Archive for February 2010

26.02.2010 – Geocache

Met gedreven geocachers als Marcel en Jacquelien hebben we een echte geocaching koers gewandeld en gepuzzeld van een aantal uren rondom de boerderij waar we vertoefden. Alle waypoints hebben we gevonden maar de cache niet, helaas. Voor de kinderen een hele leuke speurvariant.


Read the rest of this entry »

26.02.2010 – Montfort

Een midweek met z’n 10-en in een oude boerderij in Montfort (bij Roermond) is ons uitstekend bevallen. Het was een gezellige boel, wel veel regen maar desondanks hebben we erg leuke dingen gedaan: boswandelingen met en zonder gps, skiien in Landgraaf, veel darten en lezen. Marcel stootte zijn hoofd nog wel even tegen zo’n oude splinterbalk en dat deed flink pijn. De kinderen hebben het erg naar de zin gehad en de ouders ook.
Read the rest of this entry »

24.02.2010 – Margraten

Tijdens de midweek Montfort zijn we even voor een kort maar indrukwekkend bezoek aan Margraten geweest. Hier liggen 8302 Amerikaanse soldaten begraven. Van 1772 soldaten is alleen de naam op muren geplaatst omdat hun lichamen nooit gevonden zijn. Zie ook: American Battle Monument.

Read the rest of this entry »

23.02.2010 – Sam

Sam is 11 jaar geworden en dat hebben we gevierd in Montfort en Roermond, waar we deze week een midweek waren logeren samen met Marcel en Jacqelien en kinderen.

Read the rest of this entry »

20.02.2010 – Te koop

De bigma lens is te koop, ofwel de Sigma 50-500mm f/4-6.3 EX DG wegens aanschaf van een andere lens. De Sigma 50-500 is altijd uitstekend bevallen bij het fotograferen in het AWD e.d.
De lens is als nieuw, heeft geen beschadigingen en gaat weg voor de prijs van €700 (inclusief UV filter). De serieus geinteresseerde koper krijgt er gratis een 2x teleconverter bij ter waarde van €220 die van de 500mm in een keer 1000mm maakt.
Voor meer informatie, zie onder andere:
► Sigma site
► Digital Picture review
► Bigma test 1 of Bigma test 2
► Juza Nature Photography test
► Eigen collage van fotos met de Sigma 50-500.
De lens is alleen geschikt op een camera met Sony/Minolta fitting.

Read the rest of this entry »

18.02.2010 – Knappe vent

Na een kleine ingreep door de tandarts is de tand weer hersteld. Het ging sneller dan ik dacht. De tandarts noemde het een “vluggertje”. Hoe dan ook, het voelt weer goed.

Read the rest of this entry »

17.02.2010 – Partijtje Sam

Volgende is Sam jarig, precies in de voorjaarsvakantie. We vieren zijn partijtje daarom een week eerder. Dat vond hij niet erg, behalve dat het licht ‘s ochtends zo vroeg aan moest. ‘s Middags kwamen de vriendjes om met hem mysterygolf te spelen.
Op school trakteerde Sam op fruit en chocolade-fontein.
Read the rest of this entry »

15.02.2010 – Erosie

Na 30 jaar trouwe dienst heeft de vulling in mijn voortand het begeven. De oorzaak, van wat met een scheurtje begon en later in een breuk resulteerde, was destijds een waterpomptang die los schoot van de moer tijdens een fietsreparatie. ‘t Voelt even raar. Ben wel benieuwd naar de stand van techniek van de tandheelkunde. Wordt vervolgd.

Read the rest of this entry »

14.02.2010 – Mooie mensen

Via Hyves kwam ik onlangs oud-klasgenoten tegen, Sikke en Alie. Na zo’n 30 jaar hebben we elkaar weer ontmoet in en na de dienst in de Meerkerk vanmorgen. Een bijzonder stel mooie mensen. Met elkaar verhalen uitgewisseld hoe God ons leven heeft veranderd en zin gegeven heeft. Het verhaal van Sikke en Alie past zo bij de bijzondere verhalen die de Meerkerk in haar jubileumboek heeft uitgegeven, 25 verhalen van mensen die een koerswijziging in hun leven hebben ervaren nadat ze God hebben leren kennen.
Later in de middag wilde ik even met mijn ouders bellen toen er plotseling een boomklever in de voortuin verscheen en ik toch eerst even de camera moest verruilen voor de telefoon. Daarna nog even gebeld.

Read the rest of this entry »

13.02.2010 – AWD

Vanochtend een mooie tocht van ongeveer 3 uren gemaakt met Marcel en Arie door de duinen van het AWD (zie route). Veel lumen hadden we niet en daardoor was het moeilijk veel kleur in de fotos te krijgen. Ik denk dat het wild op verlof was want veel hebben we niet gezien, slechts 12 herten, veel konijnen, 1 vos, 2 kramsvogels, een handvol kraaien en wat zwemspul. Samen door de natuur wandelen blijft fascinerend. En dan straks de lente, ik heb er wel zin in, mooie kleuren, groen in de bomen en een lekker zonnetje…Read the rest of this entry »