Archive for January 2013

30.01.2013 – München

Tijdens dit werkbezoek, versuft door een halve griep maar toch op de been, had ik mijn nieuwe camera meegenomen voor het geval dát. Op dinsdag was er alleen maar regen, dus leek het gesjouw voor niks te zijn geweest. Maar op woensdag kon ik vanuit het kantoor de bergen ten zuiden van München als ook het centrum prachtig fotograferen. Daarnaast heb ik nog een aantal indrukken van het centrum bij avond, de metro en het vliegveld kunnen maken om met de hogere ISO’s te experimentern.

 


Read the rest of this entry »

26.01.2013 – Overbelichten

Terwijl de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen en de dooi op komst is, kan er nog gefotografeerd worden in de sneeuw. De watervogels kuieren langs de waterkant en vormen het enige object in een wit decor. Dat geeft leuk oefenmateriaal voor de α77. Om in sneeuw te fotograferen moet je (tegen je gevoel in) overbelichten omdat anders het object heel donker wordt.

Read the rest of this entry »

20.01.2013 – IJshockeyvideo

Gisteren hebben we nieuwe Nijdams en Bauers aangeschaft om te kunnen genieten van het ijs en schaatsen op maat. Vandaag konden we (Sam, Noud en ik) ze proberen op het ijs van de parkvijver. Dat was meteen een gelegenheid om de video te proberen van mijn nieuwe a77.


Read the rest of this entry »

15.01.2013 – Sneeuw

De eerste sneeuw is gevallen, twee weekjes te laat als ik zo vrij mag zijn. Het was me het dagje daarom wel. Net als heel veel anderen heb ik stapvoets moeten rijden en stilstaan omdat de weg niet vrij was. Leuk om dan ‘s avonds op het journaal de discussie te horen waarom er geen weeralarm was gegeven door het KNMI: de teleurstelling van de maakbare wereld, zie pagina 7 van “De illusie van de maakbaarheid” door Feike Zantinge. Dat brengt ons even terug naar de oude uitspraak: “De menschen maken den almanak en God het weer” (Joos, Schatten 194 [1887]; corn.-vervl. 1544 [1906]; Fr. Vlamingen 186 [1938].

Read the rest of this entry »

13.01.2013 – Winterzon

Met het zo’n mooie heldere lucht moet je wel even naar buiten. De temperatuur was rond het vriespunt en de lucht prachtig blauw. In de duinen was een overvloed aan herten maar helaas weinig andere twee- of viervoeters. Het was de moeite waard om ontspannen van de natuur te genieten. Even de hektiek van nieuws en mails vergeten.


Read the rest of this entry »

04.01.2013 – Haarlem

Samen met Sam ben ik naar Haarlem geweest. Na wat shoppen (hockeyschoenen) en lekker eten in een eetcafé hebben we de film “Playing for keeps” bekeken in Pathé, erg leuk.

Read the rest of this entry »

03.01.2013 – Op pad

Samen met Noud hebben we 7km gelopen door de duinen. Allebei met camera en telelens, Noud met mijn A700, zelf met mijn nieuwe A77. We hadden gehoopt op de rugzakvos maar helaas liet die zich niet zien.

Read the rest of this entry »

02.01.2013 – Tour

Vandaag hebben Ingrid en ik een tour langs Tilburg, Vught, Voorthuizen, Harderwijk en Ouderkerk aan de Amstel gemaakt. In Tilburg bezochten we het museum De Pont met de prachtige collectie van Anish Kapoor met mooie grote vormen en kleuren (inclusief schieten met was. Van het schieten heb ik hieronder een video geplaatst met de climax vanaf 2:30 (echt hard!). Meer videos zijn te vinden op de website van de kunstenaar. Daarna hebben het textielmuseum in Tilburg bezocht waarin de oude ambachtelijkheden heel authenthiek werden getoond. De woorden “schering en inslag” komen uit de (damast)weverij. Na Tilburg reden we door naar Vught voor een lunch en vervolgens naar Voorthuizen om de Canvas Kapel van Otto de Bruijne te bekijken. De kunstenaar heeft met prachtige beelden uiting gegeven aan 8 bronnen van inspiratie met betrekking tot levensvragen. Heel interessant en ook in boekvorm te verkrijgen. In Harderwijk hebben we zaken gedaan voor interieur om vervolgens de dag af te sluiten met een diner met sashimi en kreeft in de Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel.
Hierboven (foto’s en film met iPhone): Museum De Pont, TilburgHierboven: Canvas Kapel, Voorthuizen

Read the rest of this entry »

01.01.2013 – Nieuwjaar

Alle lezers van dit blog wens ik een voorspoedig en gezond 2013 toe.
 

Read the rest of this entry »