Archive for July 2010

31.07.2010 – Corfu (2)

Nog een aantal indrukken van de vakantie op Corfu, met name van de natuur, zee en rotsen. Opvallend waren de dolfijnen die voorbij zwommen. Een aantal mensen waren de gelukkigen om net op dat moment een boot ter plekke te hebben. Desondanks keken de passagiers van de boot op de eerste foto net even de verkeerde kant op. Hoe mooi wil je het hebben?

Read the rest of this entry »

31.07.2010 – Corfu (1)

In juli zijn we als gezin 3 weken naar Griekenland geweest op het eiland Corfu. Op de blog zal ik een aantal reportages laten zien. De vakantie was vooral ontspannen aan zee en voor de kinderen bij/in het zwembad. Daarnaast hebben we gevaren op zee met een redelijk vlotte boot, van rotsen gesprongen in zee, bezoek gebracht aan Kerkyra en verblijf van Sissi en nog veel meer. Het huisje was 50m van het strand en 30m van het zwembad. Het vervoermiddel was een Fiat Grand Punto; het reed maar niet het type auto waarvan je zegt: doet u hier maar een van. De pret lag vooral in lezen, zwemmen, lekker eten, varen, andere mensen ontmoeten en als gezin met elkaar optrekken.
Read the rest of this entry »

04.07.2010 – AWD

Zaterdagavond zat ik al een beetje te hikken, zou het morgenvroeg mooi fotoweer zijn. En jawel, prachtig om na zoveel weken weer met camera door het AWD te struinen. De vogels waren wel erg rustig of zaten diep in de bomen op een uitzondering daar gelaten. De jonge pimpelmees verraste me. Ook de vos liet zich weer even zien. En de zwarte roodstaart, de fitis, de rietgors en de boompieper. Boven in de lucht maakte een buizerd erg veel herrie. Hier en daar lag een hert rustig te genieten en kroop een rups rustig over het pad.


 

Read the rest of this entry »

03.07.2010 – Rondje varen

Wat een heerlijk weertje om even te varen. Samen met Ingrid en Noud hebben we nog net een rondje kunnen maken voordat de buien kwamen. Noud stuurde ons kunstig langs de waterlelies zodat ik even met de camera om me heen kon kijken. De oranje-vlag mocht natuurlijk even niet ontbreken.

Read the rest of this entry »

01.07.2010 – BBQ

Als afsluiting van het seizoen hebben we met de bijbelkring een barbecue gehouden bij Hans en Truus. Naast de speciale entourage, ze wonen op een woonboot, was het voorbereidende werk uitstekend gedaan door Truus. De mannen van het hete vuur hebben de worstjes, satéetjes en hamburgers goed geleverd. De kinderen konden vissen met de vakbekwame hulp van Jeroen. Hans had nog een verrassing voor de liefhebbers: een tochtje met de Kameleon. Kortom, een reuze gezellige avond.

Read the rest of this entry »

01.07.2010 – Brandweer en zo

Sam had na zijn kortdaat optreden bij de brand een uitnodiging van de brandweer ontvangen om met vrienden of met de klas op de kazerne te komen voor informatie over brandbestrijding. Ze mochten blussen en andere dingen uitproberen. Het was een leuke afsluiting van het jaar.

Read the rest of this entry »