Archive for April 2011

30.04.2011 – Kindermarkt

Op koninginnedag is er altijd de kindermarkt. Samen met Sam en Noud zijn Ingrid en ik de jonge verkopers gaan helpen met de handel. Ze hebben veel verkocht en lekker verdiend.

Read the rest of this entry »

29.04.2011 – 5008

Na enige vertraging is vandaag de Peugeot 5008 geleverd als opvolger van de XC90. De auto biedt fantastisch comfort en voorziet in vele snufjes. Met name de media mogelijkheden zijn erg prettig ivm aansluiten van iPod, mp3 spelers of andere middelen. De jongens vinden de video in de hoofdsteun geweldig, zelf vind ik het grote panoramadak een echte buitenervaring.

Read the rest of this entry »

27.04.2011 – Paintball

Verlaat door vakantie, hockey en andere bezigheden, kon Sam eindelijk zijn verjaardag vieren met vrienden. Op het programma stond “paintball” in de bossen van Spaarnwoude, een mooie locatie en bijzonder mooi weer. De 12 jongens waren dolenthousiast vóór en ná het schieten. In totaal hebben ze zo’n 840 verfballetjes op de tegenstander geschoten. De kleine geweren gaven toch redelijke druk en een minimale afstand van 5 meter was niet overbodig. Het is overigens niet gemakkelijk de vechtlieden te herkennen in het veld. Na het verven werd er nog een film bekeken bij ons thuis en natuurlijk gesnackt.Read the rest of this entry »

25.04.2011 – Gele kwikstaart

Het uitzonderlijk mooie weer met Pasen brengt veel mensen naar buiten. Zo ook wij, in Friesland weliswaar. Na de Paasdienst van zondag zijn we naar familie gereden. Een natuurwandeling en varen met de sloep waren de grootste agendapunten. Vanuit Warten en langs Eernewoude voeren we door Nationaal Park De Alde Feanen. Onderweg kwamen we veel watervogels tegen maar ook (voor mij de eerste keer) de gele kwikstaart. De kinderen vonden het heerlijk om in een rubberbootje door de sloep te worden gesleept. Aan het einde van de met zonovergoten dag was iedereen toch wel behoorlijk moe en deden enkelen een tukkie.
Read the rest of this entry »

23.04.2011 – Paasweekend

Het zonnetje schijnt vrolijk tijdens het Paasweekend. Na wat thuiswerkzaamheden zijn we vanavond met vrienden en kinderen naar het strand gegaan en heerlijk gegeten en gedronken. Vooraan met zeezicht en zon, een ongekende luxe zo vroeg in de lente. We hebben er volop van genoten terwijl dochterlief een paar honderd meter verderop haar eerste werkdag in een strandtent beleefde.
>Morgen gaan we, als gezin, de opstanding van Christus vieren in de Paasdienst van de Meerkerk; één van de belangrijkste gebeurtenissen in het christelijk geloof. Pasen geeft reden tot vrolijkheid omdat de dood niet het laatste woord heeft. En daarvan zingen we vaak in het lied: U zij de glorie, Jezus verrees uit de dood.


Read the rest of this entry »

19.04.2011 – The Passion

Opvallend dat 75% van de jongeren tussen 12-28 jaar niet echt weet wat de betekenis van Pasen is. The Passion brengt donderdagavond, 21 april, het paasverhaal live op tv vanuit Gouda met bekende Nederlandse acteurs.

Read the rest of this entry »

16.04.2011 – Kampioen

jd1-16.04.2011
Op de dag van het bloemencorso speelden we met de D1 onze kampioenswedstrijd (veldcompetitie); er moest gewonnen worden. Na een goede start met veel druk op het doel van de tegenstander werd onverwacht 0-1. Maar het team herstelde zich goed en won uiteindelijk met 6-1 en is kampioen in de sub-topklasse.
 

Read the rest of this entry »

13.04.2011 – Vertaling

Vanavond liep ik tegen een nieuwe widget aan: de Google vertaler. Binnen 1 seconde zie ik mijn blog in het Japans, Arabisch of andere taal.

Nu in uw eigen taal: welkom op mijn blog.

Read the rest of this entry »

12.04.2011 – B-lymfoom

Vanmorgen vroeg ben ik afgereisd naar Friesland voor een afspraak van mijn moeder met de hematoloog/oncoloog, samen met mijn jongste zus. De arts had goed nieuws vandaag: de PET/CT scan van mijn moeder heeft uitgewezen dat het diffuus grootcellig B-cellymfoom (non-Hodgkin lymfomen, Burkitt variant) niet meer is aangetroffen. Door de chemotherapie heeft mijn moeder “succes geboekt”. Omdat het om een agressieve vorm gaat (ging), volgen er nog 2 chemokuren om een recidief te voorkomen. Dat is een geweldige stap vooruit, wel moet de activiteit van/in de schildklier verder worden onderzocht.

Read the rest of this entry »

10.04.2011 – Lente

Vanmorgen al vroeg op om eens te kijken of er wat reuring was in het AWD. De winter maakte het duinengebied erg stil maar vanmorgen was het een grote volière, heerlijk. Voor het eerst de gekraagde roodstaart gezien (onderste rij). Ook de jonge konijntjes geven blijk van nieuw leven in het natuurgebied. De boompieper was er weer net als de fitis, fluiter en allerlei ander fluitend fotomateriaal.
 


Read the rest of this entry »

09.04.2011 – 1-7

Het einde van de competitie zit er aan te komen. Na vandaag nog één wedstrijd te gaan. Voor vandaag is de winst binnen, met 7-1 gewonnen in Amsterdam. Niet alleen was de score ok maar het (samen)spel ook uitstekend.

Read the rest of this entry »

03.04.2011 – Kraambezoek

Opnieuw fascinerend om een pasgeboren baby te zien en nu zelfs van eigen familie. Prachtig. Vanmorgen vertrokken we naar Friesland over een totaal in mist gehulde Afsluitdijk om de trotse ouders even te feliciteren, met een toegestane snelheid van 130km/u (had er nl. net weer eentje binnen op de A4 waar ik op een driebaans 100km/u stuk 117km/u had gereden, na correctie weliswaar; merkwaardige wegen in ons kikkerlandje). Allerlei herinneringen aan de geboortes van onze eigen kinderen flitsen door je hoofd en dan ben je samen met de jonge ouders blij dat alles zo goed gegaan is. Nieuw leven zien is ontroerend en ontzagwekkend tegelijkertijd. Het zet mij weer even stil bij de grootheid van God als schepper.

Read the rest of this entry »

02.04.2011 – Neefje

Vanochtend, zelfs voor de hockey, ging de telefoon met het vrolijke bericht dat we opnieuw oom en tante zijn geworden. Hij heet Julian. Moeder en kind maken het goed, vader ook.

Read the rest of this entry »