Archive for October, 2010

30.10.2010 – Veiligheid

Na de brand in juni zijn we ons meer bewust geworden van brandveiligheid thuis. We hadden al van die gamma-brandmelders (doen het ook, hoor) maar nu hebben we 5 geschakelde brandmelders die met elkaar in verbinding staan. Piept er eentje, dan piepen ze allemaal mee. Ook hebben we nu 2 schuimblussers van 6 liter op strategische plekken. Hadden we die gehad bij de brand, dan was de schade veel beperkter geweest. Een les voor de toekomst: vuur verspreidt zich sneller dan je denkt. Daarnaast maakt rook de route naar uitgangswegen onzichtbaar. De checklist uit de campagne van de brandweer is zeker de moeite waard om eens door te lopen.

Read the rest of this entry »

23.10.2010 – 207

Na 9 jaar trouwe dienst was Ingrid’s 206-Peugeootje aan vervanging toe. Het is een 207 geworden met maar 20 Mega meters op de teller, automaat, xs-pack en een panoramadak. In deze uitvoering kom je ze niet vaak tegen. Met zijn 1.6 liter motor is het een pittige auto die praktisch gezien prima door de opritpassage past en weer voor een aantal jaren in mobiliteit voorziet in de regio.

Read the rest of this entry »

20.10.2010 – Legoworld

Op de derde dag van onze korte vakantie hebben we Zwolle bezocht. Ingrid ging met Annelot winkelen, zelf ben ik met de jongens naar de IJsselhallen geweest voor het Legoworld festival. Erg leuk voor kinderen: vele liefhebbers komen er hun eigengemaakte creaties tonen en je kunt er zelf ook bouwen(althans de kinderen). Van kranen, treinen, gebouwen, star wars, robots tot en met achtbanen, het was prachtig om te zien. De jongens hebben er in ieder geval van genoten en zijn er door geinspireerd.Read the rest of this entry »

19.10.2010 – Doorwerth

Na het bezoek aan Burgerszoo was er nog tijd om even een bezoekje te brengen aan kasteel Doorwerth, in een prachtige locatie ten zuidwesten van Arnhem. Na een hapje en drankje in het voormalige oorlogsmuseum, nu kasteel cafe “de Zalmen” keerden we weer terug naar ons hotelverblijf.

Read the rest of this entry »

19.10.2010 – Burgerszoo

De dierentuin in Arnhem is altijd weer een mooi uitje voor kinderen en voor de camera. Soms is het best lastig om de goede belichting te vinden en de typische dierentuin-zaken er uit te laten. Als gezin was het een geslaagde dag en waren we het erover eens dat Burgerszoo een prachtige dierentuin is. Na de dierentuin zijn we doorgereden naar kasteel Doorwerth.
Read the rest of this entry »

18.10.2010 – Hoge Veluwe

De herfstvakantie hebben we met gezin gevierd in een hotel in het oosten des lands. We hebben een bezoek gebracht aan de Hoge Veluwe (helaas was Kröller-Müller gesloten op maandag) en gefietst op de witte fietsen door het park. Prachtig weer en mooie natuur met herfstkleuren. Meer foto’s volgen over Burgerszoo, kasteel Doorwerth en Legoworld in de volgende blogs.


Read the rest of this entry »

17.10.2010 – Bronst

Vanmorgen was ik rond 7 uur bij het AWD, niet erin want de boswachter kwam me persoonlijk vertellen dat de zon nog niet scheen. Even gewacht tot het donker weg was en toen de ingang Oase genomen. Het burlen van de herten was op grote afstand te horen. Eindelijk aangekomen bij de herten wist ik niet wat ik zag: waar komen al die mensen plotseling vandaan? Het was toch net nog donker? Het is indrukwekkend om tussen de mannetjes herten te lopen. Een domper was het dat er zoveel mensen rondlopen. Na een paar foto’s ben ik maar weer huiswaarts gekeerd. Geen bal aan als je bij elke foto een andere fotograaf in je vizier hebt. Ik houd toch van de rust.


Read the rest of this entry »

12.10.2010 – Achterstand

Het begint toch wel een beetje te prikkelen als ik de blogs van andere fotografen bekijk. De bronsttijd is het moment om in het AWD te zijn maar door de hockey is de zaterdag vaak bezet. Gelukkig heb ik nog een aantal foto’s die nog niet gepubliceerd waren en nog twee nieuwe van een duif in de tuin. De vogels zijn in Bretagne gefotografeerd.
Vlnr. (2de rij): kneu, merel, grauwe gors, kneu
Vlnr. (3de rij): heggenmus, graspieper, graspieper, heggenmus


Read the rest of this entry »