Archive for August 2017

30.08.2017 – Felicem Natalem

Ik mag opnieuw beginnen. Het 53ste jaar zit er op en een nieuw jaar is begonnen. Hartelijk dank aan familie, vrienden en collega’s voor de felicitaties en kado’s. Naast parfum, chocolade, bonbons, heerlijke wijnen en kaarten, kreeg ik van Annelot en Ricardo drie boeken van Henk Binnendijk, boeiend. Met gezin hebben we mijn verjaardag gevierd en gezellig getafeld. Met mijn zus nog even werkethiek besproken over de Whatsapp, altijd wijs om te relativeren, zeker op mijn leeftijd. Een collega maakte mij attend op een gebedslied voor de werkdag. Typisch dat deze ethiekzaken zo bij elkaar komen, op mijn verjaardag.(Klik hier voor vertaling tegeltje)

Read the rest of this entry »

29.08.2017 – Ochtendzon

De prachtige ochtendzon en mist was reden om de auto even aan de kant te zetten. Helaas had ik de fullframe niet bij me en moest de foto even met de telefoon worden genomen. Toch een mooi plaatje.

Read the rest of this entry »

27.08.2017 – Bright Eye (5)

Vandaag was de afsluiting van de expositie van Ingrid getiteld Bright Eye. Dit weekend was er veel bezoek geweest en belangstelling; een geslaagde expositie. Met elkaar hebben we ingepakt en de expositie kunnen afsluiten. Op de weg terug hebben we met z’n drieën gegeten in Hoorn.
Zie ook Bright Eye (1), (2), (3) en (4).Read the rest of this entry »

27.08.2017 – Lauwersoog

Na wat verder toeren kwamen we in Lauwersoog terecht waar we even hebben geluncht. Met een prachtig uitzicht over de Waddenzee konden we Schiermonnikoog bijna aanraken. Het leek heel dicht bij.

Read the rest of this entry »

27.08.2017 – Afsluitdijk

Samen met Annelot ben ik vandaag naar Friesland gereden om bij de afsluiting te kijken en te helpen van Ingrid’s expositie in Leeuwarden. Onderweg zijn we even gestopt bij het monument op de Afsluitdijk.
 


Read the rest of this entry »

23.08.2017 – Schoorsteen

Voor de zomer werd ons door een bedrijf een offerte gedaan om de schoorsteen en nokvorspannen te repareren. Dit kwam erg gelegen omdat de schoorsteen watersporen naliet en de voegen erg vervallen was. De boel is opgeknapt en weer stormbestendig.

Read the rest of this entry »

18.08.2017 – EuroHockey

De Rabo EuroHockey Championship 2017 vindt deze week plaats in Amsterdam en begon vanavond met de dames van Nederland tegen Spanje. Het Wagener stadion is vernieuwd en is voor de wedstrijd geopend. Met Sam en Noud was ik na een korte file naar het Amsterdams bos getrokken en gingen we de wedstrijd kijken. De wedstrijd eindigde in 3-1 voor Nederland en werd voorafgegaan aan een minuut stilte voor de slachtoffers van de tragedie in Barcelona. We hebben de eerste 3 kwarts gezien, de vierde hebben we laten gaan omdat we alledrie tot en met de onderbroek waren nat geplenst; zelden zoveel regen op m’n hoofd gehad. Het was wel een mooie en snelle wedstrijd.


 


Read the rest of this entry »

11.08.2017 – Weerzien

Jan en Ingrid kwamen vandaag op bezoek. Het was en mooie tijd om elkaar weer te zien en bij te praten. Ook de viervoeters konden het goed met elkaar vinden. Weer een mooie dag, wel de de laatste van mijn vakantie.
 

Read the rest of this entry »

10.08.2017 – Weston

Een kastenruil was het doel van het huren van de boedelbak voor vandaag. Onze ladenkast ging naar Friesland en de grote antiekkast ging naar ons. Het gevaarte paste niet in de auto maar ruim in dubbelassige overdekte aanhangwagen. Om de oude kast van de eerste verdieping naar beneden te krijgen was mijn schoonvader alert om de oude Weston kettingtakel er bij te halen en het voormalige luik in de vloer te openen. Daarvoor moest wel het meubilair en tapijt in de werkkamer worden ontruimd. De klus is veilig geklaard en het boedelbakje reed voldaan achter de auto terug naar huis.


Read the rest of this entry »

09.08.2017 – Klimbos

Samen met de Annelot, Sam en Noud vertrokken we vanmorgen naar Walibi. We wilden lekker door de achtbanen slingeren en gek doen. We verwachtten al wat drukte en bespraken in de auto de fastlane optie. Bij aankomst bleken de auto’s al geparkeerd tot aan de ingangsweg wat betekent giga top drukte. We zijn rechtsomkeert gegaan en alternatieven gaan bespreken: dolfinarium Harderwijk (nee), dierentuin Emmen (nee), filmmarathon (nee), Beekse Bergen (nee). Het werd uiteindelijk het Klimbos en Apenheul in Apeldoorn, alleen zijn we niet aan de apen toegekomen. Op een hoogte van 12 en 18 meter klommen we over het klimparcours. Soms lastig als de balken naar links en rechts bewegen. We sloten af met bungy jumpen. Een mooie dag.Read the rest of this entry »

08.08.2017 – Board & Tube

Tijdens de vakantie in Paleokastritsa en ook weer thuis gingen de jongens samen met een vriend wake- en knee boarden. Op Corfu was de baai een uitermate geschikte plek en op de Kaag is er een aangewezen gebied voor speedboten.

Read the rest of this entry »

07.08.2017 – Hoog Holten

Na twee prachtige dagen toeren door Oost-Nederland vertrokken we vanuit Enschede over de A1 richting West-Nederland. Ingrid wist van een goed restaurant in Holten, genaamd Hoog Holten waar ze eerder eens wandeltochten ondernam met een vriendinnengroep. Hoog Holten is aangesloten bij JRE (net als Tante Kee) en heeft een Michelin aanbeveling op hun Bib Gourmand menu. Als je er zo dicht bij zit wil je ook dat niet missen. Het was een heerlijke afsluiting van de toer. Met dank aan de kinderen want het begon met Westerlee.

Read the rest of this entry »

07.08.2017 – Enschede

Sinds mijn afstuderen in 1990 ben ik niet meer in Enschede geweest. In de afgelopen jaren voelde dat raar omdat mijn studie in Twente bepalend is geweest voor waar ik nu ben. Omdat we al in Zutphen waren aangekomen drong Ingrid er op aan om door te rijden naar Enschede. Een tijdje geleden was ik eens met Google street view gaan kijken naar de studentenflat maar die was al niet meer. Na wat zijweggetjes te hebben geprobeerd stonden we ineens voor Macandra, de studentenflat. Hij bestond dus nog steeds. We zijn even binnen gaan kijken bij mijn oude kamer, 9-08 waar ik samen met studievriend Ronald een goede tijd had (en we hebben nog steeds contact).
Na het korte bezoek aan Macandra (wat vandaag nog steeds een studentenflat is), reden we richting Universiteit Twente via mijn oude fietsroute. Vervolgens deden we nog een rondje over de campus, langs het Bastion (mensa), the EL gebouw, het wiskunde gebouw en nog een aantal.
Het voelde goed om weer terug te zijn.
 


Toen (1988-1990):

Read the rest of this entry »

07.08.2017 – Diever

Op de tweede dag van onze route door noord-oost Nederland landden we in Diever voor de Berkenheuvel wandeltocht door het Drents Friese Wold. De route was aangegeven als 8.3 km maar bleek uiteindelijk 10 km. Het was zeker de moeite waard om door het prachtige bos te wandelen. Onderweg kwamen we langs het onderduikershol dat in de oorlog hielp bij het verzet. Helaas is het ontdekt en zijn alle verzetsstrijders weggevoerd, zie Deevers Archief. Na de wandeling wilden we een lunch doen in Diever maar dat bleef bij wat drinken en togen we verder naar Zutphen nadat we onderweg een lunch deden in Havelte.

Read the rest of this entry »

06.08.2017 – Westerlee

Van de kinderen hadden we een overnachting gekregen in Landgoed Westerlee in de provincie Groningen, dichtbij Winschoten. Na de bezoekjes aan Fundatie in Zwolle en Heino genoten we van de rit door het noord-oostelijk deel van Nederland, lekker wijds en mooie landschappen. En rustig! Bij aankomst was het 17 uur en eerst tijd voor de finale van het vrouwenelftal Euro 2017. Het vrouwenvoetbal is een voorbeeld voor de mannen: wanneer zagen we voor het laatst zoveel inzet en passie. Na de verdiende winst van 4-2 gingen we aan diner in het landgoed met heerlijke proeverijen en tournedos.


Read the rest of this entry »