en waar ik zelf met veel plezier een paar keer logeerde (eerste foto). Deze route bracht ons via Winsum bij Westeremden. Na het museumbezoek lunchten we bij Garnwerd aan Zee. Onze route vervolgde naar het uiterste noorden van Groningen, de Noordkaap. Dit is het meest noordelijke puntje van het vaste land van Nederland, en ook de regio waar Borre vandaan komt. Het ligt dicht tegen de Eemshaven aan en vanaf de zeedijk is het Duitse eiland Borkum heel duidelijk te zien. De klim op de zeedijk verliep goed en zo konden we samen genieten van het uitzicht over zee en land.


 


Read the rest of this entry »

12.08.2021 – Helmantel

Elk jaar proberen mijn moeder en ik een dagje uit te plannen en samen te genieten van mooie activiteiten en samen te eten. We houden beide van autorijden door landschappen en onverwachte uitstapjes maken. Vandaag was onze eerste bestemming Museum Helmantel in het oude wierdedorp Westeremden. Helmantel is een kunstschilder die veel stillevens levensecht heeft geschilderd. Zijn grote aandacht voor detail sieren zijn werk. Henk Helmantel’s werk was ook te zien in het museumwinkeltje tegenover de oude middeleeuwse pastorie waarin het museum is gevestigd.

 

Read the rest of this entry »

11.08.2021 – Houtwielen

Samen met Ingrid en Annelot waren we voor twee dagen op bezoek in Friesland. Vanmiddag wandelden Ingrid’s vader en ik door natuurgebied de Houtwielen, een pad wat we al vaker hebben gelopen, in 2010 (met vosje pup) en in 2019. Vandaag was het erg stil en zagen we alleen schapen, twee Konigspaarden en een Schotse Hooglander. In de lucht vloog een bruine kiekendief en later ook nog een buizerd.Read the rest of this entry »

06.08.2021 – Aglais Urticae

De vosjes komen weer in de tuin. Dat is een verbetering ten opzichte van een jaar geleden toen we weinig vlinders meer zagen. De officiële naam van de klein vos is: Aglais Urticae.

Read the rest of this entry »

05.08.2021 – Noud 19

Onze jongste is vandaag negentien jaar geworden. PostNL kwam het kado van zijn zus bezorgen. De piano staat nu vol met kado’s zoals kleding, kookboek en een attractie-park ticket enz. Samen met gezin, vriendin en grootouders vierden we zijn verjaardag.


 

Read the rest of this entry »

04.08.2021 – FatDaddy

Op de terugweg van Arnhem naar huis reden we langs Amsterdam. Waarom dan niet even bij Sam op zijn werk kijken? Toen we aankwamen was hij net bezig met een fotoshoot van een van de e-bikes. Het was een kort en gezellig bezoek met hem en zijn werkgever die tussendoor fietsdemo’s moesten afnemen.

Read the rest of this entry »

04.08.2021 – Deelerwoud

Via de boekenserie van Natuurfotografie reden naar locatie Deelerwoud bij Deelen waar we een route wandelden van 7km. Het ligt ten oosten van Park de Hoge Veluwe en is een prachtig natuurgebied. Er was weinig bewegend materiaal om te fotograferen maar de omgeving is wel erg mooi. De heide begint te bloeien en kleurt hier en daar al paars.

Read the rest of this entry »

03.08.2021 – Meesters

Het Kröller-Müller toonde hele mooie collecties van Van Gogh, Picasso, Gestel, Mondriaan, Sluijters, Toorop, Signac, Monet, Seurat en Israels. Door de éénrichting looproute was er een prettige rondgang en tijd om de schilderijen te bekijken. De werken van Van Gogh waren toch wel favoriet als ook Mata Hari van Isaac Israels.
 


Read the rest of this entry »

03.08.2021 – Kröller-Müller

Het bezoek aan het Kröller-Müller museum was met name gedreven door de Van Gogh collectie en daarmee ook beter gebruik van de museumkaart te krijgen. Door corona is een aantal musea en exposities gesloten geweest en nu was het museum open. In en buiten het museum zijn mooie objecten te bewonderen. Eén van de opvallende kunstwerken kwam via een video, van Marinus Boezem. Hij heeft in 1999 een symbolische kathedraal gemaakt in de bossen van Het Loo (waar we vorige week waren en helaas het niet hebben kunnen bewonderen) in opdracht van koningin Beatrix. In het museum en in de beeldentuin waren meerdere mooie werken te bewonderen o.a. Jardin d’émail van Jean Dubuffet. 

Read the rest of this entry »
 
Don`t copy text!