Archive for March 2019

31.03.2019 – Catwijck

Na bezoek aan Hillsong Amsterdam reed ik door naar Katwijk waar de eerste teams van Hisalis tegen Catwijck speelden. Sam had foto’s gemaakt van de Dames 1; later nam ik foto’s van de Heren 1. Sam kon door blessure niet meespelen in het team van gefloten werd door mijn fluitcoach. De uitslag was een verlies van 4-1.

Read the rest of this entry »

24.03.2019 – Negen – Nul

De wedstrijd van H1 met Sam was uitermate amusant. Het team liet zich van zijn sterke kant zien en versloeg Hoevelaken met 9-0. Sam stond met name in de tweede helft sterk aan de bal. In de eerste helft werd zijn sleeppush door de keeper knap gekeerd.Later in de week is dit gepubliceerd op:
hchisalis.nl,
hockeydenhaagleiden.nl verslag,
hockeydenhaagleiden.nl topscores en
lissernieuws.nl:

Read the rest of this entry »

24.03.2019 – Boomkruiper

Tijdens het uitlaten van de hond had ik de camera meegenomen omdat er weer volop zonlicht was. Onderweg in het park hoorde ik de boomkruiper hoog in een berkenboom. Het licht gaf mooie kleuren en doorschijn door de bloemen en bladeren.Read the rest of this entry »

22.03.2019 – Lauswolt

Vrijdag was vandaag een vrije dag. Na autowassen en een paar boodschappen togen Ingrid en ik naar Friesland om onze ouders te bezoeken. Mijn moeder had prachtige warme sokken gebreid voor haar kleindochter en haar vriendinnen in Amsterdam die we mee mochten nemen. Het mooie lenteweer gaf fantastisch mooi licht op alles wat weer gaat bloeien.
Tegen de avond keerden we huiswaarts en gingen we op de bonnefooi langs landgoed Lauswolt waar ze waarempel nog een tafel vrij hadden. We begonnen met ons aperatief op het terras met uitzicht over het park met zijn ooievaars. Het diner was verbluffend fijntjes lekker en zo vierden we een nieuwe tijd die aanbreekt wat mijn baan betreft. Het was een geslaagde dag.Read the rest of this entry »

20.03.2019 – ISO 6400

Sportfoto’s hebben eigenlijk helder licht nodig om de sluitertijd zo klein mogelijk te houden. De vuistregel is dat de sluitertijd het omgekeerde moet zijn van de brandpuntsafstand. Dus met 400mm moet je sluitertijd eigenlijk 1/400 zijn om je foto enigszins scherp te krijgen. Met kunstlicht op een avond is dat heel lastig te doen omdat je met een ISO van 100 al gauw op 1/4 komt. Met deze camera kan er nog met gemak op ISO 6400 worden gefotografeerd waarmee je net tussen de 1/100 en 1/200 komt, met een belichtingscompensatie van -1EV. De foto’s zijn gemaakt tijdens een oefenwedstrijd van Sam in de H1 tegen Bennebroek.
Read the rest of this entry »

19.03.2019 – Stratocumulus

Vroeg op de avond maakten we samen een wandeling door de polder. Het lucht gaf een prachtig beeld omdat de stratocumulus wolken bijzonder fraai het zonlicht reflecteerden. De kleuren varieerden van geel, rood, roze en blauw.
 
 
 

Read the rest of this entry »

17.03.2019 – Kustwacht

Voor de hockey waren we vanmorgen met de jongens bij Hillsong waar een spreker uit London (Robi Sonderegger) vertelde over Jesaja 40:30-31 dat God de jongeren kracht geeft en laat vliegen als op adelaarsvleugels. Hij gebruikte beroepsvliegen als een metafoor en benadrukte drie dingen die je tegenwerken: angst, vergeving, geloof. Bij angst ga je niet vliegen, als je niet besluit om te vergeven blijf je op je plek zitten en koester je soms het verleden, en tot slot, als je niet gelooft dat God met je is dan kom je niet in beweging.
Na de hockey maakten Ingrid en ik een strandwandeling in de sterke wind. Onderweg zie je al de eerste bollenvelden in hun kleurige patronen verschijnen; we zijn al half maart voorbij. Bij herhaling vloog de kustwacht over het duingebied en was er zelfs een helicopter langdurig op een bepaalde plek. Ook politie speurde met auto’s en motor naar iets wat op een zoekactie leek.
Met de krachtige wind en heerlijk zonnetje was het weer bijzonder aangenaam om buiten te zijn.Read the rest of this entry »

17.03.2019 – JA1/H2

Gisteren speelden we met ons team (van Noud), jongens A1, opnieuw in de competitie. Met een monsteruitslag van 19-0 lieten de spelers zich van hun beste kant zien. Goed spel en doorzetten tot de laatste minuut. In de competitie staan we boven aan en is ons doelsaldo 66. We stonden te laag ingedeeld en de cijfers laten het ook zien. Ik floot gisteren de meisjes B2 voor Sam die op zijn beurt bij ons, JA1, kwam fluiten.
Vandaag floot ik het Heren 2 team tegen Heren 9 van AMVJ die met 7-1 wonnen.

Read the rest of this entry »

10.03.2019 – Woerden H1

Vamiddag speelde Sam tegen Woerden H1 en wonnen met 2-0. Sam werd “man of the match”. Hij stond sterk te spelen op de positie rechtsachter. Het werd een mooie wedstrijd met veel regen.
 
Read the rest of this entry »

09.03.2019 – Competitie JA1

Afgelopen donderdag hervatten we de veldcompetitie en speelden we (Noud als speler, zelf als coach van de JA1) uit tegen Hoorn. Het leek wel Siberië, zo koud, nat en hagel. Na 5 minuten waren de spelers door en door nat. Door de koude storm konden sommigen niet meer goed grip houden op hun stick. De uitslag werd uiteindelijk 0-9 in ons voordeel.
Vandaag speelden we al meteen onze tweede wedstrijd en die viel redelijk tegen. We konden onze vorm niet pakken maar wonnen uiteindelijk met 1-10. Vanaf het begin van de competitie staan we bovenaan en dat houden we ook graag zo. Het team is gericht op inzet en spel maken.

Read the rest of this entry »

08.03.2019 – DxO

De website DxO Mark meet de karakteristieken van camera sensors op een betrouwbare basis en heeft een enorme database met referenties van sensor metingen. Vandaag zag ik dat de Nikon Z6 dezelfde sensor gebruikt als de Sony α7iii maar qua karakteristiek er niet iets onder zit. Dat heeft te maken met het bewerken erna van het sensor beeld.
DxO zegt over de Sony α7iii, “Low-light performer“, het volgende: “After the ground-breaking A9 and the eagerly anticipated A7R III, Sony has lifted the lid on the A7 III. At $2,000, the Sony A7 III is a much more accessibly-priced model, built around a 5-axis, image-stabilized, 24MP full-frame BSI CMOS sensor. Although not a “stacked CMOS” sensor design like that of the a9, some of the technology derived from that model has filtered down, such as an electronic shutter mode at a still impressive 10fps, and a new, faster hybrid AF system. Its 425 contrast-detection AF points are complemented by 693 phase-detection AF points with 93% frame coverage, which Sony say performs twice as fast as its predecessor. The new model also gets the vaunted Lock-on AF and Eye AF modes seen on the A9.

Read the rest of this entry »
 
Don`t copy text!