Archive for January 2009

25.01.2009 – Polder

Vanmiddag hebben Ingrid en ik een rondje polder gelopen met Rakker (onze Maltezer). Met het rondje AWD erbij waren dat 10km vandaag.
Helaas ligt Sam nu al twee dagen met griep in bed met een vrij hoge koorts. We hopen dat de paracetamol de temperatuur weer gauw laag krijgt en hij ook weer van de partij is. Zijn hockey team won zaterdag wel met 5-4 in Amsterdam.
 

Read the rest of this entry »

25.01.2009 – AWD (ii)

Vanmorgen met Annelot naar het AWD geweest en genoten van de natuur. Mooie vogels gezien en twee herten waaronder een jonkie. Ook Annelot heeft fotos gemaakt.

Read the rest of this entry »

24.01.2009 – AWD (i)

Wat een geweldige ochtend in het AWD. De zon scheen prachtig over de duinen en het bos. Zelfs de dieren genoten, misschien wel omdat ze mij weer zagen. Mooie shots kunnen nemen van herten, koolmezen, kramsvogels en roodborstjes. Heerlijk om te zien dat de 500mm scherpe beelden produceert, je hebt dan wel contrast nodig.Read the rest of this entry »

21.01.2009 – SlideshowPro

Vandaag op inspiratie van natuurfotografen om me heen, mijn Adobe Lightroom uitgebreid met een gallerij module. Slideshow Pro for Lightroom biedt een mooie oplossing en integreert uitstekend met Lightroom. Hier is een eerste aanzet: Natuurfotografie >> Dieren.

Read the rest of this entry »

18.01.2009 – Filmpje

In de kerstvakantie heb ik een videocameraatje gekocht om naast de fotografie bewegende beelden te kunnen opnemen. Als de beelden eenmaal zijn bijgewerkt met Magix (op advies van Leen) kan er een leuk filmpje uitkomen. Onderstaand is mijn 2de film, dit keer even zonder muziek.

Read the rest of this entry »

17.01.2009 – Statistiek

Per jaar worden er 700.000 fietsen gestolen in Nederland. Die van Annelot is afgelopen woensdag/donderdag gestolen; op dag 15 van 2009. Dat is omgerekend ongeveer het 28.768ste geval in 2009. Via het web heb ik aangifte gedaan en tot mijn verbazing de volgende dag al zeer correct gebeld door de politie. Het www.fietsdiefstalregister.nl is er om te traceren of de fiets terecht is. Verder rekenend betekent het dat iedereen, er van uitgaande dat elke Nederlander een fiets heeft, elke 20 jaar eens aan de beurt is. Statistisch gezien valt Annelot qua leeftijd redelijk in een het centrum van een normaalverdeling. Het kabinet wil de diefstal in 2010 verlaagd hebben tot maximaal 100.000 per jaar. Gelukkig hadden we voor de verandering eens een fietsverzekering afgesloten. De fietshandelaar had een nieuwe fiets op voorraad en heeft hem meteen rijklaar gemaaakt. Zo kan er maandag gewoon weer naar school gefietst worden.

Read the rest of this entry »

11.01.2009 – Bezoek

Vandaag zijn we naar Friesland geweest voor een “poppeslok” bij Silvan en bezoek bij mijn vader en moeder. Mijn vader gaat weer vooruit en komt weer op krachten. De kleine Silvan is een prachtventje en maakt zijn terecht trotse ouders erg blij, en wij met hen.

Read the rest of this entry »

10.01.2009 – Kagerplassen

Vandaag ben ik gaan schaatsen op de Kagerplassen, naar Warmond en Kaagdorp. Het landschap is prachtig, de sfeer met ijs is fantastisch en iedereen doet aardig. Vanmiddag zijn Noud en ik nog eens naar Kaagdorp geschaatst en onderweg kwamen we de ijszeilers tegen, wat Noud erg interessant vond. Het ijs was prachtig strak. Voor vogels is het even ploeteren en groepen eenden en zwanen houden hier en daar een wak open.


Read the rest of this entry »

09.01.2009 – Winter

Het vriest, de winter is echt en we kunnen schaatsen. De jongens en Annelot gingen vandaag met school naar de ijsbaan. De vogels zoeken naar eten.

Read the rest of this entry »

07.01.2009 – Silvan

En jawel, Ingrid en ik zijn voor het eerst, als ouders, tante en oom geworden. Ja, we waren al 4x oom en tante. Nu voor de 5de keer, Silvan is zijn naam, ouders: Paul en Ynke.

Read the rest of this entry »

07.01.2009 – Thuis

Gisteren bericht gekregen dat mijn vader weer naar huis mag omdat hij langzaam weer op krachten komt en de antibiotica aanslaat. Vanmorgen is hij weer thuis gekomen.

Read the rest of this entry »

01.01.2009 – Nieuwjaar

We gaan 2009 in met goede berichten over de gezondheid van mijn vader. Toch zal hij nog wel even moeten blijven. Vanaf deze plaats, een gelukkig en voorspoedig nieuwjaar aan alle lezers van deze blog.

(Bron: http://www.printablecalendars.org/)

Read the rest of this entry »