Archive for the ‘vakantie’ Category

03.08.2021 – Hoge Veluwe

De keren dat we Park de Hoge Veluwe bezochten was in 2008, 2010 en 2015. Voor vandaag hadden we een overnachting geboekt bij Landgoed Groot Warnsborn bij Arnhem en Schaarsbergen; hier verbleef ik ook in 2016 tijdens een management workshop. Het landgoed ligt prachtig gelegen in de bossen en we genoten geweldig van een 6-gangen menu nadat we ‘s ochtends al fietsend het park hadden bekeken en ‘s middags het Kröller-Müller museum hadden bezocht. In het park zagen we een prachtig edelhert en een groep wilde zwijnen die al grazend het terrein rondstruinden.

 


 

Read the rest of this entry »

23.07.2021 – Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim heeft ons veel plezier gegeven en de afgebroken vakantie van vorig jaar weer goed gemaakt. Het was voor ons als familie met vriendinnen heel waardevol om deze herinneringen samen te maken. Het verblijf stond in het teken van samen activiteiten ondernemen en met elkaar plezier maken. Dat is gelukt en we kijken dankbaar terug naar een intensieve week van ontspanning en gezelligheid.Read the rest of this entry »

22.07.2021 – “Nock” natuur

Op de bergrug terug naar de auto zagen we ook de tapuit en opnieuw de zwarte roodstaart (met oranje staart). In dit gedeelte wisselen rotsen, bomen en begroeiing elkaar voortdurend af. Het landschap deed Annelot denken aan Argentinië. De natuur is hier erg mooi en er zijn soms mooie knoppen in de struiken en gras te zien.

 
 

Read the rest of this entry »

22.07.2021 – Alpenmarmot

Terwijl we op de rug van de Klomnock wandelden hoorden Annelot en ik de piep van de alpenmarmot. Opnieuw had ik de telelens bij me in de hoop dat we het beest zouden spotten en dus konden fotograferen. En het was meteen raak. Daar zat hij: heerlijk op een stuk rots om zich heen te kijken. En warempel, nog eentje op 5 meter naar rechts. Op de tweede foto is het beestje net te zien. Maar het hield nog niet op want bij de tweede spotte Annelot ook nog een kleintje. Toen we later aan de andere kant van de berg waren was het weer raak. Deze was moeilijk te zien want hij zat met zijn schutkleuren op een rotsblok en keek vandaar over de vallei. Meer info over alpenmarmot (“Murmeltier”) is te vinden in dit youtube filmpje.

 

Read the rest of this entry »

22.07.2021 – Nockalm

Het Nockalm gebied is een zeer bekend natuurgebied in Karinthië waar een prachtige bergweg door het landschap kronkelt. Vandaag heb ik samen met Annelot de route gelopen die we ook vorig jaar liepen (toen was zij er niet bij). Het is een route die eerst naar de Klomnock top gaat (2331m) en daarna naar de Mallnock top (2226m). Vervolgens loopt de route aan de achterkant van de bergrug terug naar de parkeerplaats Glockenhütte waar we onze wandeltocht begonnen. Het bijzondere was dat we op deze tocht de alpenmarmot een aantal malen van dichtbij hebben gezien en dat we de Klomnock beklommen terwijl we in de wolken waren. Gelukkig trok het wolkenpak al gauw weg.
 


Read the rest of this entry »

21.07.2021 – Adriana

Vorig jaar aten we bij Adriana en ontdekten we dat bij het bestellen van steak voor meerdere personen de ober met een karretje komt en met een bel aankondigt dat de steak gearriveerd is. Dit jaar wilden we dat ook beleven en de Tomahawk werd geleverd na het voorgerecht van zalm, carpaccio en octopusringen. De ober sneed het vlees aan tafel en serveerde het vers aan tafel. Het vlees was heerlijk gekruid en we lieten het ons goed smaken. Het werd een feestelijke avond die we afronden met een voor iedereen passend nagerecht.Read the rest of this entry »

21.07.2021 – Falkerthaus

Na het raften brachten we de oudste dames naar de lift van Brunnach waar zij een wandeling maakten op de berg en terug naar huis. Ingrid en ik verkenden de route naar het Falkerthaus en liepen onderweg tegen een beek aan die over de weg stroomde en voor ons het pad blokkeerde. We keerden om en ontmoetten de dames weer thuis bij de vakantie-woning.

Read the rest of this entry »

21.07.2021 – Raften

Water heeft een sterke aantrekkingskracht tijdens de vakantie. Daarom vertrokken we dit jaar opnieuw voor een rafting avontuur. Met z’n vieren kregen we een plekje in een boot van 12 personen. Kapitein Martin stuurde de boot door wilde golven en maakte er een heus team van. De route van 15km werd onderbroken door een pauze bij een brug waar de stroming erg sterk was en de diepte bijna 2,5m. Dit wilde ik wel even meemaken en zo maakte ik als tweede de sprong van 5m hoogte en zwom snel terug naar de kant. Dat ging me goed af maar om de benen op de grond te krijgen viel tegen. Gelukkig waren er helpers langs de kant. De overwinning was niet zozeer om de sprong te maken of aan land te komen maar om mijn elleboog weer actief te kunnen gebruiken, zowel bij het roeien in de boot en als bij het springen vanaf de brug. Noud, Annelot en Lianne genoten ook van de rafting route net als vorig jaar.

Read the rest of this entry »

20.07.2021 – Suppen

Het suppen op de Brennsee bij Feld am See stond hoog op het lijstje van de familie. Voor mij was de camera voldoende en zo kon ik de kunstjes van iedereen vastleggen. De Brennsee is niet erg groot maar door de sterke wind werd het een flinke inspanning om het meer over te steken.


 

Read the rest of this entry »

20.07.2021 – Brunnach

De Brunnacher Höhe ligt om de hoek en is vanuit onze vakantie-woning te zien. We waren er nog niet eerder geweest en namen de lift naar de hoogte van 1908m om vervolgens op de bergtop een paar kilometers te wandelen. Vanaf dit punt kun je zowel de Mallnock (dichtsbijzijnde top), de Klomnock en de Falkert duidelijk waar nemen. Het uitzicht is opnieuw prachtig. Ook in omgekeerde richting kunnen we vanaf de bergtop de vakantie-woning zien. Na een korte wandeling genoten we in een dubbele ligstoel van een drankje en wat hapjes.


 


Read the rest of this entry »

19.07.2021 – Zwarte roodstaart

Kijk, een zwart vogeltje met een oranje staart. Wat is dat voor vogel? Het vogeltje dartelt vrolijk van huis naar huis en blijkt een zwarte roodstaart te zijn. Het eigenwijze kopje en de oranje staart maken het een mooie verschijning.

 

Read the rest of this entry »

19.07.2021 – Falkert (1)

Bad Kleinkirchheim ligt tegen het Nockalmgebergte aan. In deze omgeving hebben we een aantal toppen beklommen. Vandaag gingen we naar de Falkert die een top op 2300m heeft. Na het parkeren van de auto liepen om het pittoreske Falkertmeertje heen en gingen we vervolgens de lange steile oploop wandelen richting de top. Het uitzicht op deze route is op heel veel plekken adembenemend. Na het passeren van de top konden we nog even aan de sneeuw voelen. Tijdens de wandeling zagen we typische bergdieren waarover meer in Falkert (2).
 Read the rest of this entry »

18.07.2021 – Kaiserburg (2)

Nadat Sam zijn afdaling is begonnen, gingen we de Kaiserburg berg af om van 2055m naar 970m door de bergen en bossen naar beneden te wandelen. De kabelbaan had ons eerst omhoog gebracht en via smalle bergpaden gingen we steil naar beneden. Op de berg ben je je oriëntatie vaak kwijt omdat de paden slingeren en je soms niet weet hoe ver je naar oost of west bent afgedwaald. Uiteindelijk kwamen we op de bestemming in het dal van Bad Kleinkirchheim aan waar Sam na een nieuwe flow trail afdaling ons tegemoet kwam. Het wandeltraject konden we mooi volgen met de app van mapmywalk.com en bleek 7,5km te zijn.


 


Read the rest of this entry »

18.07.2021 – Kaiserburg (1)

De prachtige 15km lange mountainbike flow trail van Kaiserburg was vorig jaar een geweldige beleving maar ook de plek waar mijn elleboog het begaf. De geplande vakantie werd toen ruw onderbroken en dit jaar wilden we positieve herinneringen verzamelen van de prachtige omgeving en activiteiten die je er kunt ondernemen. Sam had een mountainbike gehuurd en wij gingen wandelen vanaf de Kaiserburg. In de loop van de week zou Sam meerdere afdalingen ondernemen en de laatste keer in een recordtijd van 20 minuten. Later in de week huurden de drie oudsten een e-bike en hebben de berg beklommen en daarna afgedaald. Sam heeft de meiden de valplek nog laten zien. Inmiddels waren de hobbels van vorig jaar verwijderd. Kalf-en-put verhaal? Hoe dan ook, het is een positieve mountainbike ervaring geworden. Zelf hield ik het bij wandelen.
 

Read the rest of this entry »

17.07.2021 – Aankomst

Om 6:00 uur vertrokken Sam, Annelot en Lianne van huis om in één keer naar Bad Kleinkirchheim. Wij vetrokken om 9:00 uur vanaf Heitzenhofen en kwamen rond 16:00 uur aan. De eerder vertrokken Mini Countryman kwam rond 20:00 uur op bestemming. Dat laatste was verbazingwekkend omdat op zaterdag het fileleed groot was. Dicht tegen de Oostenrijkse grens aan werd het weer al maar slechter en waren er stortbuien op de snelweg, met name in de omgeving van Salzburg waar achteraf ook overstromingen plaatsvonden in het stadje Hallein dat dicht tegen de A10 aan ligt. We konden alleen maar hopen op beter weer. Het belangrijkste voor de familie vandaag was dat iedereen veilig op plaats van bestemming is aangekomen.
De vakantie week in Bad Kleinkirchheim kan beginnen of eigenlijk voortgezet worden en hopelijk kunnen we de verloren week van vorig jaar nu goedmaken.Read the rest of this entry »
 
Don`t copy text!