Archive for June 2012

30.06.2012 – AWD

Vanmorgen heb ik een wandeling gemaakt door de duinen. Met een lekker zonnetje en mooi licht had ik me voorbereid op het fotograferen van veel vogels. Ik heb er wel wat gehoord maar niet veel gezien. De drie buizerds die hevig geluid maakten om territorium te verdedigen was een leuk schouwspel. Daarna volgden twee roodborsttapuiten, een koolmees, een paar futen en twee herten.

Read the rest of this entry »

29.06.2012 – Kamp 14

Het verhaal van Shin Dong-Hyuk is bijzonder te noemen, schokkend zelfs. Wat men in Noord-Korea met (erf)gevangenen tot 3 generatie lang doet druist in tegen elke basisvorm van mensenrechten. Het boek, “Vlucht uit kamp 14”, is de moeite waard om eens stil te staan wat crisis is als je al blij bent met drie korrels maïs en je leven bij elke kleine ‘overtreding‘ in gevaar is. Het is niet verwonderlijk dat na zulke ervaringen een gewoon leven niet meer gewoon is.

Read the rest of this entry »

28.06.2012 – Wenen

Voor twee dagen was ik op werkbezoek in Wenen met zijn nieuwe vliegveldterminal. Met de metro is het een half uurtje naar het centrum voor 4 euro. ‘s Avonds heb ik de stad nog even kunnen bekijken bij o.a. het natuurhistorisch museum en het parlementsgebouw. Daar tussenin was de FPÖ de boel even lekker aan het opstoken door overal tegen aan te schoppen. Op de weg terug was het uitzicht over Wenen en de Donau erg mooi, beetje heijig. In Nederland vlogen we binnen bij Lelystad bij de verbindingsdijk naar Hoorn. Later over Purmerend richting IJmuiden, Amsterdam-Rijnkanaal naar de polderbaan.Read the rest of this entry »

14.06.2012 – Turijn

Vanuit München vloog ik met Air Dolomite in een propellortje naar Turijn. Het leuke aan dit type is dat het op slechts 6km hoogte vliegt waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de bergen en het Comomeer. Nadat de daling was ingezet, vloog het vliegtuig precies over de autostad waar de Fiat’s worden gemaakt. Net voor de match Ollanda-Germania kon ik nog een heerlijk hoofdgerechtje eten in het prachtige nh hotel gebouwd en ingericht naar een fraai industriëel ontwerp. Mijn kamer was 5 meter hoog, gordijnen waren electrisch bedienbaar enz. Zeker een aanrader op deze locatie.
Read the rest of this entry »

13.06.2012 – München

Op dinsdag en woensdag was ik voor werkbezoek in München. Na vele gesprekken, telefoontjes tussendoor en ‘s avonds nog wat mailtjes was het ook leuk om even een kijkje bij de rivier de Isar te nemen, waarlangs het Duitse museum is gebouwd. Op woensdagavond vertrok ik voor een werkbezoek aan Turijn.

Read the rest of this entry »

10.06.2012 – Braamsluiper

Terwijl de jongens gingen varen met de Zodiac, zijn Ingrid en ik gaan wandelen in de duinen. Het weer lokte veel mensen naar buiten die van natuur, strand en buiten leven houden. De vogels fluiten en vertellen hun verhaal. Op de bovenste foto: de braamsluiper. Op de middelste onder is nog niet bekend. Dat is genieten van de natuur om je heen. Het hoeft niet altijd ver weg want zelfs in het park om de hoek spotte ik gisteren een zwartkop; helaas had ik de camera niet bij me.

Read the rest of this entry »

08.06.2012 – Engelbertha

Vanavond heerlijk gegeten in de Engelbertha Hoeve in Leiden. Een aanrader.

Read the rest of this entry »

02.06.2012 – Dansen

We zijn net terug van een dansvoorstelling van Annelot in een locaal theater. Een zeer goed geregiseerde serie dansopvoeringen met als thema respect krijgen door het te geven. Verschillende dansgroepen hebben bijna 50 dansen opgevoerd. Annelot deed aan 3 mee. Het was een erg leuke avond, ook Greg en Noud waren mee.
Read the rest of this entry »

02.06.2012 – Hockeytoernooi

Vandaag was de afsluiting van het seizoen voor Noud’s team. Samen met de E1 die volgend jaar D worden speelden we in Amstelveen en werden we vierde (van de acht), in het linkerrijtje dus. Het was verrassend genoeg ook een heerlijke zonnige dag. Aan het einde van dag werd ik bedankt door de spelers en mocht een oranje hockeybal in ontvangst nemen met de handtekening van alle sterspelers. Een prachtige afsluiting van een competitie-seizoen waarin we tweede werden.


Read the rest of this entry »