Archive for the ‘natuur’ Category

18.11.2020 – Herfstzon

De zon scheen vandaag als in de zomer en dat nodigt uit om te gaan wandelen. Met de wind en de zon in de rug voelde het bijna zomers aan. Later tegen de zon en wind in was het veel kouder en moest de jas dicht. Onderweg was er weinig leven te spotten. Wel herten en een aantal buizerds die veel herrie maakten. Hier en daar was er een vinkje. Later op de middag liep het tegen het gouden uurtje aan en kleurde de lucht geel. Het rondje was 12,5km en zeker de moeite waard. Het was voor het eerst dat ik de camera met telelens meenam zonder statief. Na de controle bij de chirurg afgelopen vrijdag durf ik mijn elleboog weer te belasten en wisselde ik regelmatig van arm om de apparatuur van 2,7kg los in de hand te dragen.
 
 

Read the rest of this entry »

14.11.2020 – Empese heide

Via het boek “De mooiste fotolocaties in Oost-Nederland” kwamen we op de Empese en Tondense heide. Na een hobbelige landweg lunchten we met het luxe broodje uit Deventer. De zon begon te schijnen en deed het natte heide- en veenachtige landschap glinsteren. Het was geen spectaculaire route want het was maar 2km. Dat kwam omdat we op de verkeerde plek parkeerden maar we vonden het wel mooi om over de vlonders te lopen.

 

 


Read the rest of this entry »

13.11.2020 – Rosendael (2)

De herfst is zwaar ingetreden met prachtig gele kleuren en een dons van bladeren. Met de zon achter de wolken was het lastig oriënteren en waren we blij dat we de route op navigatie konden terugleiden naar het beginpunt. Het werd een heuse herfstwandeling en genoten we enthousiast van de kleuren en de onverwachte rijkdom die je in dit seizoen in de natuur ziet.


 

Read the rest of this entry »

13.11.2020 – Rosendael (1)

Na het ziekenhuisbezoek besloten we om de vrije dag goed te benutten en boekten we nog snel een overnachting Hotel Van der Valk in Duiven (net als in 2010). Onderweg op de A12 zocht Ingrid een wandelroute en dat werd in het bos rondom Landgoed Rosendael in Rozendaal. Na enige verwarring hoe je de dorpsnaam schrijft: Rozendaal, Rozendael, Rosendal, Roosendaal of iets dergelijks. Het blijkt Rozendaal! Aangekomen in het bos hielden we met MapMyWalk de gelopen route bij om de auto terug te kunnen vinden. Verrassend genoeg waren er nog veel paddenstolen en zelfs de sponspaddenstoel.


 


Read the rest of this entry »

06.11.2020 – Golden Hour (2)

Naarmate de zon lager op de horizon stond des te meer het landschap goudkleurig oplichte. Het gaf een prachtig beeld door het riet en door de bomen, en zelfs het water kleurde geel. Kortom, de latere wandeling leverde onverwacht hele mooie landschapsbeelden op. 
 

Read the rest of this entry »

06.11.2020 – Golden Hour (1)

Het mooie weer was vanmiddag aanleiding om te gaan wandelen in de AWD. Omdat Noud zijn toetsweek van school moest afronden vertrokken we wat later vanmiddag en zo werd mijn wandeling een foto-tocht in het hart van “Golden Hour” dat om 16:10 uur begon. Eigenlijk heb ik het wel gehad met herten fotograferen maar vanwege het mooie licht heb ik er toch maar een paar foto’s van gemaakt.
Mijn mooiste shot kwam van de overactieve grote bonte specht die een gat tikte in een grote berk. Ook de buizerd liet zich op afstand zien.


 


Read the rest of this entry »

04.11.2020 – November

Het heerlijke zonnetje is goed voor de vitamine D. We besloten om vanmiddag een duinwandeling te maken. De camera met telelens ging weer mee want je weet maar nooit wat je tegenkomt. Vandaag was het niet zo spectaculair maar het licht was wel geweldig mooi. De pimpelmees en de boompieper reflecteren hun mooie veren in het zonlicht en de herten geven een mooi beeld in de schaduw of in het tegenlicht. We waren niet de enigen die van het buitenzijn genoten. Op grote afstand kon je paravliegers laag over de duinrand bij het strand zien vliegen.

 

Read the rest of this entry »

23.10.2020 – Zwemhert

Nog niet eerder heb ik een hert voor mijn camera een zwemmende oversteek zien maken. We zagen een hert naar het water lopen om te drinken. Plotseling zette hij zijn poten in het water en zwom naar de overkant. Aan de overkant aangekomen werd het water even afgeschud en liep hij zijn weg verder door bos en duinen.


 

Read the rest of this entry »

23.10.2020 – Koperwiek

Onze wandeling door de AWD werd opgevrolijkt door veel zang van de vogels. Om ons heen vlogen de kramsvogels, roodborstjes, (en natuurlijk) koolmeesjes maar ook de koperwiek. Door het mooie licht kon ik een paar mooie foto’s schieten.
 

Read the rest of this entry »

23.10.2020 – Oranjekom

Vanmorgen maakten we een wandeling door de AWD bij ingang Oranjekom. Het is herfstvakantie en daardoor was er veel bezoek. De zon scheen verwarmend door de bomen en over het water. Naast de veel watervogels waren er burlende herten en veel zangvogels. Bij de terugkeer wilde ik Ingrid fotograferen op de ronde brug maar met de telelens was dat te dicht bij. Ik besloot 4 foto’s naast elkaar te maken en thuis aan elkaar te zetten met Adobe Lightroom (versie 10 inmiddels). Het was een heerlijke wandelroute van ongeveer 6km.
 

Read the rest of this entry »

23.10.2020 – Herfstbloemen

Onderweg naar onze wandelroute zagen we prachtige velden met gekleurde bloemen. De herfstbloemen maken het landschap bijzonder vrolijk en doet de bollenstreek eer aan.
 

Read the rest of this entry »

14.10.2020 – Herfst (2)

In de herfstperiode zijn de herten volop in onderlinge strijd. Overal in de duinen hoor je de mannetjes burlen. Het geluid is indrukwekkend en nieuwsgierig als Rein en ik waren probeerden we toch een glimps mee te vangen van de bewegingen van de herten. Het was een mooi gezicht en soms van heel dichtbij. We zagen ook een aantal mooie vogels waaronder de kramsvogel. Zie ook Herfst (1).

 

 

Read the rest of this entry »

14.10.2020 – Herfst (1)

Gisteren belde mijn vriend Rein om te gaan wandelen vandaag. Na onze lunch (laatste mogelijkheid voor de horeca-lockdown) wandelden we door de AWD bij De Zilk. De herfst is duidelijk zichtbaar door de vele grote paddenstoelen. Onderweg praatten we gezellig bij, genoten we van de zon (vitamine D) en stopten we regelmatig voor een foto hier en daar. We sloten de wandeling af bij de kabouters. Zie ook Herfst (2).
 
Read the rest of this entry »

07.10.2020 – Kennemer (2)

De herfst is al volop in de gang en overal schieten paddenstoelen uit de grond, of uit de boom. We hebben tijdens de wandeling door de Kennemerduinen wel hele mooie exemplaren gezien. Hier volgt een korte impressie. Zie ook Kennemer (1).

 

Read the rest of this entry »

07.10.2020 – Kennemer (1)

Zowel Ingrid als ik zelf krijgen het advies om veel te wandelen. Bewegen is goed voor herstel en activeren van de spieren en bloedsomloop. We parkeerden dicht bij Landgoed Duin & Kruidberg en volgden de zwarte route van 7,5km die later 8.3km bleek te zijn volgens MapMyWalk. Het duin- en bospad is zeer afwisselend en het hoogteverschil aanzienlijk anders dan in de AWD. Al met al een mooie droge middag. Zie ook Kennemer (2).


Read the rest of this entry »