Archive for 2016

31.12.2016 – Impressie

In 2016 is er veel veranderd en gebeurd. Allereerst komt in mijn herinnering het overlijden van mijn vader op 1 april. Annelot is na een stage in Cambodja weer thuis komen wonen, Ingrid heeft een aantal exposities afgerond op Texel, in Noordwijk en andere plaatsen. Sam en Noud zijn goed bezig met hun opleiding en zijn sportief met de hockey. Qua werk heb ik een aantal bezoeken naar Polen, België en Duitsland afgelegd. En als gezin hebben we genoten van de weekenden samen en in het bijzonder van Frankrijk, Noorwegen en New York. En, we waren in juni 25 jaar getrouwd. Hier zijn wat impressies van 2016.

Read the rest of this entry »

30.12.2016 – Heerlen (3)

Vanuit het hotel in Heerlen naar Landgraaf is slechts 10 minuten rijden. Op de langste (indoor) skipiste van Nederland hebben we enkele uren met veel plezier doorgebracht. Het was weer even wennen maar we hadden gauw de slag en smaak weer te pakken.

Read the rest of this entry »

30.12.2016 – Heerlen (2)

Omdat we zo dicht bij Maastricht zaten, wilden natuurlijk even naar de Vrijthof en het centrum van de stad. We waren niet de enigen en dus zijn we maar een ritje sightseeing gaan doen. Ook mooi om langs Valkenburg, door kleine plaatsjes als Overheek, Klimmen, Termaar, Ransdaal (met een heus station), Kunrade en langs Voerendaal terug te rijden naar Heerlen. Het glooiende landschap van de regio is kenmerkend en de moeite waard om te bekijken.

Read the rest of this entry »

29.12.2016 – Heerlen (1)

We waren er even uit in het Zuid-Limburgse Heerlen en omgeving. Het mistige en koude landschap werd zo nu en dan doorbroken door een laagstaande zon. Dat was een reden om even de wandelschoenen aan te trekken en de omgeving te verkennen. Het landschap kent mooie kasteeltjes en de vorst geeft aan het landschap een mooie glans.
 


Read the rest of this entry »

27.12.2016 – Kruisbanden

Tijdens een wandeling afgelopen vrijdag over het strand bij Duindamseslag gaf onze Maltezer, Rakker, plotseling een korte janktoon. Het plezierige strandhuppeltje veranderde plotseling in een hinkstap. We dachten dat hij in een scherpe schelp was gestapt en tilden hem terug naar huis. Omdat we geen schelpwond konden vinden hebben we de dierenarts geraadpleegd: het bleek om gescheurde kruisbanden te gaan. Vandaag is Rakker geopereerd en ligt zwaar verdoofd in de woonkamer. In de komende dagen zal hij flink aan de pijnstillers moeten.

Read the rest of this entry »

27.12.2016 – Winterwandeling

Met prachtige winteron in de rug maakten we vandaag even een 5km wandeling door de duinen. Onderweg bijna geen vogel gezien maar wel veel herten. De mooie glans van de zon licht weer typische kleuren op die je vaak in de zomer tegen de avond aan ziet. Dan vliegt er hoog in de lucht een Lufthansa toestel richting Atlantische Oceaan.

Read the rest of this entry »

26.12.2016 – Kerstdiner

Op 2de kerstdag kwam de familie op bezoek om samen aan het kerstdiner te gaan. Het weerzien was bijzonder fijn en het diner was heerlijk. Ingrid had soep of carpaccio als voorgerecht, eendenbout als hoofdgerecht en eigengemaakte chocoladetaart als desert.

Read the rest of this entry »

25.12.2016 – Kerstlunch

Met zijn vieren genoten we vandaag van onze kerstlunch bij Tante Kee. De viergangen lunch bestond uit:
♡ Aperitief garnituur & amuses
♡ Tonijn • basilicum • watermeloen • citrus • ponzu
♡ Heilbot • bloemkool • romanesco • kappertjes
♡ Tournedos Rossini • pastinaak • runderstoof • truffel • aardappel mousseline
♡ Kerstdessert

De afsluiter, het desert, was een grote kerstbal van witte chocolade die met warme caramelsaus werd overgoten en smolt. Bij het uiteenvallen kwam het desert met macarones te voorschijn.

Read the rest of this entry »

24.12.2016 – Kerstnacht (2)

Onze kerstavond was bijzonder dit jaar. Op de namiddag vierden we kerstavond in de ICF waar Annelot, Ricardo en Sam meespeelden in het kerstverhaal. Sam was herder, Annelot en Ricardo speelden Jozef en Maria. De voorstelling in het blauwe theater was prachtig waarin het kerstverhaal op een eigentijdse manier werd verteld, gezongen en gedanst. Na de voorstelling bezochten we onze vrienden en waren we ‘s avond in de kerstnachtdienst van de Meerkerk.

 Read the rest of this entry »

24.12.2016 – Kerstnacht (1)

We hebben twee kerstnachtuitnodigingen en een goede reden om kerst dubbel te vieren: ICF en Meerkerk.

Read the rest of this entry »

21.12.2016 – Wensen

He is al weer bijna zover: 2016 heeft nog 10 dagen in petto. Alle lezers van dit blog een vrolijke kerst gewenst.

Read the rest of this entry »

20.12.2016 – Jarig

We vierden vandaag Ingrid’s verjaardag en aten in een lokaal restaurant. Het eten was van prima kwaliteit en de feestelijkheid al niet minder; er kwam vuurwerk aan te pas.

Read the rest of this entry »

18.12.2016 – Zaalhockey

Omdat Noud geen wedstrijd had vandaag, gingen we met Sam mee naar zijn zaalwedstrijden tegen Gouda en Roomburg. Het werd een nipt 3-2 verlies en een 7-2 winst.Read the rest of this entry »

13.12.2016 – Alpen

Vanuit het gebouw in München (werkbezoek) was vandaag een prachtig uitzicht over de Alpen. De lucht was helder waardoor de Alpen heel dichtbij leken.
 

Read the rest of this entry »

11.12.2016 – Duindamse

Een wandeling vanaf Duindamseslag door de duinen en over strand is altijd weer verfrissend. De stevige wind van zee en de heldere blauwer lucht gaven kleur aan de dag. Prachtig om zo door de natuur te wandelen. De kleuren op de foto’s zijn aangedikt om het blauwe contrast van de lucht en zonlicht te versterken.

Read the rest of this entry »
 
Don`t copy text!