Archive for March, 2009

29.03.2009 – AWD

Vanmorgen om 8 uur stonden Pedro, zijn dochter Rocio en ik in het AWD om een duinwandeling te maken en herten te spotten. Na 10 minuten was het meteen bingo: een groep van 8 herten bijelkaar. Daarna hebben we de wandeling voortgezet onder het genot van slechts 1 buitje. Een leuke tijd zo met elkaar in bos en duin. Mijn Spaans is nog niet verbeterd. Dat komt bij de volgende tocht.

Read the rest of this entry »

28.03.2009 – Zomertijd

Geen spectaculaire dag, wel met veel dingen. Eerst ben ik met Sam naar de hockey geweest (gewonnen met 7-2). Vervolgens nog wat geschilderd met Ingrid. Toen naar de kapper. Inmiddels waren Ingrid’s ouders onverwacht gekomen. Terwijl zij met Ingrid het dorp ingingen ben ik met de jongens naar het zwembad geweest. Annelot was de hele dag niet lekker. Toch konden we met opa en oma ‘s avonds uit eten bij Casa di Mamma. Morgenvroeg ga ik met Pedro naar de duinen. Dat wordt vroeg op, zeker nu er een uurtje minder nachtrust zal zijn (dankzij de Engelse aannemer William Willet die in 1907 op dit geweldige idee kwam).

Read the rest of this entry »

21.03.2009 – Pedro’s place

Zaterdagavond zijn Ingrid en ik bij Pedro op bezoek geweest in Wassenaar, samen met Leen en Sylvia. Pedro en zijn vrouw Pilar hadden Spaans gekookt voor ons. Het eten was verrukkelijk en we hebben gezellig getafeld.

Read the rest of this entry »

21.03.2009 – Duinen

Vanmiddag heb ik eerst de trap geschilderd. Daarna lekker rugzak ingepakt, de bigma op de camera en statief mee naar het AWD, de duinen in. 4 Herten gespot en een aantal roodborstjes, en een reiger (makkie, de reiger blijft wel zitten; maar de belichting: dan blijkt de reiger weer lastig).Read the rest of this entry »

21.03.2009 – Hockey

Vanmorgen moest Sam hockeyen in Driehuis onder de rook van Corus bij Velsen. Een spannende uitwedstrijd die met 4-3 werd gewonnen. Sam opende de score meteen al in de eerste minuut.

Read the rest of this entry »

21.03.2009 – Geel

Nu de lente is begonnen, is er ruimte voor geel. Narcissen vertolken de sfeer. Nog 1 of 2 weken en de bollenvelden staan vol kleur.

Read the rest of this entry »

20.03.2009 – Huis en tuin

Terwijl hoveniersbedrijf Hortus-Artifex met drie man de tuin ging verbouwen (bomen snoeien en plaatsen), hebben Ingrid en ik de hal geschuurd en geschilderd. Aan het einde van de dag zelfs weer heerlijk in de tuin genoten met volle zon in het gezicht. Morgen begint de lente.

Read the rest of this entry »

19.03.2009 – Robbie bezoek

Vandaag met een aantal collega’s naar ex-collega Robbie geweest. Hij en zijn vrouw hadden heerlijke spaghetti gekookt. We werden met de camera ontvangen. Maar zelf was ik ook gewapend met de camera. Voor meer, zie ook Robbie’s blog.

Read the rest of this entry »

18.03.2009 – Bijna lente

De winter is bijna voorbij, de eerste knoppen komen aan de bomen. Komend weekend gaan we de tuin voorbereiden en maken we de terrasjes en borders klaar voor het buitenleven. Het begint al te kriebelen.

Read the rest of this entry »

15.03.2009 – Vink

Vanmorgen vroeg ben ik gaan fotograferen in het AWD. Heerlijk zonnetje en fluitende vogels. Tijdens de wandeling gewoon gestopt en gewacht bij een plek waar vinken, staartmezen, pimpelmezen en koolmezen regelmatig langsvlogen of soms even gingen zitten. Op onderstaande fotos is de staartmees en de vink te zien. De staartmees lijkt erg op de zwarte mees maar dan met een lange staart. De vink kan prachtig zingen. Klik deze links voor meer over de vink (en specifieke zang geluid). En omdat ze zo schattig zijn, ook nog een kuifeend.Read the rest of this entry »

14.03.2009 – Joomla

Afgelopen week heb ik geexperimenteerd met Joomla als web systeem. Joomla is een CMS waarbij je vooraf de site kan instellen qua stijl en indeling, en de inhoud als gebruiker kan veranderen. Ik heb het locaal werkend gekregen maar bij mijn host draait het niet. Een mogelijk probleem is dat PHP in safe mode draait, maar hier laat mijn kennis mij achter. Maar eens bij een expert informeren.

Read the rest of this entry »

13.03.2009 – Koetjes…

Vanavond zijn Ingrid en ik uit eten geweest met Rein & Petra bij Koetjes & Kalfjes. Gezellig gebabbeld en lekker gegeten.

Read the rest of this entry »

12.03.2009 – Mees

Oei, oei, oei. Vandaag ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn onderscheidingsvermogen van mezen onder de maat is. In eerder blogs heb ik geschreven dat ik koolmezen heb gefotografeerd. Dat klopt ook maar niet alle koolmezen zijn koolmezen, sommigen zijn pimpelmezen. Hier volgt de correctie, links een pimpelmees, rechts een koolmees.

Read the rest of this entry »

08.03.2009 – Bezoek

Vandaag zijn Ingrid en ik weer gaan wandelen door de polder, in een heerlijk zonnetje. Onderweg nog wat fotos geschoten waaronder eentje met HDR (met de boot) en nog meer krokussen. Daarna kwamen Paul en Ynke met Silvan onverwacht op bezoek. Dat was erg gezellig.

Read the rest of this entry »

07.03.2009 – Buitenveld

Vanmiddag even de hond uitgelaten in het buitenveld. Weer veel ganzen maar ook veel hazen die zo tegen het vallen van de avond de omgeving observeren.

Read the rest of this entry »