Archive for July 2008

27.07.2008 – Plezier

Zondagmiddagplezier in de tuin en op de fiets.

Read the rest of this entry »

26.07.2008 – Natuur

Met de nieuwe camera even de omgeving verkennen met graanvelden en een valk gespot. Onderweg een fuut en een meerkoet gefotografeerd. De fuut was een (onderwater)boef…

Read the rest of this entry »

25.07.2008 – Linnaeushof

Samen met Noud en zijn vriend ben ik een dag naar Linnaeushof geweest. De jongens hadden grote pret en we hadden het weer echt mee.

Read the rest of this entry »

21.07.2008 – 15006

Eindelijk is het zover, overgestapt op Adobe Lightroom als vervanging van mijn eigen gebouwde database in Lotus Notes. Om niet alle informatie te verliezen heb ik in de afgelopen weken zo’n 15000 foto’s overgezet inclusief meer dan 3500 sleutelwoorden. Vooral dat laatste was een hele klus omdat de woorden uit gewone beschrijving moesten worden gedestilleerd en gestandardiseerd. Bijv. “kopen”, “gekocht”, “kocht” en varianten daarvan moeten in de database leiden tot slechts 1 sleutelwoord: “kopen”. Eenzelfde geldt voor varianten en meervoud vormen van een woord met zelfde betekenis. Links Lightroom, rechts mijn Lotus Notes database met gps, albums enz.

Read the rest of this entry »

13.07.2008 – Claudia

Vandaag zijn we ‘s ochtends eerst naar de kerk geweest. ‘s Middags kwam Claudia op bezoek en zijn we naar het strand geweest bij Duindamseslag. Het weer was stralend, de wind uit zee en de zon volop aanwezig waardoor de zee mooi blauw kleurde. Het zicht was helder van Scheveningen tot Zandvoort. Ideaal voor fotograferen…Read the rest of this entry »

09.07.2008 – Tante Kee

Vanavond uit eten geweest met Ingrid op De Kaag bij Tante Kee, zomaar. Je kan rustig zeggen: dat was niet verkeerd.

Read the rest of this entry »

06.07.2008 – Raket

Vandaag waren Paul & Ynke op bezoek. Sam demonstreerde zijn raket van een cola-fles, het concept van Expo Noordwijk. Een kurk met fietsventiel, een houder, een fietspomp en water. Met een beetje druk in de fles schiet hij zo een meter of 10 de lucht in. Gegarandeerd plezier.


Read the rest of this entry »

04.07.2008 – Snake

Voor zijn verjaardag krijgt Noud een grotere fiets, een Batavus Snake in blauw/geel. Hij fietst er meteen mee weg in het park.

Read the rest of this entry »

29.06.2008 – Vissen

De nieuwe hobby van Sam is vissen. Hij heeft de smaak echt te pakken. Op zondag zijn we samen gaan vissen, op de fiets, langs de Hoofdvaart naar de Kaag. Resultaat was mager: slechts 2, maar wel genoten van de mooie natuur.


Read the rest of this entry »