Archive for March 2021

31.03.2021 – 3de Operatie

Gisteren ben ik opnieuw geopereerd aan de elleboog. Het plaatje op het spaakbeen, wat het losse radiuskopje vasthield, is verwijderd. Daarvoor in de plaats is het radiuskopje vrijgemaakt van littekenweefsel en het restant verwijderd. Met de overgebleven 60% van het oorspronkelijke radiuskopje heeft de chirurg ook het omliggende littekenweefsel weggehaald wat de supinatie van de elleboog enorm belemmerde. Ook het stukje wildgroei bot is verwijderd. Mede hierdoor is weer bijna volledige rotatie van de arm mogelijk (kan ik weer fatsoenlijk met mes en vork eten). De operatie vond plaats onder algehele narcose en is goed geslaagd. Nu zal het fysio traject intensief ingezet worden en is er medicatie tegen de pijn. Complimenten en waardering is er voor het medische team vanwege hun gedrevenheid en deskundigheid. Dank daarvoor.

Read the rest of this entry »

14.03.2021 – Strand

De winderigheid vanuit het westen was geen koude wind. De zee was wel stuimig en enkele kitevliegers maakten dankbaar gebruik van de thermiek vlak voor de duinrand. Ingrid en ik wandelden met de honden door de duinen en terug over het strand. Lekker uitwaaien heet dat.
 

 

Read the rest of this entry »

13.03.2021 – Samen

Vanmiddag floten Sam en ik samen een onderlinge clubwedstrijd MA1 tegen JB1. Buienradar voorspelde een hevige bui rond de aanvangstijd van de wedstrijd en dat bleek waar te zijn. Het begon met hevige regen en daarna met dikke hagel. We speelden eerst met een gele bal en toe de hagel eenmaal weg was konden we verder met een witte wedstrijdbal. De uitslag was 3-2 voor de dames. Het was erg leuk om als vader en zoon samen te fluiten. Dat gaan we zeker nog een keer doen.

Read the rest of this entry »

13.03.2021 – Tobias

Gisteren ontdekten we dat het zitvlak van een van onze Tobias eetkamerstoelen gescheurd was. In de veronderstelling dat deze Ikea stoelen niet meer geleverd worden (wat later niet zo bleke te zijn), speurden we op martkplaats.nl en vonden we twee exemplaren in Breda. Dat was meteen raak. Vanmorgen haalden Noud en Sanne de stoelen op en maakten er met de Volvo een gezellig uitje van. Nadat de stoelen zijn gepoetst en de staalconstructies zijn voorzien van dik vilt hebben we een vervanging en een reserve eetstoel.

Read the rest of this entry »

06.03.2021 – Gorsselse Heide

We hadden voor vandaag een fietstocht gepland. We reden vanuit het hotel op de gehuurde e-bikes door Epse via Joppe naar de Gorsselse Heide. Het ging over onverharde wegen en door de bossen naar de heide. Onderweg wilde ik even een fietsfoto van ons samen maken met de zelfontspanner van de camera. De foto is gelukt alleen lukte het mij niet om binnen 10 seconden met gezicht naar de camera te draaien… Via de vlonder van de heide gingen we verder naar Eefde waar vele ooievaars het luchtruim bezetten en trokken we verder richting Zutphen. Langs de IJssel genoten we van de lunch en trokken we op naar Gorssel voor een capuccino vlakbij het museum More waar we in september vorig jaar waren. Met tegenwind was de gevoelstemperatuur toch weer een tikkie lager. Weer bij het hotel aangekomen konden we ons opwarmen en de terugweg naar huis beginnen. Voor herhaling vatbaar.

 Read the rest of this entry »

05.03.2021 – Wij-Samen

Het evenementenburo Wij-Samen organiseert cateringtours langs restaurants in de omgeving van Wezep. Dwars door de IJssellanden en Salland word je door het mooie landschap geloodst als een soort puzzeltocht (als je tenminste een keertje zonder navigatie wil rijden). Ingrid was de “navigator” en zelf was ik “courreur”. We reden door de bossen, door het rivierlandschap en door kleine dorpjes (Oene, Welsum, Olst, Wijhe, Den Nul, Heino, enz.). Tussen Welsum en Olst was er warempel een overtocht over de IJssel met een (kabel) pont. Bij elk restaurant werd een gerechtje aangereikt en drankjes aangeboden. Het was een prachtige route en de gerechtjes vielen in de smaak, de een wat meer dan de ander. Onze favoriet was de steak tartaar van restaurant Het BuitenHuys in Heino. Onder het motto “Als de restaurants niet open mogen komen we het wel halen” was de wij-samen tour zeer geslaagd. 


Read the rest of this entry »

05.03.2021 – Elspeet

Aanvankelijk hadden we een wandeltocht gepland in Lemele. Onderweg besloten we de route kort te sluiten en parkeerden we tegen de heid vlak buiten Vierhouten en iets boven Elspeet. De wind was fris maar het zonnetje scheen helder over de heide en door de bomen. We vonden een kneuterig klein bankje om te lunchen en vervolgden onze weg verder door het bos. Een helicopter vloog in de verte voor een mooie serie wolken en werd op beeld helemaal bibberig vanwege de opstijgende warme lucht. Op een bepaald moment scheen de zon zo mooi op de groene takken van de bomen waardoor het leek alsof ze licht gaven. Een buizerd zweegde hoog door de lucht terwijl een roodborstje het eten dicht bij de grond zocht.

 

Read the rest of this entry »

05.03.2021 – 38 jaar

Het is al weer een tijdje geleden kregen dat we verkering kregen, en dat is vandaag 38 jaar geleden. Voor de gelegenheid ondernamen we een aantal leuke activiteiten. Als eerste gingen we wandelen in de omgeving van Vierhouten/Elspeet en daarna deden we een tour van Wij-Samen. Een mooie titel voor deze dag. Verder gingen we fietsen in de omgeving van Deventer en Gorssel. We overnachtten in hotel van der Valk in Deventer en bestelden een uitgebreid ontbijt. Het werden geslaagde ondernemingen.

Read the rest of this entry »
 
Don`t copy text!