Archive for January 2010

31.01.2010 – Lid

Vanmorgen is ons lidmaatschap van en in de Meerkerk bevestigd. Het was een hele bijzondere dienst met het accent op met elkaar verbonden zijn en wat we van Jezus ontvangen hebben ook mogen doorgeven, zoals beschreven in Fil.1:3-6. Als herinnering kregen we een bronzen beeldje van de schoenen van Van Gogh, als teken van het navolgen van Christus in goede en barre omstandigheden.

Portretfoto: ©2010 Marcello Geerts

Read the rest of this entry »

30.01.2010 – Boomklever

Even een rondje park gedaan met de hond en onderweg de boomklever, koolmees, kraai en papegaai gefotografeerd. Met het zonnetje erbij is het licht weer prachtig en komen de kleuren weer tot leven.


Read the rest of this entry »

17.01.2010 – Geen ijs

De dooi is ingezet en het ijs verdwijnt langzaamaan. Voor de vogels is er eindelijk voedsel in de weilanden of vis in het water. De slootjes met ijs aan de kanten geven mooie plaatjes, zeker als je een lange sluitertijd neemt en golfjes op het water met de wind meekabbelrn.


Read the rest of this entry »

17.01.2010 – X-pact

Vanmorgen vroeg op voor de twee jeugddiensten in de kerk. Het was voor mij de eerste keer om in mijn nieuwe taak bij de X-pact jongeren mee te draaien. En het was super om met de jonge muzikanten, geluids, projectie- en lichttechnici, sprekers en leiders mee te doen.

Read the rest of this entry »

14.01.2010 – IJs

Afgelopen week was er veel ijspret voor de kinderen. De scholen organiseerden ijsbaanuitjes waar Sam en Noud ook aan meededen. Annelot is met haar klas wezen schaatsen.

Read the rest of this entry »

09.01.2010 – AWD vervolg

Na de prachtige ontmoeting met de vos vorige week, wilde ik toch nog eens kijken of de vos zich weer zou laten zien. Zaterdagmiddag heb ik een wandeling van zo’n 4 uren (ik denk zo’n 14km, zie routekaartje) gemaakt en 2 vossen, op afstand, gezien. Het blijft leuk. Vooral heb ik tijd genomen om de kramsvogel te fotograferen en daarnaast ook een aantal watervogels, waaronder de brilduiker (Henk, bedankt).
(Door de spanningsuitval kon ik pas op 10 januari het blog bijhouden)
Read the rest of this entry »

09.01.2010 – Donker

Het is tegen 8 uur ‘s avonds, er komt een flits en 3 seconden later is het pikkedonker. Er blijkt een hoogspanningsunit defect voor de regio Bollenstreek en 100.000 huishoudens zitten even zonder. Gelukkig hebben we de kaarsjes nog.

Read the rest of this entry »

02.01.2010 – AWD

Zoals gepland zijn we met drie mannen van de bijbelkring gaan wandelen in het AWD. Mijn grote wens nog een vos te fotograferen is dan eindelijk uitgekomen. Hans en Rob zagen al gauw een vos maar die heeft mijn netvlies niet bereikt. De verrassing was des te groter toen we even naar de wandelroutekaart keken en achter ons een vos ons op een meter of vijf benaderde en later zelfs nog dichterbij kwam. De camera registreerde 99 fotos waarvan een aantal hieronder. Onderweg ook andere mooie dieren gespot waaronder de kramsvogel. Al met al was de wandeling zeer de moeite waard, zeker wat sneeuw en natuur betreft maar ook het gezelschap en het hapje en drankje met André samen in de Ruigenhoek. Voor een slideshow van de foto’s, klik hier.
 

 
Read the rest of this entry »

01.01.2010 – Nieuwjaar

Alle lezers van dit blog wens ik een voorspoedig en gezond 2010. Samen met Rein & Petra en kinderen hebben we oud-nieuw gevierd, met vooral veel sjoelen en vuurwerk.

Read the rest of this entry »
 
Don`t copy text!